SEROL666 pisze: ↑11 maja 2023, 12:58
belon pisze: ↑11 maja 2023, 08:09
ninjaproject pisze: ↑11 maja 2023, 01:12
No to widać jak się znasz, skoro przewidujesz głębsze spadki na giełdach amerykańskich.
Podniosą limity długu publicznego, a w akcje ludzie będą inwestować dalej.
Wykresy nic nie mówią o odwróceniu trendu wzrostowego, a lokalne korekty to norma.
Piszę ogólnie, a nie o lokalnych shortach na M30, czy M15.
Że też wszedłem zobaczyć czy skomentował...
Ludzie, niech mi ktoś sensownie wytłumaczy jak on z tego co napisałem poskładał, że wyszły mu "przewidujesz głębsze spadki na giełdach amerykańskich"???
Napiszę więcej: daję
10 000 pln temu, kto uargumentuje, jak on to wykombinował albo wskaże dokładnie, w którym miejscu to napisałem bo ja nie mogę znaleźć.
Tylko zaznaczam: odpowiedzi typu scrabble (i tym podobne) się nie liczą. Liter jest wystarczająco dużo ale bez przesady.
I nie liczy się: piguły (zmienił, odstawił), wymyśla pierdoły jak zawsze, itp, - bo to akurat ma sens.
Czas do końca sesji amerykańskiej z możliwością przedłużenia.
To jest waśnie urok naszego forum.
Ninja zobaczył Sell'e na twoim zrzucie ekranu NQ100 i zasugerował że przewidujesz spadki... ty później napisałeś "zacząłem wywalać nq w cholerę" (ja rozumiem że pozycje widoczne na zrzucie ekranu są zamknięte ). Ninja tego nie zauważył (jaki sens dawać zrzut ekranu bez pozycji) i gdy pisał myślał ze nadal masz otwarte krótkie pozycje na NQ. A ty dodatkowo napisałeś: "a teraz od poziomu 13350 znowu zaczynam nq w dół[/b] i dokładam selle na daxie" co Ninja wywnioskował że skoro na tak niskim poziomie dajesz SELL to musisz obstawiać w dłuższej perspektywie spadki na NQ. Ninja zastrzegł że nie chodzi o Intraday.
Cały "dysonans poznawczy" wynika moim zdaniem z formy komunikacji na forum. Jednakże piszemy w journalu Pschologa Mateusza i myślę że mógłby naświetlić sytuację z perspektywy profesjonalisty.
Oki, dzięki SEROL666 za wpis ale nie ma innego wytłumaczenia jak to, że koleś wymyśla pierdoły i głupoty jak już nie ma się do czego przyczepić.
I prawdopodobnie nie patrzyłeś na wcześniejsze skriny i wpisy (tylko odniosłeś się do ostatniego z moim pytaniem) bo ja tam od początku nic nie przewidywałem i nie sugerowałem (nie było żadnych prognoz czy założeń na dłuży termin czy sugestii o głębszym zejściu rynku) tylko od tego momentu (końcówka posta): post1044068.html#p1044068
pokazywałem temu mentorowi bez statmentu jak można się uwiarygodnić zawierając pozycje na bieżącym rynku i spokojne wrzucać skriny na forum.
Nindza się nie odzywał do chwili kiedy rynek poszedł w drugą stronę: post1044139.html#p1044139
a jak zobaczył, że jeszcze jestem w pozycjach: post1044144.html#p1044144
i że mam daxa pod korek w proficie (skrin niżej), i dodatkowo kiedy nindza sprzedał zleceniem typu z dupy dołek dzienny na daxie: post1044176.html#p1044176 i skończył na jednym pipsie a mi na sam koniec rynek pozwolił wyjść z fajnym profitem to się najwyraźniej wkurwił, wymyślił co wymyślił i stwierdził że się nie znam.
I napiszę wprost - nie miał do czego to musiał się przypierdolić do czegokolwiek i sobie wymyślił, że prognozuję głębsze spadki.
======
Tak przy okazji: kolejna bzdura, przytaczana przez teoretyków forexowych, która w praktyce niczemu nie służy a którą napisał i w których specjalizuje się nindza:
No to widać jak się znasz, skoro przewidujesz głębsze spadki na giełdach amerykańskich.
Podniosą limity długu publicznego, a w akcje ludzie będą inwestować dalej.
Zadam pytanie:
CZY KTOŚ Z WAS CZEKA AŻ PODNIOSĄ LIMITY DŁUGU PUBLICZNEGO ŻEBY GRAĆ NA NQ100 CZY INNYCH INDEKSACH?
Czy czekacie, aż ludzie zaczną kupować czy sprzedawać akcje?
No właśnie.
Z punktu widzenia całego rynku info oki ale z punktu widzenia tego co robi trader detaliczny jest to info potrzebne zupełnie do niczego.
========
I słuchajcie, bo męczy mnie to już kilka dni.
Nindza z pełną powagą potwierdził, że miał 20% dziennego zwrotu:
post1044084.html#p1044084
z tego linka:
https://www.forexfactory.com/thread/pos ... ost9571152
I z tego wynika także, że najlepsi jego followerzy mieli 50-80% dziennego zwrotu.
Tak jak przeliczyłem nindzy czy nindzowski zysk, dzisiaj sobie policzyłem tych najlepszych followersów.
Uśredniając do 65% dziennego zwrotu wyszło mi, że taki gościu (nindza to potwierdził) robi miesięcznie depo x 22370.
No ok. Policzę sobie jakbym wystartował od 2000 pln;
- 1: 2000 x 22370= 44 740 000 pln to po miesiącu,
- 2: 44 740 000 x 22370= z kalkulatora wyszło takie coś:
1.0008338e+12 -
potrafi ktoś nazwać taki wynik i napisać tak normalnie,
i ile taki gościu ma po roku gry?
Poważnie pytam.