"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
ODPOWIEDZ
Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Greenhaze »

berta1984 pisze: TRAGEDIA WSZYSTKO DO KOSZA W TYM POSCIE
Napewno czujesz sie taki wyjatkowy i wazny z ta swoja unikalna wiedza na temat wszelkich konspiracji.... tylko niestety jak do tej pory postanowiles sie nia nie dzielic z nieswiadomym "motlochem" i kwitowac posty innych takimi rodzynkami intelektualnymi jak ZENADA .... WSZYSTKO DO KOSZA....

Wnies cos wartosciowego do dyskusji bo poki co za trollowanie masz ode mnie zgloszenie..

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: mah1y »

czy zawsze jest tak ze to bogaty kraj ( lub bardziej rozwiniety) napada na biedne kraje (rozwijajacy sie)?

pytam bo z mojej skromnej wiedzy wychodzi ze przewaznie jest tak ze to bardziej rozwinieci napadaja na rozwijajacych sie z roznych przyczyn.

wnioski sa takie: Skoro Polska jest slabiej rozwinieta od Niemiec, Francji, UK, USA itp itd.
Biorac pod uwage ze dawno nie bylo wojny w europie to jesli takowa wydarzylaby sie w koncu to Polska bedzie niestety po raz kolejny zmuszona bronic sie. (oczywisice kwestia tego po co atakowac taka Polske? moze przez gaz lupkowy za 5 lat?) a moze juz teraz PL jest atakowana przez kraje rozwiniete UE roznymi zakazami, nakazami i koncesjami? - chyba tworze kolejny spisek ;)

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: gfx »

Kilka dni przed WTC 9/11 ludzie masowo sprzedawali akcje American Airlines, więc to mogło być jakąś oznaką.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Esco »

xpep pisze:
esco to co wkleiles to zal dupe sciska, jak to wogole sie odnosi do filmu ktory zamiescilem?
Nie ściska tylko wyciska i nie dupę tylko gotówkę z portfeli naiwniaków którzy wierzą w takie rzeczy.

On nie jest nikim innym jak market makerem. Tworzy rynek a później sprzedaje usługi. Sam się zastawaniem czy nie zainwestować w branże widząc poziom zainteresowania na rożnych forach.

Obrazek

Obrazek

Dodano po 5 minutach:
berta1984 pisze:
Greenhaze pisze:oparte na przypuszczeniach i naciaganych dowodach.
to tylko pogratulowac ci dedukcji, jezeli osiagniesz tyle co ci profesorowie co stwierdzaja fakty poparte dowodami, to bedziesz za wyklad bral 1000-2000, jezeli nie masz zadnych dowodow to prosze zachowaj to dla siebie.
1000-2000 zł za wykład? Za profesora z dyplomem z pieczątka uczelni WEB 2.0?

Bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich treści w internecie drugiej generacji.
Tak na prawde to nawet faceta spod budki z piwem można wykreować w internecie na profesora.

Nie wierzycie? Spójrzcie na powracający tu temat o jednym ze szkolących i na to jaka on robi kasę pomimo potwierdzanych wielokrotnie niskich umiejętności rynkowych.

Większość z tych teorii nie ma na celu niz wiecej poza "wyciskaniem muppetów" którym wydaje się że są wyjątkowi bo świat się myli a tylko oni posiedli tajemna starożytna wiedzę z "DVD series".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: xpep »

eh wiedzialem ze jednak sie jeszcze odezwe :D
Esco pisze:Nie ściska tylko wyciska i nie dupę tylko gotówkę z portfeli naiwniaków którzy wierzą w takie rzeczy.

On nie jest nikim innym jak market makerem. Tworzy rynek a później sprzedaje usługi. Sam się zastawaniem czy nie zainwestować w branże widząc poziom zainteresowania na rożnych forach.
esco koles wykonuje prace bierze za to kase tak? ja tu nic zlego nie widze

chodzi mi o merytoryczna ocene tego co opracowal a nie ocene czy to moralne brac za to pieniadze czy tez nie, nie mozna jednoznacznie stwierdzic ze jak cos zadarmo to super prawdziwe a jak ktos bierze kase to oszust
Esco pisze:Bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich treści w internecie drugiej generacji.
Tak na prawde to nawet faceta spod budki z piwem można wykreować w internecie na profesora.
obejrzales chociaz ten wyklad?

