THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Dlaczego porazka ? :) wczoraj raczej bylo fajnie, przynajmniej na kablu. Bo od jakiegos czasu gram wlasnie na kablu i na ej. Zrezygnowalem zupelnie z edka. A co do dodatkowych wskaznikow to oprocz "lampek" bullish/bearish nie mam nic. Kiedys dodalem MACD, RSI itp ale stwierdzilem ze bardziej to przeszkadzalo niz pomagalo :) Aha wymienilem ich wskaznik od pivotow na inny wskaznik ktory rysuje fibo.

U mnie wyglada to tak jak w zalaczniku :)

Pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Wczoraj czyli 10.09.2009. kompletnie nie mogłem nic wyczuć....jednak była to wina psychiki. Ja tylko na Edku. Jedna para to wystarczająco dla mnie. Gram dorywczo.

U mnie wygląda tak :
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Jankes w takich sytuacjach tzn kiedy na m5 coral jest praktycznie poziomy to wchodze tylko na m1. Czekam na przeciecie na m1 i tylko patrze jak wyglada szybki trix na m5. Np jesli szykuje sie na longa to czekam najpierw na wybicie i zamkniecie ceny nad ta srednia, przeciecie trixow i ten sam kolor czyli w tym przypadku zielen, po tym wskakuje na m5 i patrze czy szybki trix tez jest zielony, jesli tak to wchodze. Rzadko wchodze np na longa gdy cena juz chwile szybowala w gore i sygnal wychodzi tuz pod jakims fibo. czesciej wyczekuje czekam na nawrót i wchodze ustawiajac SL jakies 5-10 pipsow nad fibo.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Ja grywam tylko na M5. Na razie wystartowałem z kapitałem 2000 eur jednak na demo i będę ćwiczył silną wolę w zachowawczej grze. Nie rezygnuję też na razie ze wskaźników jakie dodałem. Redukują one liczbę wejść lecz jednocześnie pomagają w filtracji tych fałszywych.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

No ja teraz musze popracowac nad soba :) Jeszcze zdarzy mi sie wejsc bez sygnalu, a jak juz wejde i wszystko idzie ladnie to wychodze po 6-10 pipsach bez sygnalu wyjscia ani zblizajacego sie oporu/wsparcia czy fibo, zamiast dac zyskom rosnac. tak tez bylo przed chwila jak na kablu wbilem w longa na 1.6429 a wyszedlem na 1.6442 a potencjalny sygnal wyjscia mam teraz na 1.6460... eh ta psycha ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Tak, ta psychika ...
Dzisiaj jest czym się pochwalić ale mogło być lepiej.

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

no ładnie ładnie :) i to tylko wg m5 ? wchodzisz na przecieciu trixow czy jak juz sa blisko siebie i podejmujesz ryzyko czy sie przetna czy nie ? ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Na szczęście już porzuciłem tą "kiepską" mówiąc delikatnie taktykę podejmowania ryzyka w nadzieii....że wróci :-).
Wchodzę zgodnie ze wszystkimi założeniami systemu, 100% sygnał. Dodatkowo czekam na potwierdzenia na 3ech pozostałych wskaźnikach i na potwierdzenie zgodności kierunku wejścia z kolorem korala na wykresie ceny.

Dodano po 3 godzinach 19 minutach:

Taki układ to dobre wejście... :

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

zajebiste wejscie musze przyznac

Jankes
Gaduła
Gaduła

No to poprzednie wejście do najlepszych jednak nie należało...wszyscy wiemy co było dalej ;-) Kosztowało mnie kilkanaście dobrych pipsów.... Wieczorem podam statement za dziś bo może jeszcze pogram.

Niestety minus tej strategii (mojej) to zbyt późne cięcie strat.

Dodano po 54 minutach:

Zatem dzisiejszy wynik z THV....na śmiesznym plusie lecz biorąc pod uwagę tą wtopę to jest nieźle.
Jutro też jest dzień.

ODPOWIEDZ