WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com
- forexpolska
- Pasjonat
WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com
Witam
Poszukuje osób, które miały problemy z odzyskaniem pieniędzy utraconych z nie swojej winy. Chodzi mi o włamanie na konto itp.
Na razie nie chcę ujawniać brokera ale dziś w nocy włamano się na moje konto.
Z informacji od brokera wiem, że włamał się ktoś z IP Wietnamskiego.
Ktoś wszedł zamknął hedza oraz zaczął swoje inwestowanie - niszczenie konta czyli otwierał pozycje po 1 mln czyli 10 lotów i pierwsza akcja minus 3000$ zamknięcie pozycji potem kolejna akcja znów 1 mln czyli 10 lotów i strata prawie 2000$ ostatnie zlecenie też na 1 mln czyli 10 lotów rozwaliło konto strata wynosi około 12.000$.
Sprawa jest bardzo ciekawa ponieważ widać, że ewidentnie ktoś chciał rozwalić konto. Po pierwsze po co włamywał się na konto jak nie mógł i tak nic wypłacić. Po drugie ktoś otwierał mega pozycje po co? Po to żeby rozwalić konto.
Druga podejrzana sprawa to broker przyznał o włamaniu i powiedział, że nie ponosi odpowiedzialności i wyłączył czat i tyle ich interesuje klient. Z informacji od innych inwestorów dostałem taką informacje, że to być może beoker przez trzecie osoby chce rozwalić konto.
Najważniejsze w zimę też miałem włamanie u tego samego brokera i też broker stwierdził, że ktoś z chin do konał włamania i tu wymiana zdań trwała kilka tygodni oczywiście broker nie chciał ponieść odpowiedzialności. Ciekawa sytuacja jak udało się już odrobić tamte straty kolejne włamanie te obecne.
Moja prośba do osób które miały takie problemy i odzyskały kasę albo za pomocą medjacii przez któryś portal albo za pomocą coś w stylu KNF danego kraju.
Bardzo będę wdzięczny bo dziś mnie to spotkało jutro może kogoś innego spotkać
Poszukuje osób, które miały problemy z odzyskaniem pieniędzy utraconych z nie swojej winy. Chodzi mi o włamanie na konto itp.
Na razie nie chcę ujawniać brokera ale dziś w nocy włamano się na moje konto.
Z informacji od brokera wiem, że włamał się ktoś z IP Wietnamskiego.
Ktoś wszedł zamknął hedza oraz zaczął swoje inwestowanie - niszczenie konta czyli otwierał pozycje po 1 mln czyli 10 lotów i pierwsza akcja minus 3000$ zamknięcie pozycji potem kolejna akcja znów 1 mln czyli 10 lotów i strata prawie 2000$ ostatnie zlecenie też na 1 mln czyli 10 lotów rozwaliło konto strata wynosi około 12.000$.
Sprawa jest bardzo ciekawa ponieważ widać, że ewidentnie ktoś chciał rozwalić konto. Po pierwsze po co włamywał się na konto jak nie mógł i tak nic wypłacić. Po drugie ktoś otwierał mega pozycje po co? Po to żeby rozwalić konto.
Druga podejrzana sprawa to broker przyznał o włamaniu i powiedział, że nie ponosi odpowiedzialności i wyłączył czat i tyle ich interesuje klient. Z informacji od innych inwestorów dostałem taką informacje, że to być może beoker przez trzecie osoby chce rozwalić konto.
Najważniejsze w zimę też miałem włamanie u tego samego brokera i też broker stwierdził, że ktoś z chin do konał włamania i tu wymiana zdań trwała kilka tygodni oczywiście broker nie chciał ponieść odpowiedzialności. Ciekawa sytuacja jak udało się już odrobić tamte straty kolejne włamanie te obecne.
Moja prośba do osób które miały takie problemy i odzyskały kasę albo za pomocą medjacii przez któryś portal albo za pomocą coś w stylu KNF danego kraju.
Bardzo będę wdzięczny bo dziś mnie to spotkało jutro może kogoś innego spotkać
Prawdę mówiąc nie wiem jak ty chciałbyś odzyskać te pieniądze. Kradzież wraz z prostytucją to najstarsze zawody na świecie. A żeby jeszcze broker ponosił za to odpowiedzialność
? Myślisz że oni się modlą o każdego nowego klienta i jak tylko coś się stanie lecą z walizką pełną kasy by pomóc lub zrekompensować straty. Pomyśl a gdybyś to ty właśnie nie miał dobrze zabezpieczonego komputera, hasła trzymał w pliku na pulpicie lub po prostu nie pilnował kto i kiedy ma dostęp do twoich haseł czy danych to czy wtedy przypadkiem nie leżałaby wina po twojej stronie? Skoro jest taka możliwość nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie Ci gwarantował bezpieczeństwa w 100%. Oni Ci zapewniają ochronę danych na swoich stronach i przy konsultacjach a to co zrobisz z hasłami to nie ich brożka.

