FOREX W DM PKO BP

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ceofx
Gaduła
Gaduła

FOREX W DM PKO BP

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

Dom Maklerski PKO Banku Polskiego informuje, iż dzisiaj zostaje oficjalnie zaprezentowana nowa usługa PKO FX, dzięki której inwestorzy mogą handlować na rynku Forex. Wiarygodność wynikająca z wieloletniej działalności DM PKO Banku Polskiego na polskim rynku kapitałowym, doświadczony zespół ekspertów dostępny 24h od poniedziałku do piątku, zawieranie transakcji w modelu STP bez udziału Dealing Desku, unikalne analizy oraz niskie spready to tylko niektóre zalety PKO FX.

Sprawdź szczegóły oferty na stronie www.pkofx.pl

"Na parach EUR/ PLN i USD/PLN spread ma wynosić zaledwie 3-4 pipsy. Prowizja od transakcji wynosi 0,0020 proc. Z czasem ma jednak wzrosnąć do 0,0045 proc., co jest standardem. Łącznie ze złotowymi dostępnych jest 29 par walutowych. Nie ma instrumentów opartych na rynku towarowym i indeksach giełdowych.

Poza spreadem na parach złotowych wyróżnikiem oferty ma być obsługa klientów."

skrzat
Gaduła
Gaduła

Re: FOREX W DM PKO BP

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

W cenniku widzę: Prowizja za realizację zlecenia złożonego za pośrednictwem terminala transakcyjnego: 0,0045% wartości transakcji
Gdzie jest napisane o 0,0020%?

Wybrane opłaty :)
Prowizja za realizację zlecenia złożonego telefonicznie: 0,0045% wartości transakcji + 30 zł (nie widzę zapisu, że zlecenie telefoniczne, gdy np. platforma nie działa, jest bezpłatne)
Przyjęcie telefonicznego zlecenia przelewu środków pieniężnych: 20 zł (nie widzę, czy można inaczej zlecić wypłatę niż telefonicznie, chyba że jest jakiś pokój inwestora)
W złotych(walucie polskiej) na rachunki bankowe prowadzone w PKO Banku Polskim S.A.: bez opłaty
W złotych (walucie polskiej) na rachunki bankowe prowadzone w innych bankach: 3,00 zł

Aktualnie spread na EURPLN waha się między 35 a 50p, a USDPLN miedzy 40 a 55p, więc gdzie te 3-4 pipsy, no chyba że oni podają pips jako 4 miejsce po przecinku :) Ale wtedy wypadają słabo na tle praktycznie każdego brokera, gdzie standard to kilka-kilkanaście pipsów (gdzie 1 pips to 0,00001)

Ciekawe jak sprawuje się ich platforma oparta na Javie (Supermakler FX)...

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Gdy mówimy o pipsie, mamy na myśli 4 miejsce po przecinku, chyba że chodzi o pary z jenem, wtedy 2 miejsce.

W tabeli opłat i prowizji jest punkt, który mówi:
Dom Maklerski PKO Banku Polskiego S.A. może wprowadzić czasowe promocje, zwolnienia lub obniżki opłat i prowizji, określonych w niniejszej Taryfie.
Na pkofx.pl masz napisane
Do końca grudnia 2014
prowizja tylko 0,0020%
.

Byłeś tam w ogóle, czy czytałeś wybiórczo tylko?
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

mariusztrader pisze:Gdy mówimy o pipsie, mamy na myśli 4 miejsce po przecinku, chyba że chodzi o pary z jenem, wtedy 2 miejsce.

W tabeli opłat i prowizji jest punkt, który mówi:
Dom Maklerski PKO Banku Polskiego S.A. może wprowadzić czasowe promocje, zwolnienia lub obniżki opłat i prowizji, określonych w niniejszej Taryfie.
Na pkofx.pl masz napisane
Do końca grudnia 2014
prowizja tylko 0,0020%
.

