Porady expertów
-
- Gaduła
Porady expertów
Co sądzicie o prognozach ekspertów walutowych ?
Możecie polecić kogoś dobrego ?
Bo szczerze mówiąc na tym co przewidywał pan Marek Rogalski to nieźle się przejechałem. Można zobaczyć jego prognozy z ostatnich 2 dni na stronie bossa.
Możecie polecić kogoś dobrego ?
Bo szczerze mówiąc na tym co przewidywał pan Marek Rogalski to nieźle się przejechałem. Można zobaczyć jego prognozy z ostatnich 2 dni na stronie bossa.
Z tymi prognozami to tak, że raz się sprawdzają raz nie. Że każdy "ekspert" ma inną itd.. Pytanie który ma rację, albo i tak rynek zrobi swoje.kluczyk1234 pisze:Co sądzicie o prognozach ekspertów walutowych ?
Są to tylko prognozy, a bez własnej (czytaj zaufania do niej) daleko nie zajedziesz.
Nie możesz mieć pretensji do innych, przewidzieć się w 100% nie da, aczkolwiek ekspertom płacą za pisania a nie za trafność.
Jakiś czas temu ktoś wstawiał ranking prognoz i ponoć xtb dobrze wypadło (o dziwno - nie wiem kto to sprawdzał i jak).
Osobiście nie korzystałem, nie korzystam i nigdy nie będę z tego typu wróżb gdyż nie miałbym/mam zaufania do nich.
Jak nie potrafisz sam wyciągać wniosków to wg mojego zdania lepiej wrzucić na lokatę i mieć spokój.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
To tzw. historycy giełdowi - bardzo ładnie opowiadają o tym co się wydarzyło ale ciężej już z przewidywaniem przyszłości. Z resztą, kto to tak naprawdę potrafi... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Panowie. Gdyby jakikolwiek analityk umiał prognozować trafnie, to czy pisał by analizy dla ludu czy dla wielkich pieniędzy? Nie musicie odpowiadać 
Moim zdaniem najlepsze są te analizy,które wyciekły z dużych domów finansowych, wewnętrzne biuletyny, etc. Zauważcie, że są bardzo zachowawcze. Dlaczego? Bo to Ty masz myśleć, a nie analiza za Ciebie. Inna sprawa, że nic więcej się nie da powiedzieć.
Jeśli widzisz "eksperta", który wróży co zrobi giełda, to uciekaj jak najdalej. Zwłaszcza, jeśli mu się raz czy dwa uda. Bo taki jest bardzo niebezpieczny dla Twoich pieniędzy.
Pozdrawiam
M.

Moim zdaniem najlepsze są te analizy,które wyciekły z dużych domów finansowych, wewnętrzne biuletyny, etc. Zauważcie, że są bardzo zachowawcze. Dlaczego? Bo to Ty masz myśleć, a nie analiza za Ciebie. Inna sprawa, że nic więcej się nie da powiedzieć.
Jeśli widzisz "eksperta", który wróży co zrobi giełda, to uciekaj jak najdalej. Zwłaszcza, jeśli mu się raz czy dwa uda. Bo taki jest bardzo niebezpieczny dla Twoich pieniędzy.
Pozdrawiam
M.
Stforex, racja, pisanie analiz też niezły biznes, zwłaszcza dla absolwentów uczelni ekonomicznych, czyli świetnych teoretyków fundamentalnych i fal Elliota 
Ciekawa jest jeszcze kwestia analiz pisanych na polskiej GPW, wydawanych przez domy maklerskie. Tam analitycy piszą o "potencjalnych okazjach pewnych 100%" nie dlatego, że im się wydaje, a dlatego że albo sami, albo duży klient musi upłynnić akcje. Bo AT na spółce o obrocie dziennym maks 100k pln to troszkę farsa

Ciekawa jest jeszcze kwestia analiz pisanych na polskiej GPW, wydawanych przez domy maklerskie. Tam analitycy piszą o "potencjalnych okazjach pewnych 100%" nie dlatego, że im się wydaje, a dlatego że albo sami, albo duży klient musi upłynnić akcje. Bo AT na spółce o obrocie dziennym maks 100k pln to troszkę farsa

Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Nie ma analiz które wyciekły chyba że z założenia miały by wyciec.Szkolili mnie panowie co mieli w tytule dr hb prof i inne tytuły dziś siedzą w zarządach sp.giełdowych lub często widać ich w TVnbc, ale najbardziej utkwił mi ten co nie miał nic przed nazwiskiem chyba się nazywał Jacek Maliszewski Alfacośtam już nie pamiętam specjalista opcje walutowe ale wtedy dla mnie opcje to był nie ten poziom.
Jeszce dodam p.Kuczyńskiego przynajmniej dobrze gada ale nigdy nie sprawdzałem jego trafności a pozostali to historycy dla plebsu "spadał kurs na gpw bo " tyle to ja już sam widziałem bez ich wypowiedzi.
Jeszce dodam p.Kuczyńskiego przynajmniej dobrze gada ale nigdy nie sprawdzałem jego trafności a pozostali to historycy dla plebsu "spadał kurs na gpw bo " tyle to ja już sam widziałem bez ich wypowiedzi.