Tickmill UK/EU - Broker Forex
Re: Tickmill UK - ECN Broker
Co się dzieje u tego brokera ? dzisiejszej nocy widzę coś takiego myślałem że może to błąd w mojej MT4 ale na Web Trader to samo mają ,nie gram w nocy ale jak ktoś miał zostawionego shorta na noc to nie źle go przewieźli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Raczej wszędzie tak wyglądają kwotowania tej pary KLIKFreeWay pisze:Co się dzieje u tego brokera ? dzisiejszej nocy widzę coś takiego myślałem że może to błąd w mojej MT4 ale na Web Trader to samo mają ,nie gram w nocy ale jak ktoś miał zostawionego shorta na noc to nie źle go przewieźli.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Dane z Nowej Zelandii + Australii. Trochę się działo... Co broker, to inna luka 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
"Raczej wszędzie tak wyglądają kwotowania tej pary KLIK" - Własnie nie wszędzie i tylko dla tego poruszyłem ten temat , u inego brokera luki nie było .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2019, 10:05 przez FreeWay, łącznie zmieniany 3 razy.
O którą parę właściwie ci chodzi?
Pierwszy wykres to EUR/NZD, drugi jaki pokazałeś to NZD/USD
. Ale to bez większego znaczenia. To, że nie widać luki na M5 nie znaczy, że na tikowym nie wystąpiła i zlecenia byłyby realizowane "płynnie".
Dlaczego widzimy lukę na wykresie? Przykładowo:
U brokera A, o godz. 14:59:59 cena wynosi 10, w momencie otwarcia nowej świecy, czyli o 15:00:00 cena wynosi 20. Widzisz lukę na 10 punktów.
U brokera B, godz. 14:59:59 cena wynosi 10, w momencie otwarcia nowej świecy, czyli 15:00:00 cena wynosi 11. Natomiast o 15:00:01 cena skacze na 20. Luki nie widać na M30, M5, a nawet M1. Ale de facto na tikach ona wystąpiła i Twoje zlecenie zostałoby zrealizowane prawdopodobnie w ten sam lub zbliżony sposób u obu brokerów.
Innym problemem jest, że MT4 nie oferuje wykresów tikowych, w przeciwieństwie do JForex, więc nie jesteśmy w stanie zweryfikować jak cena "skakała". Ale jak weźmiesz 20 brokerów, to wszędzie może być inaczej niż... wszędzie
. Szczególnie na tikach. Taki urok rynku OTC.
Wbrew pozorom, zegary serwerów brokerów nie zawsze są idealnie "zsynchronizowane". Bywa, że kwotowania "spływają" z delikatnym obsunięciem (+ możliwe przeciążenia serwerów w newralgicznych momentach jak np. publikacje danych). A do tego dochodzą jeszcze różni dostawcy płynności. Bardziej istotne są lokalne high/low.

Dlaczego widzimy lukę na wykresie? Przykładowo:
U brokera A, o godz. 14:59:59 cena wynosi 10, w momencie otwarcia nowej świecy, czyli o 15:00:00 cena wynosi 20. Widzisz lukę na 10 punktów.
U brokera B, godz. 14:59:59 cena wynosi 10, w momencie otwarcia nowej świecy, czyli 15:00:00 cena wynosi 11. Natomiast o 15:00:01 cena skacze na 20. Luki nie widać na M30, M5, a nawet M1. Ale de facto na tikach ona wystąpiła i Twoje zlecenie zostałoby zrealizowane prawdopodobnie w ten sam lub zbliżony sposób u obu brokerów.
Innym problemem jest, że MT4 nie oferuje wykresów tikowych, w przeciwieństwie do JForex, więc nie jesteśmy w stanie zweryfikować jak cena "skakała". Ale jak weźmiesz 20 brokerów, to wszędzie może być inaczej niż... wszędzie

Wbrew pozorom, zegary serwerów brokerów nie zawsze są idealnie "zsynchronizowane". Bywa, że kwotowania "spływają" z delikatnym obsunięciem (+ możliwe przeciążenia serwerów w newralgicznych momentach jak np. publikacje danych). A do tego dochodzą jeszcze różni dostawcy płynności. Bardziej istotne są lokalne high/low.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Racja nie na tym wykresie 2 ss zrobiłem
gram u tego brokera i raczej nie mam zastrzeżeń , raczej chciałem się dowiedzieć skąd wynikają te różnice w wykresach

Temat rzeka...FreeWay pisze:Racja nie na tym wykresie 2 ss zrobiłemgram u tego brokera i raczej nie mam zastrzeżeń , raczej chciałem się dowiedzieć skąd wynikają te różnice w wykresach

https://forexclub.pl/roznice-wykresach- ... brokerami/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Cześć wszystkim,
Posiadam konto w tickmill,
Chciałbym uzyskać rabat do konta, jak to zrobić i jakie warunki muszę spełnić?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tu również podeślę Ci szczegóły na PW...Ryba777 pisze:Cześć wszystkim,
Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu