IC Markets
Re: IC Markets
To by wyjaśniało niezgodność bo pamiętam jak płaciłem dużo mniej za każdego lota więc obecnie nie opłaca mi się wpłacać depo do tego brokera z moim stylem gry i wielkością transakcji.. Z perspektywy EU i tak depo zabezpieczające jest niższe ale... Dzięki za pomoc
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada
RR Brygada
-
- Uczestnik
A jak długo trwa wypłata na konto bankowe? I w jakim banku robiliście przelewy?
Ostatnio zleciłem przelew 1go lutego po południu. Kasa zeszła z konta w ICM dnia następnego. Dotarła na konto bankowe 3go lutego.podbijziomek pisze: ↑03 lut 2023, 19:34A jak długo trwa wypłata na konto bankowe? I w jakim banku robiliście przelewy?
Korzystam z Kantoru Alior Banku. Całkowicie za darmo, nikt nie pobrał żadnej prowizji. Tylko w przypadku Aliora trzeba wiedzieć co wpisać żeby to sprawnie poszło, bo nie jest to takie oczywiste (banki pośredniczące) ale jak ktoś ma problem, to niech śmiało pisze, pomogę

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Kurde, akurat tam nie mam konta. Chciałem wypłacić trochę kasy właśnie przelewem. Nigdy wcześniej nie wypłacałem dlatego nie wiem czy czegoś nie pomyle. Wypłacał ktoś do PKO, pekao, ING albo mBanku?
Do mBanku też kiedyś wypłacałem i tam akurat żadnego problemu z dojściem przelewu nie było. Ogólnie ciężko cokolwiek pomylić, bo dane do wprowadzenia są dość oczywiste. Jednak zawsze jest ryzyko przy pierwszej transakcji tego typu, że będą w niej uczestniczyć jakieś banki pośredniczące, które zainkasują jakąś opłatę i 'darmowy przelew' przestanie być darmowy.podbijziomek pisze: ↑05 lut 2023, 13:25Kurde, akurat tam nie mam konta. Chciałem wypłacić trochę kasy właśnie przelewem. Nigdy wcześniej nie wypłacałem dlatego nie wiem czy czegoś nie pomyle. Wypłacał ktoś do PKO, pekao, ING albo mBanku?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Czyli po prostu wpisuje dane mojego konta. A w miejscu na dane banków pośredniczących zostawiam puste? Bo w sumie to nie wiem czy jakiś bank uczestniczy jak chce zrobić przelew prosto na konto do mBanku
Tak, możesz zostawić puste i wtedy bank wybierze sam.podbijziomek pisze: ↑06 lut 2023, 11:48Czyli po prostu wpisuje dane mojego konta. A w miejscu na dane banków pośredniczących zostawiam puste? Bo w sumie to nie wiem czy jakiś bank uczestniczy jak chce zrobić przelew prosto na konto do mBanku
W tym właśnie jest problem, że ogólnie nie wiadomo jakie banki mogą brać udział w transakcji - teoretycznie można spróbować wyciągnąć te transakcje od banku ale w praktyce nie jest to takie łatwe żeby dobić się do osoby, która ma takowe informacje

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Witam
Czy na konto bankowe można wypłacić kasę którą wcześniej wpłacałem kartą?
Tylko w skrajnym przypadku, gdy np. już nie masz tej karty (nie został wydany duplikat) ale broker może zażyczyć sobie potwierdzenia z banku tego faktu.regismelnik pisze: ↑06 mar 2023, 13:23Witam
Ogólnie rzecz ujmując, zasada jest prosta:
Wpłaciłeś kartą 500 USD? Tyle samo musisz najpierw na nią wypłacić. Zyski możesz wycofać przelewem.
Dotyczy to wszystkich regulowanych brokerów, przestrzegających przepisy AML.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
na ICM na DE40 masz za 1 lota 83$ margin, na maksymalnej dźwignie, ale ważna UWAGA - na MT4 i cTrader można tylko 1 lota minimum otworzyć, ale na MT5 można minimum 0,1 lota, ja gram indeksy na MT5 właśnie bo mogę zawierać transakcję mniejszą niż 1 lot