Dlaczego porazka ? wczoraj raczej bylo fajnie, przynajmniej na kablu. Bo od jakiegos czasu gram wlasnie na kablu i na ej. Zrezygnowalem zupelnie z edka. A co do dodatkowych wskaznikow to oprocz "lampek" bullish/bearish nie mam nic. Kiedys dodalem MACD, RSI itp ale stwierdzilem ze bardziej to przeszkadzalo niz pomagalo Aha wymienilem ich wskaznik od pivotow na inny wskaznik ktory rysuje fibo.
U mnie wyglada to tak jak w zalaczniku
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wczoraj czyli 10.09.2009. kompletnie nie mogłem nic wyczuć....jednak była to wina psychiki. Ja tylko na Edku. Jedna para to wystarczająco dla mnie. Gram dorywczo.
U mnie wygląda tak :
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Jankes w takich sytuacjach tzn kiedy na m5 coral jest praktycznie poziomy to wchodze tylko na m1. Czekam na przeciecie na m1 i tylko patrze jak wyglada szybki trix na m5. Np jesli szykuje sie na longa to czekam najpierw na wybicie i zamkniecie ceny nad ta srednia, przeciecie trixow i ten sam kolor czyli w tym przypadku zielen, po tym wskakuje na m5 i patrze czy szybki trix tez jest zielony, jesli tak to wchodze. Rzadko wchodze np na longa gdy cena juz chwile szybowala w gore i sygnal wychodzi tuz pod jakims fibo. czesciej wyczekuje czekam na nawrót i wchodze ustawiajac SL jakies 5-10 pipsow nad fibo.
Ja grywam tylko na M5. Na razie wystartowałem z kapitałem 2000 eur jednak na demo i będę ćwiczył silną wolę w zachowawczej grze. Nie rezygnuję też na razie ze wskaźników jakie dodałem. Redukują one liczbę wejść lecz jednocześnie pomagają w filtracji tych fałszywych.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
No ja teraz musze popracowac nad soba Jeszcze zdarzy mi sie wejsc bez sygnalu, a jak juz wejde i wszystko idzie ladnie to wychodze po 6-10 pipsach bez sygnalu wyjscia ani zblizajacego sie oporu/wsparcia czy fibo, zamiast dac zyskom rosnac. tak tez bylo przed chwila jak na kablu wbilem w longa na 1.6429 a wyszedlem na 1.6442 a potencjalny sygnal wyjscia mam teraz na 1.6460... eh ta psycha
Tak, ta psychika ...
Dzisiaj jest czym się pochwalić ale mogło być lepiej.
Na szczęście już porzuciłem tą "kiepską" mówiąc delikatnie taktykę podejmowania ryzyka w nadzieii....że wróci .
Wchodzę zgodnie ze wszystkimi założeniami systemu, 100% sygnał. Dodatkowo czekam na potwierdzenia na 3ech pozostałych wskaźnikach i na potwierdzenie zgodności kierunku wejścia z kolorem korala na wykresie ceny.
Dodano po 3 godzinach 19 minutach:
Taki układ to dobre wejście... :
No to poprzednie wejście do najlepszych jednak nie należało...wszyscy wiemy co było dalej ;-) Kosztowało mnie kilkanaście dobrych pipsów.... Wieczorem podam statement za dziś bo może jeszcze pogram.
Niestety minus tej strategii (mojej) to zbyt późne cięcie strat.
Dodano po 54 minutach:
Zatem dzisiejszy wynik z THV....na śmiesznym plusie lecz biorąc pod uwagę tą wtopę to jest nieźle.
Jutro też jest dzień.