Jezeli chodzi o Yena to pokazuje mocna sile w stosunku do dolara..zszedl ponizej poziomu 92..i dazy do 88 gdzie mamy mocny punkt oporu. Mysle, ze jego sila powinna sie utrzymac..ale najprawdopodobniej najpierw czeka nas korekta, ktora w momencie wyczerpania sie da dobra okazje na obstawienie dalszej sily yena.
[USDJPY]
Pierwotny post znalazl sie w zlym temacie
..zamiast o jenie, pisalem o euro.
Jezeli chodzi o Yena to pokazuje mocna sile w stosunku do dolara..zszedl ponizej poziomu 92..i dazy do 88 gdzie mamy mocny punkt oporu. Mysle, ze jego sila powinna sie utrzymac..ale najprawdopodobniej najpierw czeka nas korekta, ktora w momencie wyczerpania sie da dobra okazje na obstawienie dalszej sily yena.
Odkryj potęgę rynku walut i wyzwól w sobie potencjał inwestycyjny.
wrzesien i zwala przynajmniej jedna prawidlowa predykcja ostatnio..
Co prawda myslalem ze bedzie to spowodowane zjazdem na gieldach i umocnienieniem jena a nie jak to ma obecnie miejsce z taniejecamym stale dolarem.
momentum nadal jedzie na plasko wiec wiem ze nic nie wiem
Ladnie natomiast widac odrzucenia na stochrsi
Co sie stanie gdy gieldy zaczna nurkowac ? oto jest pytanie...
USD carry trade pelna geba...
opor na 9150-9180
wsparcie okolice 88
Co prawda myslalem ze bedzie to spowodowane zjazdem na gieldach i umocnienieniem jena a nie jak to ma obecnie miejsce z taniejecamym stale dolarem.
momentum nadal jedzie na plasko wiec wiem ze nic nie wiem
Ladnie natomiast widac odrzucenia na stochrsi
Co sie stanie gdy gieldy zaczna nurkowac ? oto jest pytanie...
USD carry trade pelna geba...
opor na 9150-9180
wsparcie okolice 88
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
silny opor 9180 zostal przebity dzis rano bardzo silnym zleceniem kupna w moim mniemaniu.
Cena aktualnie znajduje sie powyzej ema14 na daily =91,88, nie ukrywam ze chcialbym zobaczyc zamkniecie powyzej tego poziomu.
Zalozmy ze na weekly jest bull div (tak wynika z momentum)
Cel moze troche na wyrost moze nie ale obliczenia wskazuja na 107-108 tam gdzie jest zgrupowanie fibo na daily, rowniez tam wypada ema200 weekly wiec setup jest bardzo prawdopodobny.
Teraz jest tylko jedno pytanie czy to jen sie oslabia i krosy wystrzela w kosmos czy tez dolar dostanie kopa i majorsy zanurkuja.
jak to mowia pozyjemy zobaczymy.
Cena aktualnie znajduje sie powyzej ema14 na daily =91,88, nie ukrywam ze chcialbym zobaczyc zamkniecie powyzej tego poziomu.
Zalozmy ze na weekly jest bull div (tak wynika z momentum)
Cel moze troche na wyrost moze nie ale obliczenia wskazuja na 107-108 tam gdzie jest zgrupowanie fibo na daily, rowniez tam wypada ema200 weekly wiec setup jest bardzo prawdopodobny.
Teraz jest tylko jedno pytanie czy to jen sie oslabia i krosy wystrzela w kosmos czy tez dolar dostanie kopa i majorsy zanurkuja.
jak to mowia pozyjemy zobaczymy.
- magictrader
- Pasjonat

Wdg. mnie jesteśmy teraz w ważnym momencie. Następuje odwrócenie trendu ( koniec dużej 5)
Wynika to z projekcji cenowej i czasowej, która mieści się w obrębie tego dołka. Poza tym jak już zauważyłem została przecięta linia trendu spadkowego. Wskaźniki na TF D i W są bullish.
Mam nadzieję, że trafna analiza długoterminowy L jak dla mnie
tylko szukać momentu na wejście.
Pozdrawiam.
Mam nadzieję, że trafna analiza długoterminowy L jak dla mnie
Pozdrawiam.
-
afromarian
- Stały bywalec

-
ironicman01
- Stały bywalec

Piękne AB=CD mogliśmy zaobserwować niedawno na Usd/Jpy. Wrzucam trochę po fakcie i już raczej pora na grę w drugą stronę ale dopiero teraz rzuciło mi się w oczy.
Różnica w długości między AB i CD to coś koło 3.0 pipsów, przy okazji ciekawe, że korekty pod względem trwania były prawie równe.
Mam nadzieję, że nie wszyscy to przespali jak ja
. Powodzenia!
Różnica w długości między AB i CD to coś koło 3.0 pipsów, przy okazji ciekawe, że korekty pod względem trwania były prawie równe.
Mam nadzieję, że nie wszyscy to przespali jak ja
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu