[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
ddomasz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ddomasz »

Personov, dzięki, mam nadzieję że uda mi się wnieść na forum co nieco :)
póki co USD Index obronił poprzedni poziom, na USD/JPY widać raczej niezdecydowanie, co trochę zmniejsza znaczenie minionej formacji...
póki co jednak nad 90.25 nie doszło.
Widzę szczyt, a za szczytem
zaszczyt za zaszczytem

J@n3k
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: J@n3k »

Witam, ciesze się ze wątek się rozwija, bardzo lubię tę parę.

Zastanawia mnie dzisiejsza konsolidacja, Wiem ze USDJPY lubi podążać za Edkiem, który dziś nieźle strzelił w górę, wg mnie szykuje się mocny ruch na Jenie, ( szkoda, że nie wiem w którym kierunku :wink: ) Jeśli Euro do Dolara jutro się obroni i zacznie umacniać, jen powinien zacząć się osłabiać, w przeciwnym wypadku czeka nas umocnienie dolara.

Jeśli się myle poprawcie mnie
:wink:

ddomasz
Bywalec
Bywalec

kolejny dzień niepewności... ale opory zostały obronione.
myślę, że w końcu dolecimy do 88.75...
zaszczyt za zaszczytem

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

J@n3k pisze: Jeśli Euro do Dolara jutro się obroni i zacznie umacniać, jen powinien zacząć się osłabiać, w przeciwnym wypadku czeka nas umocnienie dolara.

Jeśli się myle poprawcie mnie
:wink:
Już poprawiam, bo świetnie Ci to wyszło :lol: Jen powinien się osłabić, albo dolar umocnić, Jak jedno to i drugie :P
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

ddomasz
Bywalec
Bywalec

na przykład dzisiaj pomimo że dolar się osłabiał względem innych walut, jen tracił jeszcze szybciej, i USD/JPY nieco podskoczyło...

Obecnie USD Index znów leci na wsparcie, tym razem je pokona.
A więc za chwilkę możemy być świadkami pokonania lokalnego wsparcia na USD/JPY. Oby... bo te shorty już 3 dni bez zmian :D
zaszczyt za zaszczytem

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

No i stało się. Wsparcie 89.64 przebite, 89.30 obronione. Dobrze, że na 89.30 miałem ustawione TP na shorty :))))
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem czy tak dobrze, bo mam sprzedane opcje Below. Najbliższa to 88,68, wygasa jutro. Mam nadzieję że wytrzyma ta cena :-)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Oj jak mi przykro Kondek. Ja też mam nieciekawą sytuację. Mam kilka longów gdzieś tak wysoko, że ich nawet nie widać. Narazie hoduję te chwasty i karmię swapami, ale mam nadzieję, że dołek to tylko dołek i już niedługo odbijemy się od dna. W końcu ile to może trwać ??
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Czy tak nieciekawą sytuację mam to nie wiem, musi się jeszcze 25 h utrzymać powyżej 88,68 :-) A ty dlaczego nie ciąłeś tych strat na Long???

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Może trochę przesadziłem, że są aż tak wysoko. Mam duże zabezpieczenie depozytowe, więc nie grozi mi MC. A jestem pewny, że cena neidługo tam wróci. Nie używam SL. Jak coś to zamykam ręcznie. A wierz mi - napewno bym zamknął jeśli byłby to "dołek min" a obstawiłbym shorta.
W tej sytuacji to tylko korekta, więc to kwestia kilku tygodni i pozamykam to na plusie.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