DayTrading: Wtorek 24.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2015, 00:00

Wzrost
12
39%
Bez zmian
4
13%
Spadek
15
48%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 24.02.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

pacynka
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 24.02.2015

Nieprzeczytany post autor: pacynka »

bezczelnie kontynuując temat z wczoraj...
atlanticos pisze:
ja tam widze retest wybitego klina na obecna chwile na h4 - wszystko to wewnatrz duzej flagi i mozliwy przy okazji podwojny szczyt... jutro pewnie sie wyjasni czy korekta pojdzie wyzej czy zlecimy na pysk... zielonej strefy nie powinnismy przejsc bez wyraznego impulsu fundamentalnego

https://www.tradingview.com/x/4zn3MxET/
MERLIN też wrzucał podobną wizję jakiś czas temu. Kiedy i gdzie to było dokładnie - nie pamiętam, ale link do wykresu zapisałem http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/110296
btw. MERLIN, ładne, czytelne wykresy. Mam nadzieję, że będziesz wykresy wrzucał częściej.

Żaba: ten impuls fundamentalny może być już dzisiaj ;) Carney przemawia, potem Żaneta. Jedno zapowie podniesienie stóp, drugie nie powie że podniosą w 2015 i kabelek może nam odlecieć. Albo odwrotnie i zanurkujemy. Sam skłaniam się do pokazanej przez Ciebie i MERLINA wersji, ale obawiam się że może mocno pobujać po stopach w jedną i drugą stronę. Chyba warto poczekać i dopiero się przyłączać

A co sądzicie w dłuższym terminie o Ujku? Ja od jakiegoś czasu próbuje szukać dołków i sprzedawać na górkach taktyką na tzw. "kiszenie ogóra", ale co raz mniej mi się Ujek podoba. Jeszcze niedawno cel nawet 140 był dla mnie bardzo odległy ale też realny. Teraz co raz częściej czytam o za szybkim tempie spadku wartości jena. Ostatnia ankieta wśród ponad 400 dużych i średnich przedsiębiorstw wykazała, że 70% firm nie widzi potrzeby dalszego luzowania. Do tego słowna interwencja BOJ. Zastanawiam się, czy to tylko wyhamowanie trendu, czy zwiastun korekty. Luka ~112.50 do zamknięcia, ale jakoś mi się nie widzi żeby tam w najbliższym czasie mieli dotrzeć. Niby fundamentalnie nic się jeszcze nie zmieniło, ale...

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

"According to an EU source, the EU Commission is said to believe that the list submitted by Greece is sufficient enough to be a good stating point to move forward"
czyli w tłumaczeniu z języka polityki na normalny: "propozycje przysłane przez Grecję są do d..., ale głośno tego nie powiemy, czekamy na coś bardziej sensownego"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

czy tylko mi sie wydaje, że DAX za chwile odpali w kosmos i wybije opór na 11160 ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

fajna sytuacja na spadki na kablu ;) młotko-wisielec na D1, wolumen wykupiony, można zatem szukać okazji do S :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

freakout pisze:fajna sytuacja na spadki na kablu ;) młotko-wisielec na D1, wolumen wykupiony, można zatem szukać okazji do S :)
skoro tak twierdzisz. A dolar index nic do tego nie ma? ;)
ja tam kabla odpuszczam na razie i tak.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

highend pisze:
freakout pisze:fajna sytuacja na spadki na kablu ;) młotko-wisielec na D1, wolumen wykupiony, można zatem szukać okazji do S :)
indeks dolara zupełnie mnie nie interesuje - gram to co widzę ;) generalnie na większości par funtowych warto szukać okazji do shortów bo zanosi się na korektę po nocnych i porannych wzrostach :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

jak wszyscy nastawieni na spadki na kablu to na pewno bedzie wystrzał hehe :D

-- Dodano: 24 lut 2015, 09:10 --

podwojny szczyt na ujku!!! :D
a nawet szescioszczyt lokalny :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

wojtek1976.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976. »

freakout pisze:
highend pisze:
indeks dolara zupełnie mnie nie interesuje - gram to co widzę ;) generalnie na większości par funtowych warto szukać okazji do shortów bo zanosi się na korektę po nocnych i porannych wzrostach :)
Kolega zapommniał chyba ze Carney przemawia dzisiaj w izbie ale to pewnie nie ważne :D

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

wojtek1976. pisze:Kolega zapommniał chyba ze Carney przemawia dzisiaj w izbie ale to pewnie nie ważne :D
no przecież nie gram na pałę :) jak po danych albo przed będzie okazja na S to wejdę - nikogo tu nie namawiam aby grał pod to co widzę tylko żeby zobaczyć czy ktoś ma taką samą wizję jak ja :)

Zablokowany