Szkoła Scalpingu
Dzisiejszy dzień:grafmax pisze:wejście 1: 9,7 pips
wejście 2: 14,9 pips
wejście 3: 12,7 pips
wejście 4: -6 pips
wejście 5: -4,1 pips
wejście 6: -4,6
wejście 7: -7,5
wejście 8: -4,6
wejście 9: -4,5
wejście 10: 0 BE
wejście 11: -4,4
wejście 12: 10,7
Razem: 12,3
Jak dla mnie klasa!
12 wejść.
7 stratnych
1 Be
4 zyskowne.
RR = 1:1.8 (BE policzyłem jako zyskowną)
Taki wynik codziennie i czego chcieć więcej.
Gratulacje i życzę utrzymania formy.
ech...
Dzięki
Błędy dziś były, niektóre bardzo głupie nawet. Po 3 pierwszych wejściach byłem na +37 pispów a poźniej zacząłem trochę kombinowałem i wyszło jak wyszło. Wszystkie stratne pozycje to próby złapania miejsca w którym cena odbije się w końcu do góry, ale jakoś cholera odbić się nie chciała
Zobaczymy jak będzie dalej

Błędy dziś były, niektóre bardzo głupie nawet. Po 3 pierwszych wejściach byłem na +37 pispów a poźniej zacząłem trochę kombinowałem i wyszło jak wyszło. Wszystkie stratne pozycje to próby złapania miejsca w którym cena odbije się w końcu do góry, ale jakoś cholera odbić się nie chciała

Zobaczymy jak będzie dalej

Na +37 byłem po 20 minutach gry i też tak przez chwilę myślałem że kończę, ale doszedłem do wniosku że skoro się uczę to nie będę po 20 minutach zamykał tylko obserwuję i uczę się dalej. Co prawda później pipsów straciłem ale doświadczenia zyskałemMr.T pisze:[
To był sygnał,żeby skończyć,nie wiem jakim % na pozycje grasz ale +37 pips jak na dzienny ,,utarg" to całkiem przyzwoicie.pzdr

To by nie miało sensu. Jeśli nie dziś to jutro by popełnił te błędy i w skali dwóch dni byłby te 12 pipsów do przodu a nie w skali jednego dnia.Mr.T pisze:To był sygnał,żeby skończyć
Małe dziecko jak zrobi kilka kroków to nie mówi "Na dziś wystarczy. Do końca dnia będę raczkował." A jak się przewróci to wstaje i próbuje dalej. I tak samo powinniśmy postępować na rynku. Trzeba byś wytrwały, nie poddawać się i nie wpadać w samozachwyt jak się zdarzy zyskowna seria. Piszę to by sam siebie utwierdzić w takim przekonaniu.
ech...