Na GBPCHF była i jest inna sytuacja niż na GBPUSD: Cena już dawno pokonał opór i opór stał się wsparciem.adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscuMam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
![]()
Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscuMam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
![]()
Wynika to z prostej zasady matematycznej.zielony_wiatr pisze: ↑04 mar 2021, 13:06Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscuMam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
![]()
Takie to chyba każdy broker ma na stronie www.zielony_wiatr pisze: ↑04 mar 2021, 13:06Rzeczywiście! Stosujesz do tego jakieś narzędzie (do porównywania siły walut)?adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 12:15zielony_wiatr jak tam moja wędka? Teraz odpal sobie wykres D1 GBP/USD i GBP/CHF. Gdybyś w tej samej strukturze ceny wszedł na g/f to już byś miał TP a USD jest teraz mocniejszy od CHF więc GBP/USD stoi w miejscuMam nadzieję że daje do myślenia tobie i każdemu kto chce zarabiać
![]()
Może większa kasa ze szkoleń, to po co brać ryzyko na klate.adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 14:15ninjaproject nauczyć cię jak zarabiać na forex? Nie będziesz już musiał być mentorem![]()
Dawaj, dołączaj do mojego Discorda:adamkaluza pisze: ↑04 mar 2021, 14:15ninjaproject nauczyć cię jak zarabiać na forex? Nie będziesz już musiał być mentorem![]()
Nie chce mi się tu z nikim kłócić, szkoda mi czasu. Wolałbym pomóc jak widzę że ktoś jest na dobrej drodzeninjaproject pisze: ↑04 mar 2021, 12:37I to nie ma nic wspólnego z tym, że akurat w tym wypadku widzisz TP po fakcie.
I po fakcie się teraz wymądrzasz, że masz świętego graala.
adamkaluza pisze: ↑03 mar 2021, 11:18zielony_wiatr ja ci nie dam ryby, dam ci wędkę okej?Za każdym razem najpierw przeanalizuj najsilniejsze waluty i najsłabsze. Bardzo dobrze zauważyłeś GBP jest teraz silny, tak jak np AUD. Później znajdź najsłabsze
Bo GBP najsilniejszy do jakiej waluty najbardziej będzie rósł? Do najsłabszej oczywiście! Teraz jen albo Franek
I wtedy szukasz wejścia w trend na swój sposób
Jeśli trend będzie kontynuowany zarobisz, jeśli się akurat skończy trudno, na kolejnym zarobisz
Powodzenia
![]()