Najstabilniejsze trendowo pary

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Najstabilniejsze trendowo pary

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. :lol: Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.

Testuję pewna strategię bez żadnych wskaźników opartą jedynie na wykresie ceny i muszę wytypować najbardziej stabilną parę, która będzie szła w odpowiednim (zakładanym kierunku). EDEK zarabia ale gubi spora część możliwych zysków po drodze. Teraz patrzę na GBP/JPY i wygląda całkiem obiecująco tylko spread troszkę "duży" :lol:

Z góry dziękuję za pomoc.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Najstabilniejsze trendowo pary

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Adrianoforex pisze:Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. :lol: Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.

Testuję pewna strategię bez żadnych wskaźników opartą jedynie na wykresie ceny i muszę wytypować najbardziej stabilną parę, która będzie szła w odpowiednim (zakładanym kierunku). EDEK zarabia ale gubi spora część możliwych zysków po drodze. Teraz patrzę na GBP/JPY i wygląda całkiem obiecująco tylko spread troszkę "duży" :lol:

Spread duży na GBP/JPY? U jakiego brokera? Spokojnie można znaleźć brokerów ze spreadem poniżej pipsa w trakcje największej płynności na rynku.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

EUR/PLN zwykło mieć nawet ładne trendy. Niestety spread spory.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Akhh pisze:
Adrianoforex pisze:Tytuł ciut zawiły ale szukam do testowania takich par, które gdy wchodzą w trend najrzadziej łapią jakieś dziwne zygzaki w dół i w górę. :lol: Nie mogłem znaleźć podobnego tematu stąd ten wątek.

Spread duży na GBP/JPY? U jakiego brokera? Spokojnie można znaleźć brokerów ze spreadem poniżej pipsa w trakcje największej płynności na rynku.

Niestety ten sys, który własnie testuję jest tylko dla MM. W gre nie wchodza poślizgi. U MM to widziałem gdzies nawet 8 pipsów :cry:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Adrianoforex pisze:
Akhh pisze:

Niestety ten sys, który własnie testuję jest tylko dla MM. W gre nie wchodza poślizgi. U MM to widziałem gdzies nawet 8 pipsów :cry:
Wiesz jeśli dostaniesz nawet 1 pips poślizgu, ale spread + prowizja będziesz miał o 6pipsów niższy to i tak Ci się opłaca ;)

Co do par ze złotówką. Zdecydowanie polscy brokerzy typy BRE, Alior czy BZWBK mają najlepsze i do gry na złotówce nie szukałbym w ogóle innych rozwiązań. Ja oczywiście polecam BRE, bo ponad 10% zniżki prowizji dzięki mojemu portalowi powoduje, że ich oferta będzie najlepsza.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Pomyślę na innym brokiem, tylko najpierw muszę znaleźć jedną, dwie pary bez zbyt dużych "wyskoków". Na razie wpadł mi w oko GBP/JPY. Na jego tle EDEK wydaje mi sie faktycznie ciut przereklamowany. Ale szukam dalej. Z góry dziękuję za podpowiedzi. :roll:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Dość stabilnie i przewidywalnie chodzi kangur czyli AUD/USD. Może nie są to ruchy zachwycające długością trwania i zyskownością w pipsach, za to nie ma aż takich wahań i szarpania jak zdarzają się często na EUR/USD.

Rekomenduję rzucenie okiem.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Stabilne trendowo w jakim przedziale czasu? Na M5, D1, W1? :)
Obrazek

trend(i)Y
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trend(i)Y »

chojnak pisze:Dość stabilnie i przewidywalnie chodzi kangur czyli AUD/USD. Może nie są to ruchy zachwycające długością trwania i zyskownością w pipsach, za to nie ma aż takich wahań i szarpania jak zdarzają się często na EUR/USD.

Rekomenduję rzucenie okiem.

J.
Dobra rekomendacja:)

Creon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Creon »

Hmmm, a co myslicie o parze eur/aud?
Pozdrawiam

-- Dodano: 06 lip 2013, 18:19 --

Hmmm, a co myslicie o parze eur/aud?