u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: 1%

Nieprzeczytany post autor: 259 »

BartGDA pisze:trzeba się spieszyć bo został raptem miesiąc żeby dzieciątko trafiło na operację.
Urząd Skarbowy wypłaci ten 1% najwcześniej 4 Maja. A w praktyce nie wcześniej niż 3 miesiące od tej daty... wszystkie organizacje skarżą się na to, że fiskus robi co może aby nie wypłacić tego 1% pod byle pretekstem, a jeżeli się nie uda to odwlec jak najdłużej... tam są konta do wpłat bezpośrednich.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BartGDA »

Wrzuciłem info do czasówek. Jak tu ma człowieka szlag nie trafić pracujesz płacisz składki niby jesteś ubezpieczony ale jak trzeba sfinansować operację w zagranicznej klinice to się urzędasy zastanawiają czy tego nie można zrobić w Polsce, stosy papierów zaświadczeń itp. tfuuu nawet splunąć na nich nie warto.
Czemu w takich przypadkach nie ma odwrotnej sytuacji : finansujemy operację jeśli później okaże się ze można było to samo zrobić u nas NFZ występuje do rodziny o zwrot różnicy pomiędzy zabiegami jestem pewien że rodziny bez mrugnięcia okiem podpisywały by takie porozumienia z NFZ. Ale u nas nie urzędas PAN I WŁADCA. Jakby jeden z drugim miał zapłacić z własnej kasy za pomyłkę to by się 100 razy zastanowił co robi.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

BartGDA pisze:Jakby jeden z drugim miał zapłacić z własnej kasy za pomyłkę to by się 100 razy zastanowił co robi.
jakby to ich dzieci spotkało, to nagle stosy papierków nie są potrzebne.

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nie ma co dłużej się wk... weekend się kończy. Trzeba brać się za robotę i po prostu pomagać takim ludziom :) Bo na nasze państwo to nie ma co liczyć, jak nie ma jakieś spektakularnej tragedii (patrz wczorajszy wypadek) to Cię wszyscy mają w d.....
Dzięki wszystkim za odzew i ewentualną pomoc. Wierze się uda i mała będzie normalnie żyć.

BartGDA
Gaduła
Gaduła

A co tu taka cisza :?: Nikt się nie odważy podjąć rękawicy po piątku :?: :D
To może ja spróbuję ....
Jeśli chodzi o Edwarda to ja mam mieszane odczucia sygnałów na up nie widzę ale za to na ejku po H1 i M30 widać up co prawda marny bo ledwie ze 30 pipek więc chyba ejek nie pociągnie edzia. Moim zdaniem trzeba siedzieć na tyłku i obserwować co się będzie działo bo na razie to nic specjalnie nie widać..

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

BartGDA pisze:Jeśli chodzi o Edwarda to ja mam mieszane odczucia sygnałów na up nie widzę
Są jednak tacy co zobaczyli. Szpila na 180 pkt. Ciekawe czy tak to zostawią? Broker Delta Stock :shock:
A miałem takie dobre zdanie o nich.
No chyba, że pokazują kierunek na ten tydzień. To zwracam honor :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 23:46 przez JAREK67, łącznie zmieniany 1 raz.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

"There were reports in NY on Friday that heavy sell orders were building between 1.3255/80"
http://www.forexlive.com/blog/2012/03/0 ... 0501-3275/
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

na edku jest duzo sprzecznych sygnałów, niemniej na h1/m30 mamy w tej chwili up, mizerny na razie bo w okolice 1.322-325, kluczowy dla dalszych wzrostów 1.327(-), zas dla spadków 1.3208

wszystko wskazuje na kontynuacje spadkow, ale poczekajmy na info o opcjach, bo jesli nadal bedzie broniony 1.3185 to nalezy spodziewac sie konsoli...
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wygląda, że jesteśmy w punkcie który może rozstrzygnąć kolejne 400 pips.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

FX: Option expiries for today's 1500GMT cut,
* Euro-dollar; $1.3180, $1.3270
* Dollar-yen; Y81.75, Y82.25
* Dollar-Swiss; Chf0.9000
* Euro-Swiss; Chf1.2050
* Aussie; $1.0730, $1.0850, $1.0900
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"