Czekamy na przecięcie wskazanej linii trendu. Po zamknięciu się świeczki nad (np. na M15 lub mniej agresywnie na H30) kupujemy. SL poniżej linii trendu (po prostu, gdy notowania się cofną i jeszcze raz ją przetną od góry). Na TP jeszcze za wcześnie.
Ja mam małą uwagę: te screny są mało widoczne (słabo widać ceny,liczby, ustawienia wskaznikow) a journal może być dla mnie wartościowy. Jak Pan je tworzy? Może można by to ulepszyć (widziałem skrypty dla MT4 do tworzenia zrzutów ekranu, który odpowiednio nadaje nazwe instrumentu+date+czas+cos tam - może byłoby łatwiej ustawiało się też rozdzielczość ?W jaki sposób mam się tym podzielić?
słuszna uwaga.ok popracuję nad tym. dziękireptile pisze:Ja mam małą uwagę: te screny są mało widoczne (słabo widać ceny,liczby, ustawienia wskaznikow) a journal może być dla mnie wartościowy. Jak Pan je tworzy? Może można by to ulepszyć (widziałem skrypty dla MT4 do tworzenia zrzutów ekranu, który odpowiednio nadaje nazwe instrumentu+date+czas+cos tam - może byłoby łatwiej ustawiało się też rozdzielczość ?W jaki sposób mam się tym podzielić?
Może się sprzyda ( jest też opcja F11 jak widze FULL Screen )słuszna uwaga.ok popracuję nad tym. dzięki
to jest czas do końca świeczki. w tym przypadku 37 minreptile pisze:Może się sprzyda ( jest też opcja F11 jak widze FULL Screen )słuszna uwaga.ok popracuję nad tym. dzięki
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 2530#92530
Pytanie: Co oznacza na wykresie < -- 37:0 ?