Trading 212 - oficjalny wątek
- Trading 212
- Stały bywalec
Re: Trading 212 - oficjalny wątek
Jeżeli chodzi o MT4: Trading 212 nie planuje oferowania tej platformy. Nie chcemy być jednym z brokerów, którzy używają Metatradera, natomiast inwestujemy dużo w udoskonalenia naszej własnej platformy. W przyszłym roku światło dzienne ujrzy nowa wersja platformy, która będzie miała więcej dostępnych opcji oraz nowy interfejs.
Trading 212
- jasonbourne
- Pasjonat
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Panowie, fajnym ułatwieniem by było gdyby pozycja na jednym instrumencie się nie sumowała.
Mam 2 pozycje i nie mam bladego pojęcia która jaki profit/stratę robi.... bo nie widzę jej na wykresie
a informacja ogólna to średnia cena?
Mam 2 pozycje i nie mam bladego pojęcia która jaki profit/stratę robi.... bo nie widzę jej na wykresie
a informacja ogólna to średnia cena?
- Trading 212
- Stały bywalec
Witam ponownie i dziękuję za kolejne pytanie.
Wspomniane kwestie będą dostępne w nowej wersji platformy (w przyszłym roku). Na wykresie będzie można śledzić zarówno swoją otwartą pozycję jak i zlecenia oczekujące, a także będzie możliwy hedging (czyli pozycje nie będą się już sumować).
Obecna średnia cena to cena, za którą otwarto pozycję, a nazwa pochodzi od tego, że pozycje sumują się i uśrednia cena gdy otworzy się np. 10 uncji złota, a potem 15 kolejnych. Od tej ceny wylicza się zysk lub stratę.
Dla każdej pozycji widnieje pole "zysk/strata" i tam jest wskazane jaki dokładnie jest wynik. Np. -100.00 to strata w wysokości 100 (a dalej - waluta konta). 100.00 to dla odmiany zysk w wysokości 100.00 w walucie konta.
Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne, ale jeżeli nie - chętnie doprecyzuję.
Wspomniane kwestie będą dostępne w nowej wersji platformy (w przyszłym roku). Na wykresie będzie można śledzić zarówno swoją otwartą pozycję jak i zlecenia oczekujące, a także będzie możliwy hedging (czyli pozycje nie będą się już sumować).
Obecna średnia cena to cena, za którą otwarto pozycję, a nazwa pochodzi od tego, że pozycje sumują się i uśrednia cena gdy otworzy się np. 10 uncji złota, a potem 15 kolejnych. Od tej ceny wylicza się zysk lub stratę.
Dla każdej pozycji widnieje pole "zysk/strata" i tam jest wskazane jaki dokładnie jest wynik. Np. -100.00 to strata w wysokości 100 (a dalej - waluta konta). 100.00 to dla odmiany zysk w wysokości 100.00 w walucie konta.
Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne, ale jeżeli nie - chętnie doprecyzuję.
Trading 212
Jeszcze mi przyszło do głowy jedno usprawnienie. Dodajcie swap do bezpośredniego wyniku, bo można zamknąć transakcje niby zyskowną, a swap tyle zjadł ze wyjście może okazać się stratą
wiem ze jest okienko ze swapem, ale na co robić ręczne kalkulacje skoro platforma może nas wyręczać.

wiem ze jest okienko ze swapem, ale na co robić ręczne kalkulacje skoro platforma może nas wyręczać.
Mnie się bardzo podoba sumowanie pozycji i średnia cena. Może uda się jakoś zrobić, żeby było tak i tak. Np. pozycja całkowita będzie miała taki "plusik", który można rozwinąć i wyświetlały się będą poszczególne pozycje z detalami w ramach całej ekspozycji na jednej parze.
- Trading 212
- Stały bywalec
Witam wszystkich,
Dziś kilka dobrych informacji.
Po pierwsze – platforma Trading 212 wprowadziła właśnie niższy spread na EUR/USD w wersji pro – zaczyna się on teraz od 0.9 pipsa.
Dodatkowo – chciałbym też przekazać, że wspominana przeze mnie wcześniej nowa wersja naszej platformy zostanie uruchomiona w lutym 2014 roku. Postaram się wkrótce zamieścić więcej informacji w tej kwestii, oraz wyłącznie dla forum forex-nawigator - udostępnić kilka zrzutów ekranu z nowej wersji platformy.
Pozdrawiam.
Dziś kilka dobrych informacji.
Po pierwsze – platforma Trading 212 wprowadziła właśnie niższy spread na EUR/USD w wersji pro – zaczyna się on teraz od 0.9 pipsa.
Dodatkowo – chciałbym też przekazać, że wspominana przeze mnie wcześniej nowa wersja naszej platformy zostanie uruchomiona w lutym 2014 roku. Postaram się wkrótce zamieścić więcej informacji w tej kwestii, oraz wyłącznie dla forum forex-nawigator - udostępnić kilka zrzutów ekranu z nowej wersji platformy.
Pozdrawiam.
Trading 212
czy dziś się znajdzie ktoś kto się podzieli wrażeniami z handlu na T212 ?
bo nigdzie nie widze kwestii jak wyglada temat wypłat w t212 .
bo nigdzie nie widze kwestii jak wyglada temat wypłat w t212 .
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
http://forex-nawigator.biz/forum/darmow ... ml#p627398EXX pisze:bo nigdzie nie widze kwestii jak wyglada temat wypłat w t212 .
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein