Varengold Bank FX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
2
67%

Liczba głosów: 3

anonim09383

Re: Varengold

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

depozyt u tego brokera minimalny wynosi 250$ . I co oznacza typ brokera STP- zarabiają tylko na spred nie na prowizjach ? Przeliczając na jedną transakcję po 0.01 lota przypuszczalnie waszym zdaniem opłaty mają konkurencyjne do innych brokerów? Mam u nich konto bonusowe ale trochę mnie denerwuję te ograniczenie 5 transakcji można mieć tylko otwartych.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Jak spełnisz warunki bonusu to zrobią Ci normalne konto.
A ceny przelewu chyba są mniejsze bo jesteśmy w EU ale nadal nie wiem jakie.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

Witam. Mam pytanie dla obeznanych w temacie, mianowicie:
1. jak zrobię obrót tych wymaganych 8-miu lotów to kasa będzie już dostępna?
2. czytałem ale do końca nie zrozumiałem czy aby wypłacić wypracowany bonus muszę wpłacić 250?
3. jeżeli uzyskam zysk z promocyjnej 100 np, 500 to otrzymam bonusową 100 czy 600?
Pozdrawiam
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Re: Varengold Bank FX

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Obrazek Obrazek

Mam przyjemność poinformować, że niemiecki Varengold Bank FX przygotował niesamowitą promocję specjalnie dla użytkowników naszego forum oraz serwisu "Forex Nawigator". Jest to pierwsza tego typu akcja promocyjna dla Klientów z Polski oferowana przez europejski bank inwestycyjny (oferujący handel na rynku Forex oraz CFD). Dotychczas podobne promocje oferowane były zazwyczaj tylko przez cypryjskich brokerów rynku forex.

Varengold Bank Fx oferuje 25% bonusu od depozytu dla wszystkich nowych Klientów (ze stałym zameldowaniem w Polsce), którzy zarejestrują konto rzeczywiste przez poniższy link:

Załóż konto rzeczywiste w Varengold Bank Fx z bonusem 25%

UWAGA: Rejestrując się przez powyższy link otrzymujesz konto Varengold Premium VIP (dostępne normalnie dopiero od depozytów powyżej 25 000 Euro), dzięki któremu od razu uzyskujesz spready Premium dla kont VIP - dla EUR/USD od 1 pipsa (średnio 1,48 pipsa) bez dodatkowych opłat i prowizji . Minimalna pierwsza wpłata, żeby się kwalifikować do bonusu to 1000 Euro.

Szczegółowe warunki Promocji: https://www.varengoldbankfx.com/pl/kp/k ... gungen-pl/

Przyznany bonus może być wypłacony (w przeciwieństwie do wielu ofert z bonusem do depozytu, którego nie można wypłacić) po spełnieniu określonych warunków zawartych w szczegółowych warunkach Promocji.

Wpłaty depozytu możliwe przez PayPal, Skrill, karty Visa lub MasterCard lub przez standardowy przelew bankowy.

Główne zalety konta w Varengold Bank Fx:

• Varengold nie jest zwykłym brokerem Forex - to niemiecki bank (z całym zapleczem bankowości niemieckiej),
• Varengold podlega regulacji przez niemiecki, Federalny Urzęd Nadzoru Finansowego (BaFin),
• oprocentowanie kapitału na koncie (w tym kapitału użytego do transakcji handlowych!) wynoszące 3,1% dla kont Premium oraz 1,6% dla kont klasycznych,
• gwarancja depozytów do 100 000 Euro (dzięki temu, że Varengold Bank AG jest sygnatariuszem funduszu kompensacyjnego niemieckich banków EDB),
• nigdy nie można stracić więcej niż wpłacony depozyt,
• realizacji zleceń przez STP oraz bez interwencji dealing desku,
• akceptacja wszelkich (naprawdę) strategii handlowych,
• zmienne spready od 1 pipsa dla EUR/USD (średnio 1,48)
• w ofercie Forex, metale, kontrakty (CFD) na indeksy i akcje (wykaz instrumentów),
• Cały szereg produktów na platformie MT4 (także w wersji mobilnej i na Mac),
• 24 godzinny support w wielu językach,
• codzienny newesletter z analizą techniczną.