Dodano po 3 minutach:

ja wcale nie chce tu nikogo naklaniac zeby w to uwierzyl, chcialem naklonic do dyskusji na temat tego co ten kole mowi a jest jednie ogolna dyskredytacja teorii spiskowych - sam ten zwrot jest juz mala manipulacja, bo to przeciez teoria, a jednak wiele teorii spiskowych to przeciez fakty

gfx pisze:Kilka dni przed WTC 9/11 ludzie masowo sprzedawali akcje American Airlines, więc to mogło być jakąś oznaką.
o tym nie slyszalem, ale np ubezpieczenie wtc kilkatygodni wczesniej z uwzglednieniem zamachu

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: berta1984 »

Esco pisze: Bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich treści w internecie drugiej generacji.
Esco tu masz w 100 % racje, ale ci profesorowie co przedstawiali te dowody jeden pracowal w NASA a drugi w Ministerstwie Obrony Narodowej, takze ciezko podwazyc takie autorytety, aha pracowali poki nie ujawnili wlasnie tych faktow.
:wink:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Esco »

xpep pisze:
Esco pisze:Bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich treści w internecie drugiej generacji.
obejrzales chociaz ten wyklad?
Pierwsze 30 minut. Szkoda mojego czasu.

Jak mówiłem w internecie można bardzo łatwo sfabrykować dowolna treści. Sam mógłbym sfabrykować takiego czy innego profesora, wynająć aulei statystów, zebrać trochę ciekawych starożytnych zdjęć, to w względnie spójna całość i robić na tym biznes. Ba.. nawet można własna teorie stworzyć dysponując odpowiednimi środkami.

Po drugie ja nie jestem fizykiem, ekspertem od katastrof lotniczych i wytrzymałości materiałów, historykiem z praktycznym doświadczeniem dlatego nie interesuje się w taki sposób rzeczami na których się nie znam.

Dasz mi komputer z platforma to stwierdzę czy broker cie dyma.
Telefon to stwierdzę bezsprzecznie czy jesteś na podsłuchu czy nie.

(Chyba ze znowu mi tu wyskoczycie z teoria stanów splątanych i transmisja niewykrywalna obecnymi srodkami, podsłuchami w żarówkach itd.)

Nie potrafie natomiast bezsprzecznie stwierdzić czy budynek X zawali się po uderzeniu samolotu Y.

Juz bardziej prawdopodbna wydaj mi sie teoria że niektórzy członkowie służb wywiadowczych US wiedzieli i nie ujawnili pewnych faktów żeby samemu na tym zarobić. jednak to nadal niczym nie poparte przypuszczenia.

(nie mam wglądu do ich baz danych jak również danych o tym kto stał za tymi shortami na giełdach więc nie chce spekulować ponieważ niewiele się to rożni od czystych urojeń)

Na koniec najważniejsze pytanie:

Jakie praktyczne znaczenie w życiu ma wiedza o takich teoriach?
Można na tym zrobić kasę?
Szpanować wiedzą w rozmowie?
Zyskać spokój ducha?
Czy może po prostu czujecie się wyjątkowi posiadając wiedzę niedostępna większości ludzi?

Dodano po 1 minutach:
berta1984 pisze:
Esco tu masz w 100 % racje, ale ci profesorowie co przedstawiali te dowody jeden pracowal w NASA a drugi w Ministerstwie Obrony Narodowej, takze ciezko podwazyc takie autorytety, aha pracowali poki nie ujawnili wlasnie tych faktow.
:wink:
NASa i NSA to napisali na swojej stronie czy oni sami podają te fakty?

Wiesz tutaj w tm poście ja tez mogę napisać ze pracowałem dla ABW ale mnie wywalili jak zacząłem pisać na forum.

