Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Już widzę ten napis moderator - chyba w śnie :P Tu się zgłaszam :)
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

hmmmm
za przeproszeniem ...

mam taki zwyczaj ze jak na forum znajde jakies ciekawe wejscie to od razu zapisuje na dysku by sie temu przyjzec.

Jako ze ciagle uwazam sie za swierzaka w tym temacie to czesto jak juz przysiade sie do monitorkow wrzucam sobie na jednym z nich slajdy z najciekawszych wejsc tak by zapadly mi lepiej w pamiec i bym wiedzial czego szukac. Potem kalendarz a nastepnie do obserwacji.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

havk pisze:mam taki zwyczaj ze jak na forum znajde jakies ciekawe wejscie to od razu zapisuje na dysku by sie temu przyjzec.
też tak robię, dobrze mieć taką biblioteczkę pod ręką

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Ja mam w takiej biblioteczce taki śmietnik ze 2 dni nie moglem dojść do ładu jeśli chodzi o rózne screeny pdf ebooki kursy video, tego mam na potęgę.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

znow nie udalo sie zlapanie dluzszego ruchu :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

dziel operacje na 2 lub 3 cześci, jedną zamykaj po 20pkt reszte na BE wtedy i nie będziesz miał niesmaku że z czekania lub oczekiwań na dłuzszy ruch nic nie zyskałeś. Pzdr.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

wejście na linii trendu 1h - SL -10 p a jednak potem ładnie poszło :D

EDIT: S na ejku po odbiciu od fibo 61 na 4h zamknięte na +14p
2x L na ejku zamknięte w sumie +45p po odbiciu od wsparcia i linii trendu -przeczucie mówiło mi że pójdzie up wiec dlatego zwiększyłem SL :)
razem +59 na ej
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 13:03 przez Kuguar, łącznie zmieniany 1 raz.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

znow BE
dzis co do samych wejsc nic nie moge sobie zarzucic, jednak plaski rynek na EU nie pozwala na zgarniecie wiecej pips i wyrzuca BE. na M1 widze sygnaly do zamkniecia (np double top na 4660) ale targety sa z wyzszych TFs.
chyba czas wrocic do starej szkoly zgarniania po pare pips z targetem max10/15
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

@Kuguar
wejsce na L w EJ obserwowalem tez bo tam bylo i LT i supres i nawet srednia a w tym samym czasie edek zrobil DTop. swietna okazja.
co do Ski spod fibo 61H4 to ciekawe bo to zagrales bez zadnego potwierdzenia jakas swieczka ... czy moze wchodziles "na Goraco".
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Vanguard pisze:wejsce na L w EJ obserwowalem tez bo tam bylo i LT i supres i nawet srednia a w tym samym czasie edek zrobil DTop. swietna okazja.
co do Ski spod fibo 61H4 to ciekawe bo to zagrales bez zadnego potwierdzenia jakas swieczka ... czy moze wchodziles "na Goraco".
zawsze wchodzę na gorąco -po prostu czaję sie na dany poziom na którym myślę że może dojść do odbicia w którymś kierunku i to pozwala na zachowanie małego SL i potencjalnie dużego TP -potwierdzenie w postaci pinów czy innych formacji znacznie pogarsza cenę wejścia a co za tym idzie RR :)
Piny czy inne formacje służą jako potwierdzenie dobrze obranego kierunku :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ODPOWIEDZ