JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Dukascopy
Bywalec
Bywalec
Posty: 19
Rejestracja: 25 sty 2012, 11:40

JForex

Nieprzeczytany post autor: Dukascopy »

Platformy handlowe Dukascopy Europe zapewniają dostęp do Swiss Forex Marketplace (SWFX). Platformy są zaprojektowane tak, aby umożliwiać szybkie działanie i reagowanie w różnych sytuacjach rynkowych. Wszystkie platformy obsługują szeroki wachlarz zleceń takich jak: Po rynkowej, Limit, Stop, Take Profit, Stop Loss, Stop Limit, Trailing Step, Umieść Bid/Offer, OCO, IFD itp. Funkcja Kontroli poślizgu pozwala kontrolować maksymalny poślizg ceny podczas egzekucji.

Platforma JForex jest rekomendowana zarówno dla handlu manualnego jak i automatycznego. Platforma ta jest zaprojektowana dla traderów zainteresowanych handlem automatycznym oraz rozwijających i testujących strategie handlowe oparte na języku programowania JAVA. Główna funkcjonalność oraz interfejs platformy są podobne do tych w platformie Java. Ponadto platforma posiada wbudowany wieloplatformowy interfejs egzekucji własnych strategii i kodu programistycznego. Wbudowane narzędzia analizy technicznej pozwalają również śledzić pozycje bezpośrednio z wykresów.

Więcej informacji na tej stronie: http://www.dukascopy.com/europe/pl/forex/dealstation/

-- Dodano: czw 21-03-2013, 22:30 --

Na początek link do pierwszego webinarium w języku polskim o JForex: http://www.youtube.com/watch?v=pJiDhMiVQu0

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 61
Rejestracja: 16 lut 2013, 00:07

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: gervazy »

Witam
mam dwa pytania w związku z JForex.
Czy w JForex jest możliwość "rysowania" wykresu ceny np po średniej z bid i ask lub po transakcjach?
Jaka jest szansa na przekonwertowanie wskaźników z mt4?
Z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam

----------------
edit
Ok konwerter znalazłem :) ale to pierwsze pytanie jest dla mnie ważne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9739
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Konwerter jest jednak nie zawsze działa poprawnie. W takim wypadku można:
- poprawić kod samemu,
- zlecić to programiście, który zna Javę,
- napisać prośbę na forum Dukascopy, gdzie może ktoś lub nawet jakiś pracownik brokera poprawi kod,
- znaleźć odpowiednik danego wskaźnika dla JForex...

Wykres można rysować tylko albo po Bid albo po Ask. Wszystkie dodatkowe opcje są w Narzędzia -> Ustawienia -> Wykres -> Opcje wykresu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła
Posty: 102
Rejestracja: 13 lut 2010, 19:44

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Witam,
Pytanie odnośnie wskaźnika luktoma, askbidlines.
Podczas działania pojawiają mi się 3 linie zamiast 2 - po chwili sytuacja z 3 liniami przechodzi do 2 linii jednak jest to dość drażniące. Co może być powodem wyświetlania się 3 linii? Platformę mam ustawioną na język angielski.

Edit:
Wygląda to tak jakby kreska "sell" ze wskaźnika nie mogła nadążyć za faktyczną ceną i dopiero po chwili osiągała poprawną wartość. (java 7 update 21).

pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9739
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hm faktycznei może tak być. Zgłoszę to twórcy wskaźnika i zobaczymy co da się zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
FxCraft
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 24
Rejestracja: 21 mar 2013, 15:24

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: FxCraft »

Tak, był problem z ostatnia wersją platformy.
Problem polegał na tym, że Strategia dostawała kolejne ticki z jedno tickowym opóźnieniem.
Zgłosiłem to do Dukascopy i już to poprawili.
To znaczy dziś ściągnięta nowa wersja platformy działa już poprawnie.
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.

Zapraszamy do kontaktu na www

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła
Posty: 102
Rejestracja: 13 lut 2010, 19:44

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Chyba jednak w najnowszej też coś nie działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
FxCraft
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 24
Rejestracja: 21 mar 2013, 15:24

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: FxCraft »

Ja mam wersję platformy Dukascopy Bank 2.24.19 czyli trochę nowszą niż ta, którą Ty i działa dobrze.
Może w Europe jeszcze nie zaktualizowali i na dniach zaktualizucją.

Przy okazji tutaj masz nowszą wersję tego wskaźnika, z możliwością wyboru instrumentu:
http://fxcraft.biz/produkt/fxcraft-askbid-lines/
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.

Zapraszamy do kontaktu na www

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak
Posty: 1984
Rejestracja: 07 mar 2012, 07:18

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Mam pytanie odnośnie kolorów rysowanych linii (proste, łamane, itp) - gdzie mogę ustawić kolor na mój domyślny (teraz jest czarny, a ja używam czarnego tła), tak aby ponowne rysowanie odbywało się we właściwym?
Za każdym razem odpalam linie, klikam na nią i zmieniam na właściwy, w MT4 raz zmieniony kolor pozostawał domyślnym.

Poza tym, jestem pod dużym wrażeniem JF.


Dzięki, Raposo :)
Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 19:03 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9739
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wejdź w ustawienia kolorystyki wykresu (ikona z paletą kolorów nad wykresem) -> Misc -> Drawing -> zmień kolor ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