FOREX W DM PKO BP

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FOREX W DM PKO BP

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bardziej interesująca jest ta dalsza część:
Zwracamy Państwa uwagę, że w tym czasie:
• nie będzie możliwe otwarcie nowej pozycji ani zamknięcie pozycji otwartej wcześniej, w tym w drodze zlecenia telefonicznego
nie będą wykonywane zlecenia oczekujące ani zlecenia typu t/p i s/l,
• nie będzie monitorowany Wskaźnik Poziomu Zabezpieczenia
Jeśli nie będą wykonywane ale potem ew. reklamacja będzie uznana to OK. Ale jeśli robią prace konserwacyjne i nie liczą się z pozycjami klientów to już gorzej. Warto zapytać żeby doprecyzowali.

Obecnie już nie mam tam środków więc zero stresu ale dziwne, że robią to w środku tygodnia, a nie w weekend.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

oliwan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: oliwan »

Ze względu na niemiłe doświadczenia z poprzednimi brokerami szukam jakiegoś bezpiecznego brokera. Otworzyłem konto demo w PKO FX i spready na demo wyglądają bardzo ciekawie. Może ktoś trejdował na PKO FX ostatnio?

kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamil7777 »

zainstalowałem demo od pko fx i spreed mają bardzo dobry (na PLN to lider ok 5-6)
eurusd 0,00002 usdjpy 0,002
jedyna istotna wada to, że mają tylko waluty a brak np. surowców i jak ropa daje do pieca to w korelacji idą waluty

prowizję mają tylko 0,035%

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mam tam konto realne i spready są dobre - porównywalne z WBK i HFT Brokers.

Ale prowizja 0,0035% to tylko w ramach promocji. Standard to 0,0045%, a przy wpłacie powyżej 100 000 PLN można zejść do 0,0040%.

Wielki minus za to, że rachunek realny można otworzyć TYLKO stawiając się osobiście w oddziale DM PKO BP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pony1982
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pony1982 »

Finalnie założyłem sobie między innymi rachunek w pko. Faktycznie spread miewa się całkiem nieźle. PLN chyba najniżej wśród wszystkich brokerów. Prowizję dali 0,0035% ze względu na promocję. Egzekucja zleceń ok - nie widziałem opóźnienia większego niż 60 milisekund a dla mnie to ważniejszy czynnik niż spread. Na minus to że rachunek zakłada się w placówce domu maklerskiego. Mam dosyć blisko, więc założyłem przy okazji, inaczej raczej bym nie dotarł:)

kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamil7777 »

promo ma być do końca roku i jeżeli będą obroty to przedłużane w nieskończoność
mforex chodzi podobnie i ponieważ mają wszystko a nie tylko waluty to pko staje się na teraz bez sensu
a pln mają identycznie co pko

oliwan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: oliwan »

spread jednak minimalnie lepszy jest w pko niż mforex, przynajmniej na edku i pln, choć nie jest to jakaś wielka różnica ale zawsze:) do tego troche niższa prowizja, ale i tak każdy musi dostosować platforme do siebie, ja bede inwestowac tylko w waluty, wiec lekko sklaniam się ku pko w tej chwili, choć dla podobnie jak do ktoregoś z kolegów powyżej dziwi mnie to że rachunek zakłada się w placówce, bo akurat ja nie mam aż tak blisko..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Rozmawiałem właśnie z Panem z PKO BP, który powiedział bardzo ciekawą rzecz. Może kogoś jeszcze to zainteresuje zastanawiając się skąd te dobre spready.

Skąd PKO bierze płynność? Otóż dostarcza ją... sobie sam :). Z tego co zrozumiałem - z prawnego punktu widzenia PKO jest stroną transakcji ale z technicznego punktu widzenia nasze zlecenia idą najpierw do banku i ich systemu, a dopiero potem puszcza je dalej i rozlicza się już fizycznie 1:1 na rynku międzybankowym.

Dość innowacyjne rozwiązanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
Skąd PKO bierze płynność? Otóż dostarcza ją... sobie sam :). Z tego co zrozumiałem - z prawnego punktu widzenia PKO jest stroną transakcji ale z technicznego punktu widzenia nasze zlecenia idą najpierw do banku i ich systemu, a dopiero potem puszcza je dalej i rozlicza się już fizycznie 1:1 na rynku międzybankowym.

Dość innowacyjne rozwiązanie.
Chyba tu czegoś nie rozumiem :D
Sam sobie dostarcza płynność, a później niby gdzies wysyła zlecenia ? Po prostu perpetum mobile. Może Kuroda im doradza ? :D W końcu to on powinien dostać nobla z ekonomii za drukowanie jena i kupowanie własnych obligacji emitowanych przez siebie. I jeszcze na tym ponoć zarabia :lol:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ksiadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ksiadz »

Założyłem demo, wszystko pięknie .......... aż do czasu danych makro, zwiecha już trwa 11 minut, brak mozliwosci zamkniecia vel otwarcia pozycji - strach pomyslec co sie dzieje na realu

-- czw 17-03-2016, 14:25 --

Obrazek

ODPOWIEDZ