A można zrobić tak jak w MT4, że przesuwasz Fibo, żeby np. sprawdzić równość fal?bartek1916 pisze:pod jakim wzgledem gorsza??
TMS Brokers
- jasonbourne
- Pasjonat
- bartek1916
- Pasjonat
Ja uzywalem platformy Saxo Banku pare lat temu i mam o niej zla opinie. Program strasznie zzeral zasoby komputera. Wczesniejsza wersja (SaxoTrader 1.0), to w ogole jeszcze miala do tego tendencje do czestego wieszania sie. Wielkim minusem jest brak mozliwosci eksportowania danych historycznych, stad odpadaja wszelkiego rodzaju backtesty strategii. Brak dostepu do danych historycznych nie swiadczy dobrze o przejrzystosci brokera. Na forach pojawiaja sie watpliwosci czy aby taka polityka nie jest zwiazana z tym, ze rozni klienci otrzymuja rozne notowania oraz czy notowania nie sa korygowane wstecz.Cool pisze:Według mnie platforma SaxoBanku(TMS) jest lepsza niż MT4 to niebo a ziemia .
Najgorsze jest w TMS to , że przy otwieraniu małych pozycji na indeksach cfd opłata dodatkowa 10USD , przy zastosowaniu optymalnego M.M, nie jesteś w stanie otwierać pozycji z risk 1% .
Ale za jedna rzecz musze SaxoBank pochwalic: od pewnego czasu udostepniaja platforme internetowa SaxoWebTrader. Nie wymaga to instalacji softu i smiga ladnie pod standardowymi przegladarkami (rowniez pod innymi systememi operacyjnymi niz MS Windows).
To tyle w temacie Saxo(Web)Tradera.
- jasonbourne
- Pasjonat
Notowania są takie same jak u innych brokerów, nie zauważyłem istotnych różnic.forex pisze:ze rozni klienci otrzymuja rozne notowania oraz czy notowania nie sa korygowane wstecz.
Poza tym dane historyczne są, Tobie chodziło chyba bardziej o ich zapisanie w formie pliku. Poza tym, moim zdaniem, firma TMS oraz jej platforma sprawia wrażenie dość solidnej i wiarygodnej (choćby w porównaniu z XTB), co dla osób inwestujących powyżej 10 k PLN (depozyt minimalny) ma pewne znaczenie.
Ale chyba trudno na niej grać bez wsparcia MT4. Chociaż może jeszcze czegoś nie umiem...
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
- bartek1916
- Pasjonat
nawet jesli AT dla kogos jest najwygodniejsza w MT4 to co za problem robic to na demowce - chocby Admiralsa gdzie jest bezterminowa, a TMS wylacznie do transakcji. mozna stworzyc sobie optymalny widok wylacznie z panelami transakcyjnymi do szybkiego handlu.
a co do kwot mozna takze otworzyc Mini rachunek z wplata 2000 pln czyli tyle ile w XTB jak dobrze kojarze.
a co do kwot mozna takze otworzyc Mini rachunek z wplata 2000 pln czyli tyle ile w XTB jak dobrze kojarze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zbyszek K.
- Bywalec
Gdyby kogos to interesowało, to otrzymałem ostatnio od TMS taka oferte:
"W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam linki instalacyjne systemu transakcyjnego GO4X oraz login i hasło do rachunku demonstracyjnego (zasilenie 10 000 zł, ważność konta demo: 10 dni)."
- wpłata początkowa już od 1 000 zł!
- brak jakichkolwiek prowizji i opłat
- wąskie spready
- platforma oparta o Metatrader 4.0
- depozyt zabezpieczający 0.5% dla par walutowych oraz złota (dźwignia 1/200)
- depozyt 1% dla USDPLN, EURPLN, GBPPLN,
- mikroloty czyli transakcja o nominale 0.01 lota dla wszystkich instrumentów
- złoto i srebro – transakcje już od około 50 zł depozytu zabezpieczającego dla 0.01 lota
Dodatkowo platforma GO4X Mobile.
