Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem biernym użytkownikiem forum od jakiś ponad 3 lat (z ogromnymi przerwami). Zainteresowałem się forexem jeśli dobrze pamiętam w 2 klasie gimnazjum (lub 1 nie jestem pewien). Obecnie staram się zaliczyć 1 semestr 2 klasy liceum ogólnokształcącego. Najpierw zainteresowałem się GPW ale na szczęście mój brat cioteczny pokazał mi to cudowne forum i zrozumiałem, że jest to to co mnie fascynuje i to czym chciałbym się zajmować w przyszłości jak i teraz.
Chciałbym na wstępie podziękować kilku użytkownikom, dzięki którym zapewne nie dotarłbym do tego miejsca. Szczególnie jest to Nasreddin, Mr.T, TeXs i Mandrejk. A także pewien użytkownik (którego nicka nie pamiętam), dzięku któremu uświadomiłem sobie jako początkujący, że na forexie da się zarabiać (zrobił 10000% w chyba 8dni, co prawda nie liczę na taki sukces i wiem, że było to zrobione z ogromnym ryzykiem ale jednak podbudowało moją psychikę

Do handlu używam Trend Line'ów, S/R'ów i wyczucia. Gram na 5min i 1min a także używam 1h i na początku handlu 4h/1day.
SL zależny od sytuacji, ale prawie nigdy nie przekracza 10 pipsów. TP ile się da. Staram się utrzymywać R:R minimum 1;2. Ryzyko na transakcji jak na razie 1-3%. Gram na Oandzie.
Zaczynałem ze 100$, ale niestety przez głupie błędy i brak kontroli nad psychiką spadłem do 71$. Obecne stan konta wynosi 90$ z groszami. Mam zamiar dojść do około 200-300$, następnie wpłacić tak., żeby był 1000 i przenieść się na Dukascopy.
Dziennik zakładam w celu większego panowania nad sobą i udoskonalenia wejść i wyjść i liczę na wszelką krytykę jak i pomoc. Będę szczęśliwy jeśli dodatkowo kogoś czegoś nauczą moje wpisy jak i innych w tym dzienniku. Nie wiem czy dam radę codziennie inwestować i dzielić się tym na forum bo niestety mam sporą do nadrobienia w szkole jak i zbliżającą się maturę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i oczywiście nie mam nic rzeciwko, żeby ktokolwiek wrzucał tutaj swoje zagrania.
ps. Poza tym jak ktoś w swoim journalu napisał "Zakładanie dziennika jest trendy" hahaha