Szkoła Scalpingu
U mnie dziś porażka. Screena wrzucę w poniedziałek może ale wyglądało to tak.
Pierwsze wejście udane, tp ustawione na 20 (mój dzienny target). Wykres dochodzi do 19,6 pips i expresowo trafia w BE. Jestem lekko wkurzony. Druga pozycja trafia w SL -6 pips. Trzecie wejście udane, zamykam na +13, a wykres mknie dalej w dobrym kierunku. Znowu się wkurzyłem i zacząłem robić głupie wejścia i łapać SLe. Efekt, dzień na minusie a wszystko dlatego że chciałem czem prędzej (tak jak we wtorek) dobić do tych +20 pips
Pierwsze wejście udane, tp ustawione na 20 (mój dzienny target). Wykres dochodzi do 19,6 pips i expresowo trafia w BE. Jestem lekko wkurzony. Druga pozycja trafia w SL -6 pips. Trzecie wejście udane, zamykam na +13, a wykres mknie dalej w dobrym kierunku. Znowu się wkurzyłem i zacząłem robić głupie wejścia i łapać SLe. Efekt, dzień na minusie a wszystko dlatego że chciałem czem prędzej (tak jak we wtorek) dobić do tych +20 pips
grafmax pisze:Jeszcze takie pytanko dziś mam. Czy znacie może jakiś patent na takie akcje jak w obrazku?
Ładny trejd się szykował, wszedłbym o 11:25 a tu kupa, akcja skończyłaby się SL-em. Jak nie dać się złapać na takie zmyłki?
3 możliwości -
czekać na dodatkowe potwierdzenie, ale część ruchu Ci wtedy ucieknie,
ponowić trejd jeśli warunki nadal są ku Sell.
większy SL - ale to może Ci już popsuć r/r
Nigdy nie wiesz, kiedy taka zmyłka będzie.
fx-forum
w takich chwilach ja czekam na lower high. i jak jest odpowiedni uderzam. a jak nie to mentolowy papierosek i czekamy na nastepny setup. na m1 jest ich naprawde sporo.grafmax pisze:Jeszcze takie pytanko dziś mam. Czy znacie może jakiś patent na takie akcje jak w obrazku?
Ładny trejd się szykował, wszedłbym o 11:25 a tu kupa, akcja skończyłaby się SL-em. Jak nie dać się złapać na takie zmyłki?
Nie wierz w trendy.