Więcej informacji na stronie https://www.varengoldbankfx.com/pl/

Aby przetestować działanie platformy Varengold Bank FX załóż konto demo:
Konto Demo: https://www.varengoldbankfx.com/pl/open ... G=11002379

Dyskusja dotycząca promocji 25% od depozytu w Varengold Bank FX na naszym forum -> http://forex-nawigator.biz/forum/25-bon ... 24560.html

anonimowyUO

Nieprzeczytany post autor: anonimowyUO »

Też Wam dzisiaj Varengold wstrzymał handel na EUR/USD podczas publikacji danych o 14:30? Ja miałem taką sytuację, że mogłem handlować np. na EJku, UJku, kablu i innych, a na edku nie..

O godzinie 14.30 wolumen wynosi 5 w Varengold, handel wstrzymany na niecałe dwie minuty i kolejna świeczka na m1 pojawia się o 14.32. Miałem ustawiony TP i oczywiście niezrealizowane. Wielkiej krzywdy nie ma, pozycja jest zabezpieczona, ale zdziwiłem się, bo takie coś to pierwszy raz u nich mam. Nie wiem czy to tylko u mnie czy u wszystkich tak?!

Dzisiejsze high w Varengold to 1,36202 u mnie..

Kubek1988
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kubek1988 »

Cześć, czy ktoś z tej promocje 100euro wypłacił i może to potwierdzić? Bo genelnie troche obrotu mi brakuje jeszcze do 8 lotów i nie wiem czy tracić na to czas (bo zysk na koncie jest) i ciągnąć do końca z próbą wypłaty czy to oszuści jacyś i tego bonusa nie da się wypłacić? Druga sprawa na tym koncie promocyjnym z free 10 euro łączy mnie ciągle do serwerów które w nazwie mają demo (np. dc1.demo), czy też tak mieliście i czy to nie świadczy o tym że pieniędzy mogę nie zobaczyć nawet jak wypełnię ten warunek 8 lotów? Trochę mnie to martwi wszystko i szukam kogoś kto wyrobi ten bonus.

Pozdrawiam

Wojtas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojtas »

@Kubek1988
Osobiście nie brałem udziału w tej promocji, ale kolega brał, wykonał obrót i wypłacił (nie chce skłamać, ale o ile pamiętam coś koło 1000 euro). Było trochę schodów (niemieckie procedury chyba zadziałały) z potwierdzeniem tożsamości, w końcu załatwił potrzebne papiery u notariusza, przesłał i wypłacili. Według mnie małe jest prawdopodobieństwo, że chcieliby kogokolwiek oszukiwać.
Interesują Cię zwroty spreadu (Cashback) w ACFX, XM, HotForex?
Dodatkowy zwrot $150 na opcjach binarnych?
Zapraszam do kontaktu.

piotr.maro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piotr.maro »

Witam,
czy ktoś korzysta z Varengold Bank FX?
Ciekawy jestem jak ten broker/bank działa? Może jest tu jakiś inwestor, który mógłby się podzielić opinią nt. działania Varengold Bank FX? Szukam bezpiecznego broka, mam w PL ale tu dźwignia zaraz 1:50 będzie, cypryjskie odpadają bo ostatnio coś dużo niewiadomych może Varengold Bank FX? Czy mają np mikroloty?
Pozdr
Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrażoną opinię o forex

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

piotr.maro pisze:Witam,
Ciekawy jestem jak ten broker/bank działa? Może jest tu jakiś inwestor, który mógłby się podzielić opinią nt. działania Varengold Bank FX? Szukam bezpiecznego broka, mam w PL ale tu dźwignia zaraz 1:50 będzie, cypryjskie odpadają bo ostatnio coś dużo niewiadomych może Varengold Bank FX? Czy mają np mikroloty?
Pozdr
W Polsce zatwierdzili 1:100. Pytanie czy faktycznie potrzebujesz więcej. Varengold coś wcale się nie reklamuje w PL ostatnio... Z zagranicznych banków jest jeszcze Dukascopy ze szwajcarskimi regulacjami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

piotr.maro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piotr.maro »

raposo pisze:
piotr.maro pisze:Witam,
Pozdr
W Polsce zatwierdzili 1:100. Pytanie czy faktycznie potrzebujesz więcej. Varengold coś wcale się nie reklamuje w PL ostatnio... Z zagranicznych banków jest jeszcze Dukascopy ze szwajcarskimi regulacjami.
O z tym 1:100 coś mnie ominęła informacja
dzięki
Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrażoną opinię o forex

ODPOWIEDZ