cytat pisze:
EUR/USD intraday: the upside prevails.
Pivot: 1.3205.
Our Preference: LONG positions above 1.3205 with 1.3325 & 1.3355 in sight.
Alternative scenario: The downside breakout of 1.3205 will open the way to 1.3165 & 1.3095.
Comment: the pair is rebounding on its support and remains on the upside.
USD/CAD intraday: under pressure.
Pivot: 0.9985
Our preference: Short positions below 0.9985 with targets @ 0.9925 & 0.99 in extension.
Alternative scenario: Above 0.9985 look for further upside with 1 & 1.003 as targets.
Comment: the pair has struck against its resistance and remains under pressure.
USD/JPY intraday: rebound.
Pivot: 76.70.
Our Preference: LONG positions above 76.7 with 77.25 & 77.45 as next targets.
Alternative scenario: The downside penetration of 76.7 will call for 76.45 & 76.25.
Comment: the pair has rebounded on its support and is breaking above its previous high.
AUD/USD intraday: the upside prevails.
Pivot: 1.0765
Our preference: Long positions above 1.0765 with targets @ 1.0825 & 1.0845 in extension.
Alternative scenario: Below 1.0765 look for further downside with 1.0735 & 1.07 as targets.
Comment: the pair is on the upside and is approaching its previous high.
GBP/USD intraday: rebound.
Pivot: 1.5785.
Our Preference: LONG positions above 1.5785 with 1.5885 & 1.5925 in sight.
Alternative scenario: The downside breakout of 1.5785 will open the way to 1.5745 & 1.573.
Comment: the pair is rebounding on its support.
EUR/JPY intraday: the upside prevails.
Pivot: 101.55
Our preference: Long positions above 101.55 with targets @ 103 & 103.25 in extension.
Alternative scenario: Below 101.55 look for further downside with 100.95 & 100.35 as targets.
Comment: the pair is on the upside and is breaking above its previous high.
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
- Mighty Baz
- Pasjonat
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Mam sygnały odwrócenia na kablu (up->down) i indeksie dolara (down->up). EDek również liznął już strefę nawrotki (up->down) na poziomie 1.3300-350.
Wprawdzie spodziewałem się, że pociągną jeszcze jeden poziom, ale wg. mnie już się zrobiło ryzykownie. Możliwe, że dla kabla info o QE odwróci "bieg wydarzeń"
.
A co do dziennikarzy, to bardzo celne uwagi. Dodam tylko, z tego co wiem, że jeśli jakaś informacja pojawia się w mediach, to na rynku jest już dawno nieaktualna... Oczywiście eventy typu "tydzień greckich negocjacji" czy "trzecia rocznica amerykańskiego długu" się nie liczą
Wprawdzie spodziewałem się, że pociągną jeszcze jeden poziom, ale wg. mnie już się zrobiło ryzykownie. Możliwe, że dla kabla info o QE odwróci "bieg wydarzeń"

A co do dziennikarzy, to bardzo celne uwagi. Dodam tylko, z tego co wiem, że jeśli jakaś informacja pojawia się w mediach, to na rynku jest już dawno nieaktualna... Oczywiście eventy typu "tydzień greckich negocjacji" czy "trzecia rocznica amerykańskiego długu" się nie liczą

Zwłaszcza że kabel galopuje w górę od 13.01 więc może faktycznie okolice 5900-6000 będą miejscem zwrotu akcjiStforex pisze:Mam sygnały odwrócenia na kablu (up->down) i indeksie dolara (down->up).
Wprawdzie spodziewałem się, że pociągną jeszcze jeden poziom, ale wg. mnie już się zrobiło ryzykownie. Możliwe, że dla kabla info o QE odwróci "bieg wydarzeń".

Cititechs: EURUSD short 1,3246, SL 1.3400 TP 1.2600.
BoA/Merrill techs: long EURUSD 1.31++ SL=? TP 1.3400 or 6 or 7!

Aha, mamy jeszcze Morgan Stanley short. 2:1 dla niedźwiedzi i wciąż miejsce do 1.34
Jedni ciągną w jedną, drudzy w drugą. A właściwie obie strony chcą, abyście ciągnęli w ich stronę bo oni sami nie mają takich możliwości
Kupić do 1.34, a potem sprzedać do 1.30/1?
Bo 1.26 to przepraszam, ale to już nie ta bajka.
BoA/Merrill techs: long EURUSD 1.31++ SL=? TP 1.3400 or 6 or 7!

