Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Systemy 3000%miesięcznie ?

Nieprzeczytany post autor: profession »

Ostatnio przeglądałem różne konkursy i zastanawia mnie na czym opierają się tamte systemy. Bardzo często myślałem, że oni głównie opierają się na szczęściu. Ale szczęście jest dobre na 5-10 dni a raczej nie na 30 dni. Sam fakt przetrwania bez MC i wyniki rzędu 2000% miesięcznie budzą we mnie zaciekawienie tematem.

Pisałem PM do nich ale nikt praktycznie nie odpisał. Część z tych z gorszymi wynikami pisali o PA i Martingale.

Tutaj ciekawy przykład:
http://www.myfxbook.com/members/BKJEPAR ... ara/257688

maksymalny spadek depozytu to 9,4% a zysk to 1148% więc raczej nie możemy mówić o szczęściu czy strzelaniu na oślep itp.

Macie jakiekolwiek pomysły jak przetrwać miesiąc zarabiając średnio 100% dziennie?

Jakiekolwiek idee?

Pozdrawiam :)

p.s. zdaje sobie sprawę, że oni ryzykują bardzo często 100% depozytu ale jak widać są i przykłady na bezpieczne systemy. Wszystkie transakcje są widoczne i otwarte więc można przeanalizować.

p.s.2 Wiem, że wiele osób pisze, że to tylko demo . Dobrze. Ale czy macie coś co działa w ten sposób chociażby na demie?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Jakiekolwiek idee?
Wysoka skuteczność i bardzo dobre MM .
Nie chodzi o system ,którym grasz ,a właśnie o zarządzanie kapitałem. Można grać czym tylko chcesz ,byle mieć wysoką skuteczność na poziomie 70-90 % i do tego naprawdę dobrze zarządzać kapitałem.A wtedy takie wyniki są możliwe.Więcej nie chce mi się pisać ,bo nie zasłużyłeś :D Ale kilka osób wie o czym mówię. I nie jest to żadna tajemna wiedza majów ,czy coś bardzo trudnego.Polecam naprawdę poświęcić kilka dni na dopieszczenie swojego mm ,a kieszeń będzie bardziej zapełniona :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Cadermo pisze:Można grać czym tylko chcesz ,byle mieć wysoką skuteczność na poziomie 70-90 %
No właśnie i o te skuteczność pytam :D nie wiem czy "byle co" ma tak wysoko trafne sygnały :P

MM to jasna sprawa gorzej właśnie z ową skutecznością :(

Cadermo

profession pisze:MM to jasna sprawa gorzej właśnie z ową skutecznością Sad
Filtracja sygnałów i po sprawie . To jest właśnie najtrudniejsze . Pomysłów jest dużo ,więc jest co robić . Mogę tylko podpowiedzieć ,że jest to dość trudne zadanie ,ale do zrobienia.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

100% dziennie zrobic na demo to wiele osób potrafi (kilka razy sam tyle zrobiłem), ale w realu to mało kto :wink:
Pozdrawiam i pipsów życzę

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

profession pisze:Bardzo często myślałem, że oni głównie opierają się na szczęściu.
Błądzić jest rzeczą ludzką.
profession pisze:Ale szczęście jest dobre na 5-10 dni
no jest dobre. tylko co jak ktoś ma pecha przez cały miesiąc? :P
profession pisze:Sam fakt przetrwania bez MC
Chodziło Tobie tu chyba o grę maksymalnym ryzykiem w dłuższym czasie..
Bo ktoś z dobrym zarządzaniem, nawet gdyby broker mu dopłacił to by nie potrafił zaliczyć MC.

profession pisze:wyniki rzędu 2000% miesięcznie
halo, to przecież są wyniki z gry demo, nie ekscytuj się tym tak :)

robertg9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robertg9 »

Dlaczego nie można mówić o szczęściu jak to właśnie o to chodzi :)
Jak większość osób zagrałl max lotem trafił 5 razy celnie w rynek z rzędu i ma.
Na kilka tysięcy uczyestinków komuś musiało się udać chociaż pewnie doświadczenie jego też miało wpływ na wynik . Ale przecież każdego konkursu nie wygrywa. long 100% 200% 400% 800 1600 itp 5 trafień i masz ładny wynik.
Pozatym miał tylko TRADES:29 za mało żeby coś powiedzieć. .

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

robertg9 pisze:Na kilka tysięcy uczyestinków komuś musiało się udać chociaż pewnie doświadczenie jego też miało wpływ na wynik
dokładnie
samo szczęście nie jest receptą :wink:

Cadermo

Panowie o czym wy teraz gadacie? :wink: Jeśli ktoś opiera grę na szczęściu to gratuluję podejścia.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Panowie o czym wy teraz gadacie?
komentujemy słowa autora wątku, o tym że szczęście jest dobre na 5-10 dni :D :D

ODPOWIEDZ