IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Aleksander589 pisze:
09 lip 2024, 13:25
Jasne, status jest "Completed", wiem o tym bo jeszcze zanim zaakceptowali to chcieli statement z tego konta na które miał iść przelew i przysłali receipt 28.06 ale co z tego jak pieniędzy nie ma.
Cześć,

Przerabiałem to przez ostatnie 2 miesiące, gdzie moje wypłaty ciągle wracały na konto w IC Markets i nie mogłem dojść o co chodzi. Też wypłacałem do Aliora jak zawsze od paru lat i nagle zrobił się problem.

Problem tkwi w amerykańskich bankach - JP Morgan i Mellon, które są bankami pośredniczącymi w tej transakcji i z niewiadomych powodów odrzucają przelewy. Twoje środki napewno wrócą na konto ale może to zająć nawet do miesiąca. Warto zgłosić to do Alior Banku, który bardzo sprawnie odpowiada, i zapytać o status transakcji (zapewne już została zawrócona ale dla pewności i tak lepiej zapytać).

A teraz rozwiązanie. W sumie są dwa.
1) wybór innego banku docelowego. Ponoć do mBanku i Millennium dochodzą bez problemu - nie wiem czy to kwestia innego pośrednika czy czegoś innego ale prawdopodobnie tak. Te informacje mam od brokera więc też nie gwarantuję, że nic się nie zmieniło w ostatnim czasie.
2) otwarcie konta w EUR w IC Markets, następnie przelew wewnętrzny z konta w USD na EUR i wypłata na rachunek bankowy EUR przelewem SEPA. To rozwiązanie obecnie stosuję (ostatnio parę dni temu), środki dochodzą w max. 2 dni robocze bez żadnych dodatkowych kosztów. Jedyna wada to konieczność przewalutowania z USD na EUR ale koszt nie przytłacza i wynosi mniej niż 1%. Docelowo warto przy kolejnej wpłacie korzystać po prostu z konta w euro.

Powodzenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Aleksander589
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Aleksander589 »

Dzięki za te informację, w takim razie czekam aż pieniądze wrócą do brokera. Kantor Alior dzisiaj mi odpisał że nic im nie wiadomo o takim przelewie - a to ciekawe.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Aleksander589 pisze:
10 lip 2024, 12:22
Dzięki za te informację, w takim razie czekam aż pieniądze wrócą do brokera. Kantor Alior dzisiaj mi odpisał że nic im nie wiadomo o takim przelewie - a to ciekawe.
Być może zawrócił już na etapie banku korespondencyjnego i nawet do nich nie 'próbował' dotrzeć. Ja podsyłałem Kantorowi PDF z potwierdzeniem wypłaty, o które wcześniej prosiłem od brokera. Ale finalnie i tak nie byłoby to raczej konieczne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Witam,
proszę o info jak wygląda na dzień dzisiejszy temat wpłat i wypłat kartą Visa w IC Trading.
Było wcześniej, że są jakieś problemy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

belon pisze:
16 lip 2024, 18:32
Witam,
proszę o info jak wygląda na dzień dzisiejszy temat wpłat i wypłat kartą Visa w IC Trading.
Cześć,

Opcja ta jest dostępna w panelu i z tego co twierdzi Support brokera, działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

belon
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
21 lip 2024, 11:54
belon pisze:
16 lip 2024, 18:32
Witam,
Cześć,

Opcja ta jest dostępna w panelu i z tego co twierdzi Support brokera, działa.
Witam,
i dzięki za info.
Zastanawiam się nad zmianą broka i chyba ICT wygląda (dla mnie) najlepiej.
Chciałbym jeszcze się dowiedzieć o czas wpływu na konto: wpłata wiadomo a wypłata?
Wiem, że różnie z tym bywa ale może ktoś/coś kartą w ostatnim czasie?

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

Ja robiłem wypłatę na kartę, w środę po południu, w piątek miałem zaksięgowane na koncie USD w mbanku

belon
Pasjonat
Pasjonat

dopra pisze:
21 lip 2024, 23:01
Ja robiłem wypłatę na kartę, w środę po południu, w piątek miałem zaksięgowane na koncie USD w mbanku
Dzięki za info.

Kamil1.
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kamil1. »

W zeszłym roku zarejestrowałem się na ictrading. Dzisiaj wysłali mi maila, że nie mają mojego "Tax Identification Number (TIN)". Ja używam pesel i oni go mają. Nie pamiętam czy podczas rejestracji wpisywałem, ale pewnie tak no i mają go z resztą w dokumencie, który im przesłałem podczas zakładania konta. Nawet zdzwonił dzisiaj do mnie pracownik abym maila odczytał. Ktoś wie co w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem odpisać na ich maila, ale pojawia się komunikat "Wiadomość nie została dostarczona, ponieważ nie znaleziono adresu odbiorcy (insightshub@ictrading.com) lub odbiorca nie może odebrać wiadomości.". W profilu nie widzę nigdzie rubryki z dodaniem tego numeru.

Poniżej wrzucam treść ich maila:

Dear Trader,

Our records indicate that your client account has incomplete information.

To ensure we are able to provide you with the best trading experience, please update your Tax Identification Number (TIN) in your profile within the client area at your earliest convenience.

Please note that if you have already updated your TIN through the Client Area, kindly disregard this email.

Login Now
We thank you for your cooperation and understanding.

For any further assistance, please contact our Support Team.

Kind regards,

The IC Trading Team.

Wysłali z tego maila: insightshub@ictrading.com

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cześć,

Najlepiej odpowiedzieć na tego maila ale zmienić adres odbiorcy na support@ictrading.com z zapytaniem gdzie zaktualizować te dane. Też nie widzę takiej opcji w panelu klienta ale sam napewno podawałem te dane i nie dostałem podobnej wiadomości.

Gdyby nie udało Ci się skontaktować lub dalej miałbyś problem, daj znać - odezwę się do osoby, którą tam znam, aby spróbowała pomóc bezpośrednio :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