Byłeś tam w ogóle, czy czytałeś wybiórczo tylko?
Tak byłem, a skąd skopiowałbym te informacje? :)
Dopiero teraz zauważyłem informację o promocji dot. prowizji

Skoro pips traktujemy jako 4 miejsce po przecinku, to tak jak pisałem oferta nie jest rewelacyjna, np. porównanie z HFT Brokers sprzed minuty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
albandy74
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: albandy74 »

A jaki jest minimalny depozyt, bo coś tam nie mogłem wyczytać.? :?

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Minimalny depozyt jest 1000 PLN. Dzwoniłem na infolinię i obiecali wprowadzić MT4 pod koniec miesiąca

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

TxT pisze:Minimalny depozyt jest 1000 PLN. Dzwoniłem na infolinię i obiecali wprowadzić MT4 pod koniec miesiąca
MT4 trochę by poprawił sytuację bo to coś, co oferują to jest właśnie "coś".

Co do spreadów to faktycznie maja dobre- z markowej i bankowej konkurencji na parach z PLN ani mBank ani ING ani (na ogół nie działający poprawnie) Alior nie są w stanie im podskoczyć. BZ WBK jako jedyny ma porządne spready na parach z PLN. Tyle, że BZ WBK ma taką samą prowizję, MT4 i po początkowych problemach jest teraz stabilny jak diabli.

Reasumując - BZ WBK wygrywa na parach z PLN a promocja 0,0020% do końca grudnia jest gorsza niż aktualne promocje mBanku czy ING (dla tych których nie interesują pary z PLN). Mimo wszystko dobrze, że jest kolejny konkurent i to z pierwszej ligi.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

CO do tych promocji z ING i mbanku to zależy od wolumenu jakim obracasz. Pula może się skończyć w jeden, dwa dni i handlujesz na normalnej stawce później. Dla kilku trejdów jest ok. Z wymienionych najgorsze spready widze w ING (plus dziwna polityka niczym słaby MM).
Alior mi od dłuższego czasu działa ok, podobnie jak mbank (jedna 10 minutowa przerwa w ostatnim miesiącu). w BZ sprawdzałes spready jakims EA? w PKO trzeba poczekać na MT4 żeby realnie zobaczyć jak to działa.

Czy testował ktoś egzekucję na danych (nie tylko PLN)? Jak wyglądają poślizgi po kilkudziesięciu transakcjach?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

No proszę i największy nasz detalista wyszedł do ludzi. Czas poczytać ofertę. Ale to bardzo dobry krok. Szkoda tylko, że ta promocja na prowizji do końca roku. Po sylwestrze warto by pomyśleć o nowej to z pewnością na polskim rynku staniecie sie bardzo mocną konkurencją dla Mforex, BOSSAFX
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

TxT pisze:CO do tych promocji z ING i mbanku to zależy od wolumenu jakim obracasz. Pula może się skończyć w jeden, dwa dni i handlujesz na normalnej stawce później. Dla kilku trejdów jest ok. Z wymienionych najgorsze spready widze w ING (plus dziwna polityka niczym słaby MM).
Alior mi od dłuższego czasu działa ok, podobnie jak mbank (jedna 10 minutowa przerwa w ostatnim miesiącu). w BZ sprawdzałes spready jakims EA? w PKO trzeba poczekać na MT4 żeby realnie zobaczyć jak to działa.
(...)
Fakt, że promocja ING i mBanku jest limitowana wolumem ale ING ma po fakcie najlepszą prowizję z tej czwórki "bankowych brokerów". Spready za to ma fatalne na parach z PLN - na majorsach są OK.

Co do BZ WBK to nie tyle testowałem, co jestem ich klientem od kilku lat i widzę to na co dzień. Trzymałem otwarte platformy od WBK (live) i mBanku i ING (oba demo) - na dwóch monitorach i różnice są znaczne.

ODPOWIEDZ