Wygląda na to ze dalej grają na spadki.FX OPTIONS: London expiries for the cut:-
-Dollar-Yen : Y77.00, Y77.75
-Euro-Dollar : $1.3200, $1.3250, $1.3300 (Very large)
-Cable: $1.5750, $1.5920
-Aussie : $1.0720, $1.0830, $1.0850
-Euro-Yen : Y103.00
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
Sorry że się wcinam, ale określanie zysku w pipsach nie bardzo ma sens.dud pisze:a moze w pipsach? ile do Ciebie to dniówka taka normalna?
Np. dla mnie może być 10 albo 700 pips albo... 0. Wszystko jedno byleby mi wyszło nie mniej niż 1.3% dziennie średnio w miesiącu.
Np. 100 pips na XAUUSD to dużo czy mało?
Albo np. 10 pips GBPJPY to to samo co 10 pips AUDUSD?
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
na M5 i M30 pojawil sie sygnał spadkowy (M5 proboją zanegowac )
screen z M5
okolice RES 2 byly dobrym ( wg mnie ) momentem do zajecia pozycji krotkiej z malym stopem okolo 8 pips
screen z M5
okolice RES 2 byly dobrym ( wg mnie ) momentem do zajecia pozycji krotkiej z malym stopem okolo 8 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
259 pisze:Sorry że się wcinam, ale określanie zysku w pipsach nie bardzo ma sens.
Np. dla mnie może być 10 albo 700 pips albo... 0. Wszystko jedno byleby mi wyszło nie mniej niż 1.3% dziennie średnio w miesiącu.
Np. 100 pips na XAUUSD to dużo czy mało?
Albo np. 10 pips GBPJPY to to samo co 10 pips AUDUSD?
Zgadzam się ale tylko tak można dowiedzieć się jaki jest system. Czy polega na zbieraniu kilku czy na kolekcjonowaniu kilkunastu bądź kilkudziesięciu dziennie
dud pisze:
jeżeli można wiedziec ile % dziennie Cie satysfakcjonuje? oraz przy jakim % ryzyku na transakcje.
dud pisze:a moze w pipsach? ile do Ciebie to dniówka taka normalna?
dud pisze:Zgadzam się ale tylko tak można dowiedzieć się jaki jest system. Czy polega na zbieraniu kilku czy na kolekcjonowaniu kilkunastu bądź kilkudziesięciu dziennie
3 posty nic nie wnoszące do dziennika - takie pytania mogles Mighty Bazowi zadac na gg lub PW. A moze jeszcze Cie interesuje ile kto ma pieniedzy ?
co do sesji narazie nie widac nic konkretnego - zanegowane sygnaly na up na mniejszych interwalach i down. Gdybym wlazl zaliczyl bym pewnie BE +2.
M30 dalej down ale nie wchodzi sie z jednego TFa wiec odpuszczam
Ogolnie poniedzialki sa czesto lipne, ide dalej w kime
EDIT: na D1 tez wyrysowal sie sygnal spadkowy
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.