Jak wykryć mity i irracjonalne myślenie?
  • Sprawdź źródło: kto to powiedział? Czy to naprawdę był Einstein?
  • Gdzie to zostało opublikowane? Czy to recenzowane pismo czy tylko doniesienia towarzystwa sztuk magicznych?
  • Czy interpretacja omwaiających wyniki popularnych doniesień jest słuszna czy też słabe korelacje uznano za związki przyczynowo-skutkowe?
berta1984 pisze: No dobra zaluszmy ze masz racje, to video tez sfabrykowali, czyli potajemne spotkania prezesow bankow, prezydentow, wypowiedzi prezydentow takich jak obama, mekel, sarkozji i ich gesty sa przypadkowe i zwlaszcza te slowa o NWO,ja nie wierze w przypadek nic sie nie dzieje bez przyczyny,
Owszem racja jednak powiązanie przyczyn ze skutkami jest już w wielu przypadkach sprawa uznaniową.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, 21:12 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: gfx »

O akcjach American Airlines przed "atakiem".

http://archive.newsmax.com/archives/art ... 2018.shtml
On Sept. 6, 2001 2,075 put options were made on United Airlines, and on the day before the attacks, 2,282 put options were made on American Airlines.

Using the United transaction as an example -- the 2,075 put options, with each put option representing 100 shares of stock -- indicates that someone controlled 207,500 shares of United. The stock dropped from $31 to $18, giving the speculator a $13 profit.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Na wstępie wybaczcie, ale nie oglądałem wykładów, bo mam powolny internet akuratnie. Jak wrócę z wyjazdu weekendowego, to nadrobię te zaległości ;).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Odnosząc się do postów w temacie:

Wszyscy kłócą się o tych cyklistów, masonów, satanistów, itp., a nie zauważają, że prawdziwe spiski mają pod nosem. Wymienię ledwie kilka, ale po chwili rozwagi każdy na pewno znajdzie więcej:

1. Od 20 lat Ci sami ludzie we władzach
2. Prywatyzacja polskich banków
3. FOZZ
4. Stadion narodowy
5. Przymus administracyjny dotyczący szczepień ochronnych
6. Centralna baza recept, której od lat nie ma (nie wiem, jak to się oficjalnie miało nazywać)
7. IDEA, Plus i ERA - wielkie trio. UOKiK chyba jako jedyny w Polsce nie widzi, że coś tu jest nie tak.
8. Prywatyzacja polskich cukrowni.
9. Dochodzenie w sprawie generała Papały i ostatnie "rewelacyjne" odkrycia prokuratorów.
10. Sprawa Olewników.
11. Komisja majątkowa i inne przejawy mieszania się kościoła w sprawy państwa.
12. Służby specjalne PRL
13. Telewizja "prywatna" i "publiczna"

Międzynarodowe?

1. CDS'y i kredyty hipoteczne w USA.
2. Ratowanie Grecji - czyli prywatnych wierzycieli za pieniądze podatników.
3. Rura na dnie bałtyku - izolacja Europy środkowo-wschodniej i przesunięcie strefy wpływów Rosji.
4. ONZ - marionetka w rękach USA
5. Kreacja pieniądza.
6. UE - niewybieralna KE i prezydent, traktat lizboński wprowadzony z pominięciem głosu ludzi.
7. ACTA, PIPA, SOPA, DUPA ;)

Dobra lecę. Generalnie każdemu polecam przemyśleć temat. Jeśli ktoś nie ma odwagi przyznać, w jakim świecie żyje -nie ma problemu - do szczęścia nie jest to potrzebne.

Obrazek

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: berta1984 »

Esco pisze: NASa i NSA to napisali na swojej stronie czy oni sami podają te fakty?

Wiesz tutaj w tm poście ja tez mogę napisać ze pracowałem dla ABW ale mnie wywalili jak zacząłem pisać na forum.

No dobra zaluszmy ze masz racje, to video tez sfabrykowali, czyli potajemne spotkania prezesow bankow, prezydentow, wypowiedzi prezydentow takich jak obama, mekel, sarkozji i ich gesty sa przypadkowe i zwlaszcza te slowa o NWO,ja nie wierze w przypadek nic sie nie dzieje bez przyczyny,

A zamach z 11 wrzesnia, gdzie dziesiatki ludzi na zywo sie wypowiada bodajze 20 min po wybuchu to tez falsz.

O zamachu na pentagon nawet nie wspomne bo to byla zenada z ich strony,

Esco pytanie za 1000 pkt dla ciebie, po co i w jakim celu mieli by to robic, no i kto przeciez to wymaga tyle ciezkiej pracy ze forex przy tym to pikus, zeby sfalszowac tyle nagran i wypowiedzi :?:

ODPOWIEDZ