Szkolenie/coaching - warte polecenia?
Szkolenie/coaching - warte polecenia?
Witam.
Na początku chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik na forum (co prawda konto założyłem już wcześniej, ale używałem go tylko do podglądania topiców i ich czytania, nie udzielałem się w nich). Giełdą walutową interesuję się już od dłuższego czasu, ale ze względu na tryb kontraktowy pracy nie za bardzo mogłem sobie pozwolić na systematyczną grę/obserwację rynku, co raczej przekładało się na brak stosowania nabytej wiedzy w praktyce. Z tego samego powodu kilkakrotnie podchodziłem do nauki od początku, ponieważ część nabytej wiedzy znikało z powodu jej nie używania.
W roku 2012 postanowiłem przeznaczać sporą część mojego wynagrodzenia za pracę na inwestycję i to nie tylko w grę na giełdzie, ale również w wiedzę(a raczej głównie w wiedzę).
Przechodząc do sedna. Czy starsi użytkownicy forum, którzy mieli doświadczenie z różnego typu szkoleniami mogliby mi powiedzieć na co zwrócić uwagę wybierając szkolenie? Czego unikać? Jak weryfikować merytoryczną jakość szkolenia?
Może ktoś może polecić jakieś konkretne szkolenie, które sam odbył?
Chętnie zacznę cykl szkoleń od podstaw, po to aby zweryfikować to czy rzeczywiście dobrze rozumiem tematy, które próbowałem zrozumieć samemu.
Zastanawia mnie również czy jeśli chodzi o forex organizowane są szkolenia na zasadzie coachingu tj. indywidualne szkolenia na zasadzie uczeń - mentor, na których mógłbym indywidualnie poruszać interesujące mnie tematy itd.?
Z góry dzięki za odpowiedź.
PS.
Przeglądałem już podobny wątek na forum, ale z racji tego że posty są dosyć stare założyłem nowy wątek i chciałbym zebrać bardziej aktualne informacje.
Link do tematu, który czytałem: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Na początku chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik na forum (co prawda konto założyłem już wcześniej, ale używałem go tylko do podglądania topiców i ich czytania, nie udzielałem się w nich). Giełdą walutową interesuję się już od dłuższego czasu, ale ze względu na tryb kontraktowy pracy nie za bardzo mogłem sobie pozwolić na systematyczną grę/obserwację rynku, co raczej przekładało się na brak stosowania nabytej wiedzy w praktyce. Z tego samego powodu kilkakrotnie podchodziłem do nauki od początku, ponieważ część nabytej wiedzy znikało z powodu jej nie używania.
W roku 2012 postanowiłem przeznaczać sporą część mojego wynagrodzenia za pracę na inwestycję i to nie tylko w grę na giełdzie, ale również w wiedzę(a raczej głównie w wiedzę).
Przechodząc do sedna. Czy starsi użytkownicy forum, którzy mieli doświadczenie z różnego typu szkoleniami mogliby mi powiedzieć na co zwrócić uwagę wybierając szkolenie? Czego unikać? Jak weryfikować merytoryczną jakość szkolenia?
Może ktoś może polecić jakieś konkretne szkolenie, które sam odbył?
Chętnie zacznę cykl szkoleń od podstaw, po to aby zweryfikować to czy rzeczywiście dobrze rozumiem tematy, które próbowałem zrozumieć samemu.
Zastanawia mnie również czy jeśli chodzi o forex organizowane są szkolenia na zasadzie coachingu tj. indywidualne szkolenia na zasadzie uczeń - mentor, na których mógłbym indywidualnie poruszać interesujące mnie tematy itd.?
Z góry dzięki za odpowiedź.
PS.
Przeglądałem już podobny wątek na forum, ale z racji tego że posty są dosyć stare założyłem nowy wątek i chciałbym zebrać bardziej aktualne informacje.
Link do tematu, który czytałem: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Re: Szkolenie/coaching - warte polecenia?
2118114 pisze:
99,99% szkoleń jest do dupy. To samo nauczysz się z forum. Dziękuję za uwagę.
Teoretycznie tak, ale w przypadku "samokształcenia" jest jeden haczyk. Bardzo łatwo wyrobić sobie złe nawyki, które wg mojego przekonania mogą być właściwym działaniem. Dlatego lubię weryfikować swoją wiedzę pod okiem bardziej doświadczonych ludzi.
+ Uczenie się od kogoś daje możliwość szybszego zrozumienia przedmiotu nauki.
+ Uczenie się od kogoś daje możliwość szybszego zrozumienia przedmiotu nauki.
- mdmainside
- Gaduła
Tutaj jest jeszcze wątek o szkoleniach wprawdzie jest bardziej ogólny ale są tam także opinie osób które się szkoliły
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15464
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15464
2118114, wal do Zdzicha.
http://www.goldenline.pl/forum/2731946/ ... ex-mentora
Gość cztery lata, tylko forex, stochastik, dwie średnie, ajajaj, tylko kapitału brak, będzie podobno w czerwcu.
Ale cztery lata wytrzymał - tylko forex.

http://www.goldenline.pl/forum/2731946/ ... ex-mentora
Gość cztery lata, tylko forex, stochastik, dwie średnie, ajajaj, tylko kapitału brak, będzie podobno w czerwcu.
Ale cztery lata wytrzymał - tylko forex.

Alinoe dzięki za polecenie. Pewnie będę się kontaktować z Zdzisławem, chociażby dlatego aby zobaczyć co może zaoferować i jest z tego samego miasta co ja, więc istniałaby pewnie możliwość nauki na żywo.
xmmm - dzięki również przeczytam wątek, może coś ciekawego znajdę.
Cadermo, mdmainside nie zaśmiecajcie proszę mojego wątku postami, które nie wnoszą do dyskusji nic. Nie zadałem w poście zaczynającym temat pytania "Czy ktoś z was pójdzie na szkolenie?' Ani nie prosiłem o umieszczanie dowcipów.
xmmm - dzięki również przeczytam wątek, może coś ciekawego znajdę.
Cadermo, mdmainside nie zaśmiecajcie proszę mojego wątku postami, które nie wnoszą do dyskusji nic. Nie zadałem w poście zaczynającym temat pytania "Czy ktoś z was pójdzie na szkolenie?' Ani nie prosiłem o umieszczanie dowcipów.
Ty to (tzn, Zdzicha) bierzesz poważnie?2118114 pisze:Alinoe dzięki za polecenie. Pewnie będę się kontaktować z Zdzisławem, chociażby dlatego aby zobaczyć co może zaoferować i jest z tego samego miasta co ja, więc istniałaby pewnie możliwość nauki na żywo.

Jakby co to ja nikogo nie polecam.
Jeśli czytałeś ten wątek, do którego link podałeś to tam dwie osoby polecały szkolenie u Yogiego, jeśli owe osoby podtrzymują to co napisały to możesz tam spróbować, jeśli cię stać.
Tak poza tym to w wypowiedzi Cyba jest chyba sporo racji.
Widzę, że od niedawna tak naprawdę jesteś na rynku.