[GBP/JPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Noob pisze: Wygląda to na okazję to shorta z TP z pięć figur niżej.
otórz tu bym polemizowal... :roll:
poczekam do poniedzialku, póki co milego weekendu :607: :607:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

W najgorszym razie wyjdę na zero. Trudno.

Liczyłem na to, że usdjpy też będzie spadkowe, wygląda na to, że niekoniecznie. Życie.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

Tez siedze w S . nie poddawaj sie, juz zapomnieliscie co mowiono w komunikacie BoE?

dobry czas na sprzedawanie funta

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Noob pisze:W najgorszym razie wyjdę na zero. Trudno.

Liczyłem na to, że usdjpy też będzie spadkowe, wygląda na to, że niekoniecznie. Życie.
no ja wlasnie zlapalem 160 pips na longu w wciaz jest otwarty z kroczacym SL :lol:
wiec co powyzej to moje 8) 8) 8)

mialem jeszcze longa E/J otwarty, ale stopa za wysoko postawilem i tylko 45 na plus :? :? :?
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

zeusik pisze:Tez siedze w S . nie poddawaj sie, juz zapomnieliscie co mowiono w komunikacie BoE?

dobry czas na sprzedawanie funta

russel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: russel »

jak dla mnie to dopiero po przebiciu oporu (fibo) na 133.50 możemy poważnie myśleć o dalszej jeździe na północ :wink: chociaż na D1 mamy piękną formację odwrócenia trendu

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

russel pisze:jak dla mnie to dopiero po przebiciu oporu (fibo) na 133.50 możemy poważnie myśleć o dalszej jeździe na północ :wink: chociaż na D1 mamy piękną formację odwrócenia trendu
zauwaz ze dzis juz bylo wybicie powyzej 133.5 :shock: :shock: :shock:
mozna sie spodziewac kolejnego ataku w poniedzialek :idea:

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

lepiej na shortach nie dawac tp, moze byc nie jazda ale skok w przepasc :D

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Ostatecznie nie zamknąłem tej pozycji i w sumie dobrze, bo jesteśmy trochę niżej. Być może zastanowię się nad trochę wcześniejszym TP.

Pożyjemy zobaczymy, po mojemu to funt ma szanse przetestować dołek w tym tygodniu spokojnie. Jestem też na GBPUSD, wszedłem w tym samym momencie i jest prawie 150 pipsów niżej, myślę, że w poniedziałek sprawdzamy czwartkowe minimum.

Na GBPJPY szyki pomieszało mi USDJPY, zakładałem, że odbijemy się od górnego ograniczenia kanału i będziemy lecieć. Pozycję zamknę, jeżeli na USDJPY będziemy powyżej 92,5, liczę na to, że to wciąż będą okolice zera, bo wzrost zostanie zrównoważony spadkiem na GBPUSD.

Umika, ale co z tego? Byliśmy już przecież na 1,35. Wielka Brytania w takich problemach nie była jeszcze nigdy, ujemny wzrost gospodarczy mają jak w banku, jak dobrze pójdzie to kilkuprocentowy - wynika to już nawet z projekcji samego BoE. Bezrobocie gwałtownie rośnie. Ich sektor bankowy ucierpiał na kredytach najbardziej w Europie, napływają coraz bardziej alarmujące informacje. Nie ma drugiego dużego kraju na świecie, który byłby w takich kłopotach. Ja widzę poniedziałkowe giełdy naprawdę na czerwono, ostatnio mieliśmy trochę irracjonalne wzrosty, wydaje mi się, że po weekendzie ludzie przetrawią złe dane z tego tygodnia i zaczną płakać. Zresztą to zbadane, że podczas kryzysów poniedziałki są najgorszymi dniami na giełdach.

Nie wiem, jak ze Stanami, ale Europę najgorsze dopiero czeka.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

U mnie otworzyło na Saxobanku już z dużą luką. Funt zgodnie z przewidywaniami bardzo w dół. Zostawiłem sobie GBPUSD, którego jestem bardziej pewien i które zamknę w okolicach 1,408, a GBPJPY zamknąłem na 130,3. Przy tak dużym spadku na otwarciu prawdopodobnie w nocy będziemy mieli ruch w górę. Zobaczę co i jak i najwyżej wejdę jeszcze raz z shortem rano. USDJPY też 50 pipsów niżej, ale to wciąż wysoko i obawiam się, że kierunek może być wzrostowy, a 250 pipsów warto zabezpieczyć.

ODPOWIEDZ