Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Post autor: Tekron »

No tak, myślałem w nocy nad tą opcją, ale skojarzyła mi się z formacją dosyć silną i ta formacja została zanegowana już, dlatego bardziej optymistycznie na UP patrze. Ale fakt faktem masz racje, że może być problem, bo ja z formacjami tak średnio jestem : ) a ostatnio jak zagrałem na przeczucie to była wtopa :roll: . No nic jak mawia Buzz Astrall " Na koniec.." wykresu"..i jeszcze dalej ;)"

W sensie że będzie kilka korekt po drodze ale SL mi spokojnie wytrzyma z dobrym TP, chwilowo może być dokładnie tak jak piszesz ale później itak na dalszą lampe się szykuje.

Nie scalpie już korekt, czekam na końcówke analizy, ostatnio jak chciałem złapać korekty to ledwo z 1000zł wtopki wylazłem.
Obrazek

polbanda

Post autor: polbanda »

Ja się połasiłem na 11 pips z tej korekty. I chyba już dalej UP.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:)) dobrze jednak że podciągnąłem ten SL : ) A teraz przy momencie jak podciagną świece sprzedam i dojade żeby ją wypełnić :]
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 14:51 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

polbanda

co wyrzuciło Cię ?

PIPS W PIPS odbil sie od SUP

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

No musiało mnie wywalić :) bo zmniejszyłem SL tak żeby na zysku zamknęło ostatnią partię : ) nie będe ryzykował : ) przy danych walniętych :) dart maul
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 14:57 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

polbanda

S otworzylem w polowie pina ale widze ze juz drugi raz wsparcia testowac nie chca.
Tak czy siak floating ciagle rosnie

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Double top teraz jest czas na sell EU :) ale namiszaliiii że ho ho
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ooooo czadzior cudny broker znowu pokazał mi klase na jednym koncie, zrobiło mi strate do 1000zł , nie zaksięgowało, otwarło mi zlecenie 2lot ( na które nie było wystarczających środków na koncie żeby je otworzyć ) oczekujące i zaksięgowało strate wtedy zamykając : )100zł na koncie zostało. Brawa dla złodziei. Dobrze że już się poznałem na nim i dzieliłem środki na wiele kont i skopie dupe na innym : )
Ale swoją drogą nieźle kombinują, nawet do nich nie pisze bo nie będzie odzewu zapewnie, albo zwalą na dane, które mają gówno wspólnego z księgowaniem środków :)). No olać niech strace to jedno konto.
Ryzyko może i moje bo kilka kont i przeskakiwanie to troche zajmuje żeby z palca bronić więc mam SLki ale takiej akcji się nie spodziewałem, że mi konto otworzy transakcje nie mając na nią środków.
Obrazek

polbanda

Wszędzie konto otwiera transakcje, jak floating masz jakiś jeszcze. Może jakiś bonus masz od brokera wklepany w pole "kredyt" na platformie? Te bonusy pomagają na margin, ale blisko zera mogą skopać łatwo konto.
Otwiera pozycje, bo może ta już otwarta i już pracująca akurat się odwróci w Twoją stronę i wyjdziesz na plus. Tak bywa... to chyba nie wina brokera. Takie warunki i nie ma się co złościć.

A tyle się udało skalpnąć na EU... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Trzymam Ske już na BE z tp na 1,4300, zobacze czy odbije od 1,4280 jeśli tak będę wrzucał long od 1,4320 jako long z D formacji 5-0

Nie nie men, brokera. To jest tak 5tysi pozycja otwarte 2 lot traci kapitał 4tyś. na poziomie przykładowo 1,4420. Zostaje balance 1000zł a oni otworzyli mi oczekującą transakcje 2lot ( czyli nie mieli tyle rachunku zabezpieczenia żeby otworzyć taką transakcje, 20 pkt niżej niż tamta była zamknięta). Wniosek nie zaksięgowało mi straty ale zamknęło pozycje, otwarło pozycje 2 lot i przy stracie na niej nagle doksięgowano poprzednią dużą strate zamykając wszystko (ciesze się że na + ). Nie ma możliwości żeby było ok. Nawet MC wcześniej by się włączył. Znowu platforma rządzi.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 16:12 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ODPOWIEDZ