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
- forexpolska
- Pasjonat
Szkoda, że nie chcesz ujawnić nazwy brokera, przecież i tak nie będziesz u niego dłużej handlować, tak myślę. Dziwne, że po pierwszym włamaniu nie zrezygnowałeś z niego ze względów bezpieczeństwa.
Tu na forum już ktoś miał tego rodzaju sytuację tylko nie pamiętam już o jakiego brokera chodziło i nie mogę znaleźć wątku na ten temat.
Tu na forum już ktoś miał tego rodzaju sytuację tylko nie pamiętam już o jakiego brokera chodziło i nie mogę znaleźć wątku na ten temat.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 18:49 przez alinoe, łącznie zmieniany 2 razy.
To równie dobrze mogę być to Ja. Dlaczego mnie nie oskarżasz?forexpolska pisze:Z informacji od innych inwestorów dostałem taką informacje, że to być może beoker przez trzecie osoby chce rozwalić konto.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- forexpolska
- Pasjonat
- forexpolska
- Pasjonat
Prosiłem brokera o przywrócenie moich pozycji i wycofanie tych lub przejęcia ich na siebie bo to nie moje pozycje. Niestety lakoniczna odpowiedź. Nie możemy cofać zleceń otwieranych przez klienta. Teraz wam powiem taki paradoks jaki byłby jakby zlecenia były na duży + to wtedy od razu by wycofali zlecenia i powiedzieli by że to było włamanie to jest tak zwane działanie na szkodę klienta.
Dodano po 4 minutach:
Dodam jeszcze, że broker zapewniał mnie że on ma bardzo dobre zabezpieczenie tylko jak zapytałem dlaczego logowanie na stronie jest http a nie przez szyfrowane połączenie https to powiedział że jest na 100% bezpieczne. Według mnie to każdy broker powinien być bezpieczny dla każdego klienta i dla jego środków. niestety ten broker jak i pewnie większość nie stosuje TOKENY do logowania to na pewno oszczędziło by wiele takich włamań na konta.
Dodano po 4 minutach:
Dodam jeszcze, że broker zapewniał mnie że on ma bardzo dobre zabezpieczenie tylko jak zapytałem dlaczego logowanie na stronie jest http a nie przez szyfrowane połączenie https to powiedział że jest na 100% bezpieczne. Według mnie to każdy broker powinien być bezpieczny dla każdego klienta i dla jego środków. niestety ten broker jak i pewnie większość nie stosuje TOKENY do logowania to na pewno oszczędziło by wiele takich włamań na konta.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
@ admkowal
czlowieku jak zamierzasz takie posty produkowac to lepiej nic nie pisz. twoja pisanina nikomu nie pomaga. ja jak nie mam co pisac to sie nie odzywam. a ty w kazdym temacie wypowiadasz sie i to jeszcze ze zgryzliwoscia 60latka. jeszcze miesiac temu grzecznie pytales jaka platforme wybrac a teraz mistrz foreksu poucza maluczkich. bez odzewu.
czlowieku jak zamierzasz takie posty produkowac to lepiej nic nie pisz. twoja pisanina nikomu nie pomaga. ja jak nie mam co pisac to sie nie odzywam. a ty w kazdym temacie wypowiadasz sie i to jeszcze ze zgryzliwoscia 60latka. jeszcze miesiac temu grzecznie pytales jaka platforme wybrac a teraz mistrz foreksu poucza maluczkich. bez odzewu.
Nie wierz w trendy.
Rozgryzłeś ich. Już pewnie pakują manatki.forexpolska pisze:wam powiem taki paradoks jaki byłby jakby zlecenia były na duży + to wtedy od razu by wycofali zlecenia
Tokeny swoją drogą - bardzo pomocna rzecz. Ale jak logowanie i inne czynności zawiera się na stronie http to jest jeden z tych znaków po których trzeba odrzucić brokera.forexpolska pisze: na stronie jest http a nie przez szyfrowane połączenie https to powiedział że jest na 100% bezpieczne.
No to na pewno tak jest. Podał jakieś argumenty czy jesteś naiwny?forexpolska pisze:powiedział że jest na 100% bezpieczne.
Dodano po 2 minutach:
Maluczki nadal jestem ale nie głupi.Vanguard pisze:@ admkowal
a ty w kazdym temacie wypowiadasz sie i to jeszcze ze zgryzliwoscia 60latka. jeszcze miesiac temu grzecznie pytales jaka platforme wybrac a teraz mistrz foreksu poucza maluczkich
A że mam zachwiane pod sufitem to już inna sprawa. Wezmę poprawkę i już się zmieniam. Dzięki za zwrócenie uwagi.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK