TZW
- adamkaluza
- Pasjonat
Re: TZW
zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscu Mam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
- ninjaproject
- Maniak
Na GBPCHF była i jest inna sytuacja niż na GBPUSD: Cena już dawno pokonał opór i opór stał się wsparciem.adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscu Mam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
Co wcale nie oznaczało, że było rozsądnie kupować tu też, w tym samym czasie co GBPUSD.
I to nie ma nic wspólnego z tym, że akurat w tym wypadku widzisz TP po fakcie.
I po fakcie się teraz wymądrzasz, że masz świętego graala.
To jest tylko pozór, i tylko ci się wydaje, że tak jest - stosujesz konfirmację post hoc - a to jest błąd logiczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
- ninjaproject
- Maniak
Zresztą, tak też widać, że poprzedni opór jest tu wsparciem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zielony_wiatr
- Stały bywalec
Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscu Mam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
Wynika to z prostej zasady matematycznej.zielony_wiatr pisze: ↑04 mar 2021, 13:06Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscu Mam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
Jeżeli A>B>C>D>E to na pewno A>E.
Jeśli dolar sie umacnia do euro a euro sie umacnia do jena to na pewno dolar sie umacia do jena. Hierarchia walut na świecie
- ninjaproject
- Maniak
Takie to chyba każdy broker ma na stronie www.zielony_wiatr pisze: ↑04 mar 2021, 13:06Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscu Mam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
Heat Map to się nazywa.
Także szukaj Currency Strength.
- adamkaluza
- Pasjonat
ninjaproject nauczyć cię jak zarabiać na forex? Nie będziesz już musiał być mentorem
Może większa kasa ze szkoleń, to po co brać ryzyko na klate.adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 14:15ninjaproject nauczyć cię jak zarabiać na forex? Nie będziesz już musiał być mentorem
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743
- ninjaproject
- Maniak
Dawaj, dołączaj do mojego Discorda:adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 14:15ninjaproject nauczyć cię jak zarabiać na forex? Nie będziesz już musiał być mentorem
https://discord.gg/F8y62ea
Lubię mieć z kim normalnie pogadać!
- adamkaluza
- Pasjonat
Nie chce mi się tu z nikim kłócić, szkoda mi czasu. Wolałbym pomóc jak widzę że ktoś jest na dobrej drodze To jedno tylko sprostuje. Twierdzisz że ja to widzę po fakcie? Przecież jak tylko kupił GBP/USD to napisałem posta że zamiast na dolarze trzeba było kupić do jena lub franka bo są słabsze niż dolar.ninjaproject pisze: ↑04 mar 2021, 12:37I to nie ma nic wspólnego z tym, że akurat w tym wypadku widzisz TP po fakcie.
I po fakcie się teraz wymądrzasz, że masz świętego graala.
adamkaluza pisze: ↑03 mar 2021, 11:18zielony_wiatr ja ci nie dam ryby, dam ci wędkę okej? Za każdym razem najpierw przeanalizuj najsilniejsze waluty i najsłabsze. Bardzo dobrze zauważyłeś GBP jest teraz silny, tak jak np AUD. Później znajdź najsłabsze Bo GBP najsilniejszy do jakiej waluty najbardziej będzie rósł? Do najsłabszej oczywiście! Teraz jen albo Franek I wtedy szukasz wejścia w trend na swój sposób Jeśli trend będzie kontynuowany zarobisz, jeśli się akurat skończy trudno, na kolejnym zarobisz Powodzenia