po długim czasie , ale zawsze - z mobilizacją niektórych osób z tego forum / dziękuję

kto ciekawy może przeczytać tutaj:
http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... 24361.html
Obiecałem wtedy że napisze kiedyś jak sprawa się zakończyła , a ponieważ policzyłem prywatne wiadomości i było to ponad 300 użytkowników tego forum , z niektórymi kończyliśmy po jednej wiadomości , ale z niektórymi mam prawie "stały" kontakt do dziś - uznałem - po części pod drobną namową , a po części jako "dług" wobec forum - napisać ostatnią część historii .Są jeszcze 2 powody związane z 2 osobami z tego forum - zabawne

O sobie nie będę pisał więcej, kto chce to tam znajdzie więcej wiadomości , albo postach których niewiele w sumie napisałem i łatwo znaleźć na forum.
W skrócie - wiek - bliżej końca niż początku niestety, dobrze po 50tce, na rynkach kapitałowych od ponad 25 lat, a od ponad 15tu jako jedyne źródło utrzymania .
Praca w kilku biurach , w tym u brokerów zagranicznych , wiele tekstów i analiz na różnych międzynarodowych forach.
Nigdy nie robiłem odpłatnych szkoleń . Nie lubię dużo pisać , więc poza tym pierwszym postem raczej wszystko będzie na wykresach.
-----------------------------------------
a teraz do rzeczy :
po napisaniu tematu wiele osób się zgłosiło , w sumie zostały dwie - okazało się że jednak najłatwiej znaleźć w swoim otoczeniu i nawet nie wiedziałem że tak wiele osób się interesuje forexem , a nic nie mówi na ten temat. Po prawie 3 miesięcznej wspólnej pracy wykrystalizowała się specjalność każdej z osób i tak praca trwała przez cały 2014 rok od niedzieli do piątku 24h/dobę - ale już z podziałem po 9 godzin i cel został osiągnięty.
Przy okazji należało wszystko co dotyczy mojego sposobu grania ująć na kartce i to był punkt zwrotny aby próbować zautomatyzować resztę działań - np bo skoro wszystko prawie dało się zapisać w postaci algorytmów - notabene może to potwierdzić wiele osób z forum bo im przesłałem - to musi sie zapisać też w postaci EA.
I tak powstała część 2 która pracuje teraz , która robi już 95 % automatycznie - i ta będzie pokazana teraz publicznie .
Pytanie - po co ?
- po to aby każdy zobaczył , że wyniki jeżeli tylko ma się dobra strategię , nieuznaniowa sa powtarzalne w dużym zakresie - niemal całkowicie
- po to aby pokazać , że z forexu można spokojnie się utrzymywać
- po to aby pokazać , że najprostsze rzeczy działają najlepiej
- aby może w końcu zostawić już temat że się nie da , że nikt nigdy nie pokazał , nie widział itd...
jestem na forum od niepamiętnych czasów i dużo przed zmianą właściciela , znam i zna mnie bardzo dużo osób - wiem co ryzykuję gdyby nie wyszło czy gdybym rzucał się z motyką na słońce bez pewności, więc skoro to robię to jestem pewny tego co robię

