Varengold Bank FX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
2
67%

Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Varengold Bank FX

Nieprzeczytany post autor: raposo »

piotr.maro pisze:
raposo pisze:
piotr.maro pisze:Witam,
czy ktoś korzysta z Varengold Bank FX?
Ciekawy jestem jak ten broker/bank działa? Może jest tu jakiś inwestor, który mógłby się podzielić opinią nt. działania Varengold Bank FX? Szukam bezpiecznego broka, mam w PL ale tu dźwignia zaraz 1:50 będzie, cypryjskie odpadają bo ostatnio coś dużo niewiadomych może Varengold Bank FX? Czy mają np mikroloty?
Pozdr
W Polsce zatwierdzili 1:100. Pytanie czy faktycznie potrzebujesz więcej. Varengold coś wcale się nie reklamuje w PL ostatnio... Z zagranicznych banków jest jeszcze Dukascopy ze szwajcarskimi regulacjami.
O z tym 1:100 coś mnie ominęła informacja
dzięki
Wchodzi w życie 16 lipca br. Temat w tej sprawie:
http://forex-nawigator.biz/forum/1-100- ... 26541.html

-- pn 21-03-2016, 11:23 --

Kolejni natrętni obdzwaniacze-naciągacze debiutowi do których nie idzie przemówić. O Varengold miałem nienajgorsze zdanie dopóki nie weszli do Polski z biurem, a teraz to kolejne KSF, Alphafinex czy tam Markets.com ( do wyboru )..
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Jakox
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Jakox »

Ku przestrodze dla potencjalnych klientów.

Do założenia konta byłem zachęcany chyba od dobrego miesiąca. Opiekuna miałem dostać z górnej półki i zarabiać razem z nim bo od tego ma płacone.
Wpłaciłem 2000 USD i jak tylko się znalazły na koncie pojawił się opiekun Ostrowski, nie wchodząc w szczegóły i bez wprowadzenia w zasady działania platformy wmanewrował mnie w dwa instrumenty tak sprytnie, że w 24 godziny same się automatycznie pozamykały na stratach a całą kasę diabli wzięli.

W trakcie jak wędrowały te pozycje na minus dzwoniłem kilkakrotnie co robić jak zabezpieczyć lub zamykać itp. W odpowiedzi usłyszałem, że mam się wyluzować, wziąć tabletki na uspokojenie i ciągle nie obserwować tych pozycji a jutro będę odcinał kupony od zysku. Kuponów nie było Opiekun chciał naciągać na dodatkowe wpłaty, które i tak by nie pomogło uratować pozycji.
Jak macie wolną kasę do wyrzucenia w błoto to jest idealny wybór! :evil:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jakox pisze:Ku przestrodze dla potencjalnych klientów.

Do założenia konta byłem zachęcany chyba od dobrego miesiąca. Opiekuna miałem dostać z górnej półki i zarabiać razem z nim bo od tego ma płacone.
Wpłaciłem 2000 USD i jak tylko się znalazły na koncie pojawił się opiekun Ostrowski, nie wchodząc w szczegóły i bez wprowadzenia w zasady działania platformy wmanewrował mnie w dwa instrumenty tak sprytnie, że w 24 godziny same się automatycznie pozamykały na stratach a całą kasę diabli wzięli.

W trakcie jak wędrowały te pozycje na minus dzwoniłem kilkakrotnie co robić jak zabezpieczyć lub zamykać itp. W odpowiedzi usłyszałem, że mam się wyluzować, wziąć tabletki na uspokojenie i ciągle nie obserwować tych pozycji a jutro będę odcinał kupony od zysku. Kuponów nie było Opiekun chciał naciągać na dodatkowe wpłaty, które i tak by nie pomogło uratować pozycji.
Jak macie wolną kasę do wyrzucenia w błoto to jest idealny wybór! :evil:
Witaj,

Przykro mi to czytać ale też do mnie dzwonili i od razu czułem co się święci. Dziwne, że namawiano mnie do założenia tam konta, mimo, iż już jakieś u nich miałem... :)

Tak czy inaczej, podobny schemat jak tutaj:
http://forex-nawigator.biz/forum/debiut ... 27944.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Newsletter od Varengold z dzisiaj. Zmieniają strategię i zamykają wszystkie konta klientów już w październiku.
Dear Customer,

We hereby terminate ourcontractual relationship with you in respect of the account number referred to in the subject line with effect from 31 October 2016.The reason behind this is that we are winding up the Capital Markets Brokerage division as of 31 October 2016 in pursuit of our new strategic direction that was defined in the first quarter of 2016.

If you wish to terminate ourcontractual relationship before this date, you can do so at any time with immediate effect. We have set up a special button for you on myVarengold https://www.varengoldbankfx.com/MyVarengold/en.In your own interests, we ask you to note the following dates in connection with this termination:
Friday 14 October 2016 (19:00)
Trading activities are possible on our platform until this date.We will close all open positions on our trading platform at the respective current rate on this cut-off date.
If you do not want this to happen, we ask that you close your open trading positions yourself before this date.
Monday 31 October 2016
All customer accounts will be closed.
Positive balances will be transferred to the respective reference account indicated by you.
Please ensure that the details you have given us for your reference account are correct and up-to-date to ensure smooth payment. As previously, you can arrange payment to your reference account before this date.
If you have any questions, please do not hesitate to contact us at the following email address: accountclosing@varengold.de

Yours faithfully
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

krzy39
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krzy39 »

Varengold to naciągacze pisze to bo wiem co mówie,
Niejaki Ostrowski naciągnął mnie na grubą kase i teraz szukam podobnych oszukanych ,Jeśli macie taką sytuację
to piszcie posty lub maile.
Bez informacji na temat inwestycji,nawet nie wiedziałem co to forex i mnie wmnewrowali a potem tylko kase trzeba było dopłacać

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Dodano ankietę z ocenami użytkowników dotyczących tego brokera.

ODPOWIEDZ