Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.
Testuję pewna strategię bez żadnych wskaźników opartą jedynie na wykresie ceny i muszę wytypować najbardziej stabilną parę, która będzie szła w odpowiednim (zakładanym kierunku). EDEK zarabia ale gubi spora część możliwych zysków po drodze. Teraz patrzę na GBP/JPY i wygląda całkiem obiecująco tylko spread troszkę "duży"
Adrianoforex pisze:Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.
Testuję pewna strategię bez żadnych wskaźników opartą jedynie na wykresie ceny i muszę wytypować najbardziej stabilną parę, która będzie szła w odpowiednim (zakładanym kierunku). EDEK zarabia ale gubi spora część możliwych zysków po drodze. Teraz patrzę na GBP/JPY i wygląda całkiem obiecująco tylko spread troszkę "duży"
Z góry dziękuję za pomoc.
Spread duży na GBP/JPY? U jakiego brokera? Spokojnie można znaleźć brokerów ze spreadem poniżej pipsa w trakcje największej płynności na rynku.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Adrianoforex pisze:Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.
Spread duży na GBP/JPY? U jakiego brokera? Spokojnie można znaleźć brokerów ze spreadem poniżej pipsa w trakcje największej płynności na rynku.
Niestety ten sys, który własnie testuję jest tylko dla MM. W gre nie wchodza poślizgi. U MM to widziałem gdzies nawet 8 pipsów
Niestety ten sys, który własnie testuję jest tylko dla MM. W gre nie wchodza poślizgi. U MM to widziałem gdzies nawet 8 pipsów
Wiesz jeśli dostaniesz nawet 1 pips poślizgu, ale spread + prowizja będziesz miał o 6pipsów niższy to i tak Ci się opłaca
Co do par ze złotówką. Zdecydowanie polscy brokerzy typy BRE, Alior czy BZWBK mają najlepsze i do gry na złotówce nie szukałbym w ogóle innych rozwiązań. Ja oczywiście polecam BRE, bo ponad 10% zniżki prowizji dzięki mojemu portalowi powoduje, że ich oferta będzie najlepsza.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Pomyślę na innym brokiem, tylko najpierw muszę znaleźć jedną, dwie pary bez zbyt dużych "wyskoków". Na razie wpadł mi w oko GBP/JPY. Na jego tle EDEK wydaje mi sie faktycznie ciut przereklamowany. Ale szukam dalej. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Dość stabilnie i przewidywalnie chodzi kangur czyli AUD/USD. Może nie są to ruchy zachwycające długością trwania i zyskownością w pipsach, za to nie ma aż takich wahań i szarpania jak zdarzają się często na EUR/USD.
Rekomenduję rzucenie okiem.
J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
chojnak pisze:Dość stabilnie i przewidywalnie chodzi kangur czyli AUD/USD. Może nie są to ruchy zachwycające długością trwania i zyskownością w pipsach, za to nie ma aż takich wahań i szarpania jak zdarzają się często na EUR/USD.