Po roku czasu , na Mikołaja 2014 dałem się przekonać jeszcze dwóm osobom aby je nauczyć mojego sposobu inwestowania - obie z tego forum - jedna "męczyła " mnie rok i już można by książkę napisać z historii ilu osobom z tego forum zapłacił za szkolenia, inwestowanie na swoim rachunku itd - ostatnie 2 miesiące już inwestowaliśmy razem , u mnie i wyniki na rachunku można zobaczyć tutaj - na pewno do świąt będzie czynny podgląd bo potem już wkracza pełna kwotą i podglądu nie będzie na pewno
http://www.myfxbook.com/members/50000pc ... ea/1183316
druga jest w trakcie , na razie inwestujemy u mnie wspólnie, był etap demo , teraz jest real, kwota może nie duża , ale 60k które już pozwoli na spokojne , solidne zyski
Podsumowując i kończąc jednocześnie temat sprzed roku :
- osobiście spotkałem się z 4 osobami z forum , wszystkie do dziś pracują razem ze mną - jednym systemem
- zeszły rok to w sumie ok 200k podatku do zapłacenia , więc nie jest źle
- nie tylko ja uczyłem ich, ale też wiele rzeczy znalazłem , poprawiłem i dołożyłem do automatu co skróciło czas pracy do minimum
i za to plus dla forum , bo dzięki niemu spotkałem kogoś z kim mogę pracować
- myślę że nawet osoby z którymi mam kontakt , ale nie pracuję z nimi - też w jakiś sposób skorzystały bo to co mogłem podsyłałem na prv, a bardzo dużo różnych materiałów posiadam
- w jaki sposób teraz pracujemy ? - jeszcze prościej niż przedtem - jedno konto z okrągłą małą sumą - i kopiarka zleceń na wszystkie rachunki - czyli praca tylko na jednym rachunku wszystkich , aby była cała doba a wszyscy maja ten sam zysk - kto chce to sobie poza godzinami pracy na osobnym rachunku eksperymentuje , ale to juz na własny użytek i nawet nie chcę wiedzieć z jakim efektem bo liczy się dla mnie tylko to na co wszyscy pracują wspólnie i co obsługuje 99 procent srodków
O celu dziennika już napisałem - teraz kwestie techniczne
1.rachunek jest na kwotę 10 000 zł i jest włączony do kopiowania zleceń - co z tego wynika ? - że na pewno nie napiszę że tutaj tracę , ale na innych to miliony zarabiam
to jest wyznacznik wszystkich rachunków - i tych z 5k i tych z 1mln - wszędzie będzie to samo
2.docelowo rachunek będzie pracował
a/ równy rok do 22 marca 2016 roku
b/ lub do osiągnięcia kwoty 1 mln zł - zależy co wcześniej nastąpi
c/ na pewno nie zniknie podgląd ani rachunek z dnia na dzień - różnie w życiu bywa i jeżeli cokolwiek będzie miało się zmienić to nastąpi to z miesięcznym wyprzedzeniem - na pewno nie zniknę na jakiś czas i potem napiszę gdzie nie byłem , czego nie robiłem , albo ile milionów w tym samym czasie na innych rachunkach nie zarobiłem gdy ten będzie straszył stratą
d/ wszystko na rachunku na podglądzie będzie widoczne , niczego nie ukrywam i nie zakrywam - jedynie z wiadomych względów w różnych dniach będzie różnie odswieżany , czasami po 5 min , czasami co 4 godz - nie rzadziej niż 1 raz na dzień
e/ po zdublowaniu kwoty wpłaty 10k czyli osiągnięciu 20k - kwota startowa zostanie wypłacona i potem już zostanie do końca
f/ większość transakcji ,będzie pokazana na wykresie z małym uzasadnieniem - ale na pewno nie regularnie bo tylko w wolnym czasie
g/ start od wtorku 24 marca 2015 roku - jutro będzie wyczyszczona pozycja z jenem aby starował i podpiąć go czystym pod kopiarkę
chyba tyle - jak będą pytania w wolnym czasie odpowiem
idea systemu - prosta jak stworzenie świata - znaleźć trend i grać z nim , a jak się źle rozpozna trend to włączyć stopy
przykład na wykresie poniżej / wskaźniki są moje i tylko obrazują gdzie można wchodzić , ale można nie oznacza musi się - oraz nie repaintują nic i napisałem aby po dowolnym czasie można było sprawdzić czy osoba pracująca weszła zgodnie z algorytmem , bo to musi się zawsze zgadzać /
tyle i tylko tyle - do wejścia stopa i ustawienia limitu uzupełniającego wszystko odbywa się automatycznie przez EA , procent składany
dobór wielkości pozycji 0.10 lota na 3000 zł kapitału
terminy na najbliższy rok - plus minus 2 tygodnie

a/ zdublowanie rachunku ok 45 dni roboczych czyli wypłata 10k zł ok 20 maja 2015r
b/zmiana wielkości pozycji / przekroczenie 100k / ok 20 listopada 2015r
oczywiście w tej chwili nie zamierzam z nikim dyskutować co jest realne a co nie - ale po fakcie przyjmuję wszystko co będzie napisane - bo tak jak żadna historia nie gwarantuje nic naprzód , tak samo bicie piany naprzód nic nie daje - lepiej poczekać na efekty po kilku tygodniach i wtedy oceniać .
podgląd rachunku tutaj : lub w stopce
http://www.myfxbook.com/members/fxjk11/fxjk11/1190494
inne rachunki pracujące wg tego systemu, o których pisałem wcześniej - pokazałem w poście tutaj :
http://forex-nawigator.biz/forum/od-100 ... -1600.html
a zarys systemu na którym oparty będzie rachunek i transakcje tutaj :
OK, START , WTOREK NAJBLIŻSZY 24 MARZEC 2015 R.
DO TEGO RACHUNKU PODPIĘTYCH JEST NA ZASADZIE KOPIOWANIA 8 INNYCH , OD RÓŻNYCH BROKERÓW , RÓŻNYCH OSÓB - WYNIKI BĘDĘ TE SAME - A ZA 2015 ROK
PO ZAKOŃCZENIU POKAŻĘ PODSUMOWANIE WSZYSTKICH