Porady expertów

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

mike_05 pisze:he, he ... tak jak ty teraz?
chyba nie do końca zrozumiałeś co mam na myśli...
jesli zarabiasz dzięki analitykom z TV to ok ..ja tą drogą niestety nie ide.. :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Tig3r pisze:
kluczyk1234 pisze:Co sądzicie o prognozach ekspertów walutowych ?
Z tymi prognozami to tak, że raz się sprawdzają raz nie. Że każdy "ekspert" ma inną itd.. Pytanie który ma rację, albo i tak rynek zrobi swoje.

Są to tylko prognozy, a bez własnej (czytaj zaufania do niej) daleko nie zajedziesz.
Nie możesz mieć pretensji do innych, przewidzieć się w 100% nie da, aczkolwiek ekspertom płacą za pisania a nie za trafność.
Jakiś czas temu ktoś wstawiał ranking prognoz i ponoć xtb dobrze wypadło (o dziwno - nie wiem kto to sprawdzał i jak).

Osobiście nie korzystałem, nie korzystam i nigdy nie będę z tego typu wróżb gdyż nie miałbym/mam zaufania do nich.

Jak nie potrafisz sam wyciągać wniosków to wg mojego zdania lepiej wrzucić na lokatę i mieć spokój.
Dosyć oczywiste, iż nikt nie poda niczego na tacy. Gdyby ktoś miał taką umiejętność dokładnie określać rynek, to raczej by się nie chwalił, a nawet tak zakładając hipotetycznie to zauważono by że któryś rok/miesiąc z rzędu są tak dobre prognozy i rynek zaczął by podążać w innym kierunku.

Co do XTB, to czytam ich analizy od 10 miesięcy i przyznaję są naprawdę dobrzy. Nie widziałem nawet innych analiz, które mogły by im dorównać.

Nigdy żadnej opinii nie można ślepo wierzyć. Można ją przeczytać i ocenić.
Nawet jeśli nie zgadzam się z nią, to pozwala mi ona na określenie mojego modelu zachowania się rynku.

Dla mnie ciekawie wygląda sytuacja tych "wpisów" z SaxoBanku, odnośnie poziomów, które są cytowane w DT. Nigdy się chyba jeszcze nie sprawdziły.
Nawet w piątek, gdy napisali, że dużo L-ek jest na 2260, gdzie sam od początku zakładałem ten poziom.
Teraz jest to dla mnie źródło cennych informacji, gdyż podaje gdzie na pewno cena się nie zatrzyma.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Saxobank podaje poziomy detalistów :).

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Od ok miesiaca ten z Bossa z długimi włosami mówił o 1.18 na eurusd do jackson event.Gdzies z 3 razy w tv od poszcatku wzrostow ciagle to samo od nieglo slyszalem.Mysle sobie.. specjalnie kaze detalowi dolek sprzedawac? Bo jeszcze autorzy programu pytali jaka pozycje mozna zajac. Wszyscy czekamy na ten event.. ale trend juz dawno zostal odworocny.

Dobry tekst..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ciekawe:
http://www.mistrzowierynku.pl/

Co o nim myślicie??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Zauważyłem taką rzecz... w tv.. eksperci.. ze strony brokerów zawsze mówią dla mojego odczucia bez sensu i o rzeczach mało istotnych.Co innego dilerzy. Ci pierwsi jakby oderwani od tego co realnie ważne mimo że też są niby na rynku. Tyczy się to wszelakich tytułów junior,master,senior analityk.. poeta rynkowy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