GO4X-PocketPC (instalacja za pomocą ActiveSync) – dla palmfonów, palmtopów.
GO4X-PocketPC [.cab] (instalacja bezpośrednio z urządzenia) – dla palmfonów, palmtopów.
GO4X-Smartphone (instalacja za pomocą ActiveSync) – dla smartfonów
GO4X-Smartphone [.cab] (instalacja bezpośrednio ze smartfona) – dla smartfonów
W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu:
Dom Maklerski TMS Brokers S.A.
Al. Jerozolimskie 123A
...itd
"W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam linki instalacyjne systemu transakcyjnego GO4X oraz login i hasło do rachunku demonstracyjnego (zasilenie 10 000 zł, ważność konta demo: 10 dni)."
- wpłata początkowa już od 1 000 zł!
- brak jakichkolwiek prowizji i opłat
- wąskie spready
- platforma oparta o Metatrader 4.0
- depozyt zabezpieczający 0.5% dla par walutowych oraz złota (dźwignia 1/200)
- depozyt 1% dla USDPLN, EURPLN, GBPPLN,
- mikroloty czyli transakcja o nominale 0.01 lota dla wszystkich instrumentów
- złoto i srebro – transakcje już od około 50 zł depozytu zabezpieczającego dla 0.01 lota
Dodatkowo platforma GO4X Mobile.
GO4X-PocketPC (instalacja za pomocą ActiveSync) – dla palmfonów, palmtopów.
GO4X-PocketPC [.cab] (instalacja bezpośrednio z urządzenia) – dla palmfonów, palmtopów.
GO4X-Smartphone (instalacja za pomocą ActiveSync) – dla smartfonów
GO4X-Smartphone [.cab] (instalacja bezpośrednio ze smartfona) – dla smartfonów
W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu:
Dom Maklerski TMS Brokers S.A.
Al. Jerozolimskie 123A
...itd
Napisalem co ludzie pisza na forach. Wlasnie o brak mozliwosci zapisu danych do pliku chodzi. Zreszta sam Saxo jest nienajlepiej oceniany jako broker:jasonbourne pisze:Notowania są takie same jak u innych brokerów, nie zauważyłem istotnych różnic.forex pisze:ze rozni klienci otrzymuja rozne notowania oraz czy notowania nie sa korygowane wstecz.
Poza tym dane historyczne są, Tobie chodziło chyba bardziej o ich zapisanie w formie pliku. Poza tym, moim zdaniem, firma TMS oraz jej platforma sprawia wrażenie dość solidnej i wiarygodnej (choćby w porównaniu z XTB), co dla osób inwestujących powyżej 10 k PLN (depozyt minimalny) ma pewne znaczenie.
Ale chyba trudno na niej grać bez wsparcia MT4. Chociaż może jeszcze czegoś nie umiem...
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... xobank.com
Co do TMS, to sie nie wypowiadam, bo specjalnie nie drazylem tematu, a konta nigdy u nich nie mialem. Ale oni, zdaje sie, sa brokerem wprowadzajacym dla Saxo, wiec wszystkie zarzuty wobec Saxo beda tez dotyczyc TMS.
To chyba jakieś jnieporozumienie.........forex pisze:Zreszta sam Saxo jest nienajlepiej oceniany jako broker:
Przeglądałem forum nie spotkałem negatywnych opini.Rozmawiałem z przedsiębiorcami którzy mają rachunki po 2-3 lata nie mieli zastrzeżeń.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
A czytales opinie na Forex Peace Army? (nawet linka zamiescilem)zz pisze:To chyba jakieś jnieporozumienie.........forex pisze:Zreszta sam Saxo jest nienajlepiej oceniany jako broker:
Przeglądałem forum nie spotkałem negatywnych opini.Rozmawiałem z przedsiębiorcami którzy mają rachunki po 2-3 lata nie mieli zastrzeżeń.
Pozdrawiam.
Ja sam z czasow kiedy u nich tradowalem pamietam, ze poslizgi na SL mialem jak w (Saxo) banku.