DayTrading: Piątek 8.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lut 2013, 23:45

Wzrost
18
36%
Bez zmian
7
14%
Spadek
25
50%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 8.02.2013

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl
http://www.okruszek.org.pl
http://www.sercemichalka.pl

Regulamin DT:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

***************************************************************************************

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, GOLD
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 8.02.2013

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ja sugeruję spadki dalsze.
Co do fundamentów to one raczej miały znaczenie przy wystąpieniu Narkotyków.
Muszę przyznać, iż takie pierwszy wniosek AT był na spadki, ale trudno było mi w nie uwierzyć, bo przecież jesteśmy/byliśmy w takim wielkim trendzie, a Draghi oczywiście fundamentalnie zdecydowanie i bez sprzecznie na dalsze wzrosty...
Taki suprise jestem zmieszany trochę przez to, jak widać fundamenty to tylko lektura dla tych którym się nudzi bo gówno mają znaczenia kompletnie nic, tylko się dobiera je odpowiednio do sytuacji AT.

Pan Daniel jeszcze powtarzał to przyuważenie co do Dejavou po kilkakrotnie i w strefie analitycznej, swoim blogu i jeszcze na kanale YT.
Jak widać reguła, iż zawsze jest na odwrót do stwierdzenia Pana Daniela jest nie złamana, choć naprawdę tym razem myślałem, że się sprawdzi.

Pod 3200/3300 jak możemy nawet zejść a jutro jeszcze tego samego dnia odwrót na północ, choć równie dobrze może to być już koniec i tak na zimno chyba rzeczywiście to koniec.
Naprawdę się zdziwiłem szczególnie na ejku niezły zaskok, tam dużo mniejsza proporcja spadków niż na Edwardzie, bo tam kierunek będzie dużo głębszy na północ, ale jak przekroczy 124 no to rzeczywiście ZONG.
Może być 122.

Ok teraz bardziej za spadkami, bo nie chcę iść pod prąd, ale tak naprawdę bardzo trudno określić gdzie teraz wyjdziemy, ale bądź co bądź od góry mamy okrągły opór 3400 i to przemawia za dalszymi spadkami głównie. No i świeca D1 ....

Tegoroczny szczyt na Edwardzie został uznany za realizację zysków z oRGR-a (okolice 3800). NAWET 3180 TERAZ przed dalszymi wzrostami.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p554166
No i ja też i jak wszyscy niezły zaskok, tak czysto naukowo można było się spodziewać przecież w końcu jakiejś korekty w którą już wszyscy przestali wierzyć i dawno o takiej możliwości zapomnieli, nastąpiła, nikt uwierzyć nie może bo i nie było podstaw fundamentalnych...
Teraz wyjście z kanału na Edwardzie powtórka z Sierpnia 2010, a na Ejku w końcu fala 4 :?:
Bardzo wątpliwe szczególnie na ejku, a jednak.

W Strefie EU jest tak teraz Fundamentalnie sielankowo, że spadki być muszą... Niemcy już dziś o tym wspomnieli.
Teraz na forum zaczną się znów pojawiać opinie, że to już koniec wzrostów jest.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie stanowią one porady inwestycyjnej, ani rekomendacji w rozumieniu rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Z tym Draghim jest taki problem, że on właściwie nie powiedział nic konkretnego. Dane ekonomiczne generalnie z europy nie są całkiem ok (zwłaszcza z niemiec).
Cena jak na razie znalazła wsparcie na "75". Widzę że bronią się przed tym poziomem, bo niżej pewnie wpadniemy w znów w konsolę, a tego nikt nie chce.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p554177
Tez trochę późno się obudziłem.
Też zawsze tylko Edwarda widziałem, teraz to jedyna para bardziej interesująca od Edwarda, choć nadal to on ma ogromne znaczenie na każdą z par.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

Witam, przygotowałem 2 wykresiki Usd/Jpy M15 i M30 Czyżby spadki na azjatyckiej sesji???
usdjpy m30.gif
usdjpy m15.gif
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:Z tym Draghim jest taki problem, że on właściwie nie powiedział nic konkretnego. Dane ekonomiczne generalnie z europy nie są całkiem ok (zwłaszcza z niemiec).
Cena jak na razie znalazła wsparcie na "75". Widzę że bronią się przed tym poziomem, bo niżej pewnie wpadniemy w znów w konsolę, a tego nikt nie chce.
Jak nie :?:
http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... -2013-live
(odpowiedź na pytanie o kurs euro) aprecjacja euro dowodzi wzrostu zaufania do euro, kursy powinny odzwierciedlać fundamenty, nie zajmujemy się kursami walutowymi;
spłata przez banki LTRO to dowód wzrostu zaufania;
stopa inflacji spadnie poniżej 2% w 2013 roku;
słabość gospodarki powinna utrzymywać się na początku 2013 roku;

nie mogę określić kiedy przyjdzie ożywienie;

Konsola raczej nie, jeśli nawet to max. 2 dni.
subsilver2 趋势线

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

ForexTig3r pisze:
Mpapiez pisze:Z tym Draghim jest taki problem, że on właściwie nie powiedział nic konkretnego. Dane ekonomiczne generalnie z europy nie są całkiem ok (zwłaszcza z niemiec).
Jak nie :?:
http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... -2013-live
(odpowiedź na pytanie o kurs euro) aprecjacja euro dowodzi wzrostu zaufania do euro, kursy powinny odzwierciedlać fundamenty, nie zajmujemy się kursami walutowymi;
spłata przez banki LTRO to dowód wzrostu zaufania;
stopa inflacji spadnie poniżej 2% w 2013 roku;
słabość gospodarki powinna utrzymywać się na początku 2013 roku;

nie mogę określić kiedy przyjdzie ożywienie;

Konsola raczej nie, jeśli nawet to max. 2 dni.
No właśnie o tą konkretnie odpowiedź mi chodziło. Pięknie to powiedział pod spadki - tylko po co i dlaczego nasuwa się pytanie. Dał jasno do zrozumienia że euro jest za drogie. Tylko dlaczego, skoro ostatnio prawie wszystkie dane z EU na zielono ?

Co by nie było - TREND UP jest nadal w grze. Ja osobiście na 1.3375 kupiłem z tym że na BE od razu wszedłem. Citi twierdzi że do wiosny 1.4 będzie. Ile w tym prawdy to nie wiem. Goldmani też bez powodów w 1.37 nie celowali.
Jeżeli w ogóle spadnie jeszcze niżej, to moim zdaniem max 1.3280. Wybicie poniżej to wypadnięcie z kanału wzrostowego i masakra dla EUR.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Panowie jesteśmy wciąż w kanale wzrostowym a im silniejsza korekta tym większa szansa na nowy szczyt myślę że korekta sięgnie wsparcia na 1.321-1.326 dolna banda kanału i tam szukałbym odbicia trwałego
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Najbardziej prawdopodobny jest rzeczywiście 3180.
http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... nizej-1-34

Drugi kanał byśmy przełamali i tym samym równocześnie trzeci D1 :?:
Z tej perspektywy to raczej 95% wzrost, jak nie to chyba rzeczywiście jakieś głębsze spadki :!:
Ostatnio zmieniony 08 lut 2013, 02:06 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 3 razy.
subsilver2 趋势线

BLUESMAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BLUESMAN »

Ja szacuję spadek do 1,3290 i tam mozliwy koniec korekty i w górę

Zablokowany