utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Inaczej mówiąc jeśli szkolący nie obiecywał nam że będziemy super zarabiać bo to jest łatwe, proste i przyjemne to nie jest oszustem.
Moim zdaniem szkolący powinni wprowadzić system wstępnej selekcji bo ostatnio mieliśmy jednego ucznia ze szkoły pały forex i po kilku postach miałem ochotę go sam udusić.
Po dwóch dniach dostał bana bo się nie dało go ogarnąć taki....... [cenzura].....
Z drugiej strony powinno być jak z prawkiem w UK. Możesz mieć nawet jedną lekcję jazdy i jak instruktor widzi że dobrze sobie radzisz to pozwala Ci podejść do egzaminu.
A jak jesteś debil to i po 50 Ci nie pozwoli.
Potem podaje w reklamach jaki procent ludzi u niego zdaje i ma więcej klientów.
Tu powinno być podobnie....... ale nie żeby tam od razu certyfikaty PA :509:
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 15:31 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Wirus jak dla mnie gadasz głupoty.
Podejrzewam że jest tu wielu,co po szkoleniach zaczeło trzepać pipsy,ja znałem kilku.
Poza tym znowu wrzucanie szkolących do jednego wora...
Jeden szkolący uczy o FX,drugi uczy o tym jak się przestawić żeby zarabiać na FX,a jeszcze inny uczy Cię swojego systemu.
Większość wybiera szkolenia za kilkaset złotych i liczy że dostanie to wszystko w pakiecie.

"Dlatego nie ma znaczenia, czy szkolący zarabia, czy bawi się na demo."
No jak nie ma...Chcesz się uczyć latać samolotem od faceta który nigdy nie latał? powodzenia życzę.
Zapiszesz się na prawo jazdy do faceta który jeździł tylko na gokartach ?

Ktoś kto nie zarabia,albo gra na demo w żaden sposób nie przygotuje Cię do tego co Cię czeka w grze za prawdziwą kasę.
A potem wskakujesz do morza,bo w basenie Ci tak świetnie szło,i jedna fala,i się krztusisz,albo od razu się topisz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Songo89K pisze:Podejrzewam że jest tu wielu,co po szkoleniach zaczeło trzepać pipsy,ja znałem kilku.
Znów napisałem niezrozumiale...? Chodzi o to, że nikt nie da gwarancji, że dowolna osoba nauczy się zarabiać. Co nie wyklucza, że niektórzy się nauczą ;)
Jeden szkolący uczy o FX,drugi uczy o tym jak się przestawić żeby zarabiać na FX
Otóż to! Może np. wiedzieć jak się przestawić, ale nie jest w stanie sam tego zrobić; jego psychika może być zbyt słaba do ryzykowania realnych pieniędzy.
a jeszcze inny uczy Cię swojego systemu.
Co przeważnie nic nie daje, bo rynek trzeba rozumieć, a nie bezmyślnie klepać według niespersonalizowanego systemu.
Chcesz się uczyć latać samolotem od faceta który nigdy nie latał?
Zobacz jaką klientelę mają ci, którzy ględzą o Bogu, a nigdy Go nie widzieli ;)
Zapiszesz się na prawo jazdy do faceta który jeździł tylko na gokartach ?
A widziałeś architekta, który własnoręcznie stawia dom?
Ktoś kto nie zarabia,albo gra na demo w żaden sposób nie przygotuje Cię do tego co Cię czeka w grze za prawdziwą kasę.
Chętnie bym się z Tobą założył, tylko trzeba by jednego szkolącego i chociaż jednego ucznia ;)
A potem wskakujesz do morza,bo w basenie Ci tak świetnie szło,i jedna fala,i się krztusisz,albo od razu się topisz.
Są baseny z falami ;)

A w ogóle, to czcza dyskuja.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jak zwykle powrocil temat szkolen...
musi byc niezle zapotrzebowanie na nie bo ciagle przywraca sie do nich...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Wirus pisze: Kiedy wreszcie zrozumiecie, że żaden szkolący nie nauczy dowolnej osoby zarabiać?
i...
Wirus pisze:Chodzi o to, że nikt nie da gwarancji, że dowolna osoba nauczy się zarabiać.
Dla mnie to są 2 zupełnie różne zdania.
Wirus pisze:Otóż to! Może np. wiedzieć jak się przestawić, ale nie jest w stanie sam tego zrobić; jego psychika może być zbyt słaba do ryzykowania realnych pieniędzy.
I właśnie od tego jest ktoś,kto już się z tym uporał,i być może ma prosty sposób jak sobie z tym poradzić.
Jeżeli ktoś jest słaby do ryzykowania gotówki,ale ma już system itd,to są 2 opcje,zatrudnić osobę,która będzie wykonywała jego polecenia,albo EA.
Wirus pisze:Co przeważnie nic nie daje, bo rynek trzeba rozumieć, a nie bezmyślnie klepać według niespersonalizowanego systemu.
Różne są teorie,jedno jest pewne.Człowiek ma piekielnie dobrą zdolność do układania sobie pewnych spraw pod niego,pod obecną sytuację,czy pod emocje w danej chwili.
Patrzysz na wykres widzisz S,dołożysz jedną kreskę w odpowiednim miejscu to już można zobaczyć L,itd itd.
Wirus pisze:"A widziałeś architekta, który własnoręcznie stawia dom?
A co ma piernik do wiatraka? instruktor jazdy ma nauczyć mnie jeździć,a nie nauczyć jak się tworzy samochód.Czy musi wiedzieć jak się tworzy samochód? NIE.
Wirus pisze:Są baseny z falami
Zgadza się,ale na demo tych fal(emocji,problemów z brokerem) właśnie nie ma...