Aha, mamy jeszcze Morgan Stanley short. 2:1 dla niedźwiedzi i wciąż miejsce do 1.34

Jedni ciągną w jedną, drudzy w drugą. A właściwie obie strony chcą, abyście ciągnęli w ich stronę bo oni sami nie mają takich możliwości

Kupić do 1.34, a potem sprzedać do 1.30/1?
Bo 1.26 to przepraszam, ale to już nie ta bajka.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Z porannego komentarza XTB
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/266778
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/266778
Mam nadzieję, że autor wątku dopuszcza zamieszczanie obcych informacji czy analiz; moim zdaniem są warte uwagi.EURUSD
Bez wątpienia to, czy te wzrosty zostaną zrealizowane będzie zależało od retoryki EBC. Szansa na obniżkę stóp już na dzisiejszym posiedzeniu jest niewielka, ale prezes Draghi może zasugerować, iż taki ruch zostanie wykonany na marcowym posiedzeniu i nawet taka sugestia może wesprzeć sprzedających (szczególnie gdyby popsuł się ogólny sentyment na rynku). Brak takiej zapowiedzi sprzyjać będzie notowaniom euro i wypełnieniem formacji technicznych. Zatem dla euro dziś absolutnie kluczowa jest konferencja prezesa EBC, która rozpocznie się o godzinie 14.30.
GBPUSD
Niemniej ciekawie zapowiada się posiedzenie Banku Anglii. Rynek oczekuje, że Bank po raz kolejny zwiększy skalę operacji ilościowych, tym razem o 50 mld GBP (do 325 mld GBP). Warto jednak odnotować, iż wskaźniki wyprzedzające sugerują sporą poprawę koniunktury w brytyjskiej gospodarce. Jest zatem szansa na powtórkę z wtorku, kiedy RBA nie obniżył stóp procentowych tak jak oczekiwał rynek, co doprowadziło do wzrostu notowań AUDUSD.
Na wykresie GBPUSD w dniu wczorajszym pojawiła się formacja objęcia bessy i to pod kluczowym oporem 1,59. Teoretycznie oznacza to możliwość wystąpienia większych spadków. Jeśli jednak BoE zaskoczy i wstrzyma się z decyzją o luzowaniu (a EBC nie wywoła spadków na EURUSD), para ma szansę na zanegowanie formacji i w konsekwencji wzrost nawet do 1,6125. Decyzja BoE o 13.00.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
ECB - liczy się tylko konferencja. Co ECB zamierza zrobić w sprawie redukcji długu Grecji bo do niedawna stał twardo na stanowisku, że redukcja jego nie dotyczy, a teraz szuka jakiegoś wyjścia pozwalającego na cięcie co teoretycznie ułatwiłoby negocjacje. Teoretycznie bo znajdą sobie inny powód do kłótni, ale rynek raczej tak to odbierze.
Oraz wszelkie uwagi lub oczekiwania Lutowej rundy 3-letnich pożyczek LTRO.
I dopiero na końcu ewentualne komentarze dotyczące zmiany stóp procentowych w przyszłości.
BoE - liczy się tylko Asset Purchase Target - czy zostanie zmieniony czy nie.
Tutaj sprawa jest niby prostsza bo BoE podaje tylko wyniki bez żadnych komentarzy. Ale jeżeli będzie jakaś zmiana to reakcja zależy od tego czy przypadnie do gustu rynkowi.
Jeżeli będzie zmiana ale mała to może nie być reakcji albo reakcja będzie negatywna. Jeżeli zmiana będzie w granicach spodziewanych 50 miliardów to może być mała wyprzedaż. Jeżeli będzie zaskakująco duża to prawdopodobnie Funt poleci ostro w dół, a potem... może całkowicie zawrócić i polecieć w górę ;-)
Oraz wszelkie uwagi lub oczekiwania Lutowej rundy 3-letnich pożyczek LTRO.
I dopiero na końcu ewentualne komentarze dotyczące zmiany stóp procentowych w przyszłości.
BoE - liczy się tylko Asset Purchase Target - czy zostanie zmieniony czy nie.
Tutaj sprawa jest niby prostsza bo BoE podaje tylko wyniki bez żadnych komentarzy. Ale jeżeli będzie jakaś zmiana to reakcja zależy od tego czy przypadnie do gustu rynkowi.
Jeżeli będzie zmiana ale mała to może nie być reakcji albo reakcja będzie negatywna. Jeżeli zmiana będzie w granicach spodziewanych 50 miliardów to może być mała wyprzedaż. Jeżeli będzie zaskakująco duża to prawdopodobnie Funt poleci ostro w dół, a potem... może całkowicie zawrócić i polecieć w górę ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.