Nikt nie odpowiedział na to pytanie które ma zsadnicze znaczenie w ustalaniu stabilnych trendów. Ja patrzę na D1 i staram się znaleść uzasadnienie dla trendu w wiadomościach macro czy działaniach banków centralnych. Początek trendu, do którego każdy chce się przyłączyć to zawsze jest loteria, z kolei trend trwający nie wiadomo czy się właśnie nie kończy. Jeżeli jednak znajdziemy uzasadnienie dla trendu w czynnikach fundamentalnych wówczas nasza szansa zarobienia wzrasta i patrzymy jak inni się dołaczają.Patyk89 pisze:Stabilne trendowo w jakim przedziale czasu? Na M5, D1, W1?
Najstabilniejsze trendowo pary
Re: Najstabilniejsze trendowo pary
-
- Maniak
Wybór padł na kangura. Jednak gram na o wiele niższym TF niz D1. To kwestia charakteru.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Uczestnik
Waluty surowcowe, układ dzienny.
Moim zdaniem od jakiegoś czasu eur aud chodzi pięknie jak w zegarku na m5 m15 (m30 i h1 w zasadzie też ale kształty świec bywają egzotyczne i mylące), ja ostatnio bez problemu zarabiam na tej parze patrząc tylko na powyższe z włączonym wskaźnikiem dynamicznie wskazującym opory fibo, trendy są do tego stopnia wyraźne że dziś np. 3 razy byłem na minusie w zleceniu bez cienia stresu aby potem w paręnaście minut zarobić spor więcej niż na ewentualnej obsuwie, także polecam, ale z drugiej strony trzeba się tej pary nauczyć ze względu na specyfikę świec;)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI