Ej, no.... jak zwykle chcialem wsadzic kij w mrowisko fibocjonalistow, zeby mi pokazali, przekonali mnie, ze jednak sie myle, ze siatka linii fibo rysowana np. pomiedzy Hi & Lo wczorajszego dnia (oczywiscie bez wzgledu na strefe czasowa) bezblednie pokaze mi jak bedzie wygladal dzisiejszy wykres, gdzie najprawdopodobniej cena stanie, gdzie przyspieszy a gdzie zmieni kierunek.
Bo... tak na prawde, to chcialbym sie jednak przekonac, ze tak jest.
Ze mozna zbudowac zyskowny system oparty o powszechnie znane wskazniki, ze jest cos co moze w dzisiejszych czasach pokazac co z duza miara prawdopodobienstwa moze sie stac z cena w okreslonym czasie.
W sobote mial miejsce ciekawy "webinar" z udzialem Jack-a Schwager-a na temat jego ksiazek bedacych seria wywiadow z najwiekszymi "Czarodziejami Rynku", a raczej ostatniej z tych ksiazek pt.: "Hedge Fund Market Wizards" - niestety z przyczyn technicznych (brak odpowiedniego plug-ina po reinstalacji systemu) spoznilem sie dosyc mocno i wysluchalem tylko ostatnie 15 minut.

Ale jutro bedzie on juz chyba dostepny off-line.
Ciekawy jestem - nawiazujac do tematu tego watku - jaka bedzie opinia tych najwiekszych managerow hedge funds na temat obecnych metod handlu...
Postaram sie podzielic z Wami tymi opiniami.