A dyskusja faktycznie nie ma sensu.
andy11
Bo niektórzy jeszcze chyba na coś liczą,może ktoś ich za darmo przeszkoli,może pokaże ten wyciąg,i wtedy śmiało będzie mu można wpłacić wszystko co się ma-byle tylko nauczył go trzepać pipsy oczywiście.

Najdziwniejsze jest to,że Ci co najwięcej krytykują szkolenia,co jakiś czas odnawiają temat,taka darmowa(?) autoreklama. Mają nadzieje,że zaszkodzą,a tak naprawdę napędzają biznes...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Songo89K pisze:
andy11
Bo niektórzy jeszcze chyba na coś liczą,może ktoś ich za darmo przeszkoli,może pokaże ten wyciąg,i wtedy śmiało będzie mu można wpłacić wszystko co się ma-byle tylko nauczył go trzepać pipsy oczywiście.

Najdziwniejsze jest to,że Ci co najwięcej krytykują szkolenia,co jakiś czas odnawiają temat,taka darmowa(?) autoreklama. Mają nadzieje,że zaszkodzą,a tak naprawdę napędzają biznes...
ale widac ze ten bussines szkoleniowy to zyla zlota..

tylko napisac dobra agende co ma byc w szkoleniu...

i kosic kasiore ze szkolen...

zastanawia mnie co tacy kursanci chcieli by miec na takim szkoleniu...

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Songo89K mam do Ciebie pytanie i mam nadzieje, że odpowiesz. Brałeś kiedykolwiek udział w jakimś szkoleniu ?
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Little Scalper pisze:

jesli do mnie tym bijesz, to robie to dlatego żeby wszystkie leszcze zrozumiały ze nikt zarabiać nie nauczy jesli sami się pożądnie za robote nie wezmą a to można rzobić ze szkolącym jak i bez niego.
gadasz bzdury...
ja osobiscie pare osob nauczylem zarabiac na forexie/gieldzie...
zarabiaja one tygodniowo/miesiecznie/rocznie...

nie wzialem za to ani grosza , wystarczylo mi tylko ich szczesliwe miny ...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Chłopaki ja mam takie zapytanie pewne :D Nie szukacie czasem nowego znajomego?

hehe śmieję :D wiem że można do wszystkiego dojść samemu, trochę chęci i samozaparcia, bo wszystko i tak i tak trzeba samemu odwalić, zarabia trader a nie system.

I tak:
-trzeba chcieć
-ostro szukać / pracować
-nigdy się nie poddawać

A i wtedy się znajdą ludzi chcący się podzielić wiedzą :D Jedni odpowiadają na pytania (jak nie osobiście to w postach) inni sami z siebie pomagają taki fenomen jakiś.

A jak wpadnie jakiś leszcz świeży co by tylko system chciał to raczej ma małe szanse, no i te 70% szkoleń to lipa, osoba nie znająca się na tradingu tylko na nauczaniu jest słabą osobą do przekazywania wiedzy, bo nie powie nic ponad to co jest w pierwszej lepszej książce o tradingu.

______________________________________________________________________________________________________________________________

To już wiemy że z fx da się utrzymywać a teraz kto się z fx utrzymuje co taką osobę charakteryzowało przed i co charakteryzuje obecnie według mnie:

-cel
-pracowitość
-dociekliwość
-upór
-cierpliwość

bez tego każdy leszcz zostanie tylko leszczem, jakie szkolenie zagwarantuje te 5 cech a no żadne i dlatego szkolenia to jest lipa, coś dla mało ambitnych którzy może jakimś cudem skorzystają na nim pod warunkiem że naprawdę będą chcieli, podstawy to sobie można znaleźć w internecie.

______________________________________________________________________________________________________________________________

tak w ogóle się zastanawiam czy czas stawania się traderem nie jest jednym z najlepszych :) Bo później to już tylko się zarabia i zarabia i zarabia (nuda) a tak to zawsze jakieś wyzwanie przed człowiekiem spoczywa :) żeby rozkminić rynek.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wy się k.... weźcie za zarabianie czy tam naukę , a nie pierd...... farmazony, da się , nie da . a jak da to to i to , ale nie , nie da się, no da się , eee serio ? no, ale piszą że się nie da, aha, e tam, Franek napisał że da się . I tak w koło, ręce opadają.

ODPOWIEDZ