Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: UP90 »

mandrejk, mam pytanie, co robisz w dniach taki jak wczoraj, z silnym trendem? bo nie raz mimo tak dużego ruchu ciężko się tam wstrzelić.
cierpliwości...

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

BonzoMen pisze:Wskaźniki są be, no ale to moja opinia, bo to przecież głównie wzorki liczone w przeszłości, czyż nie? A my tu korzystamy z popytu i podaży czekając na reakcję a nie dywergencje śródstrzałowe :D W tym dzienniku jest skalp bez wskaźników :)

Ok rozumiem :D

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Jest tu choć jedna osoba która ma jakieś inne wskaźniki niż te podstawowe typu STS, MACD, itd
Krystian jeśli znasz jakieś, które nie repaintują na historii to napisz, wtedy taki wskaźnik mógłby ułatwiać grę, można by było wychwycić na historii rzeczywiste sygnały, a z tymi popularnymi jak wiadomo nie ma takiej szansy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

brother pisze:Krystian jeśli znasz jakieś, które nie repaintują na historii to napisz, wtedy taki wskaźnik mógłby ułatwiać grę, można by było wychwycić na historii rzeczywiste sygnały, a z tymi popularnymi jak wiadomo nie ma takiej szansy.
Z tego co wiem to RSI nie repaintuje . A jest popularny.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

BonzoMen pisze:mandrejk, mam pytanie, co robisz w dniach taki jak wczoraj, z silnym trendem? bo nie raz mimo tak dużego ruchu ciężko się tam wstrzelić.
Czy ciężko się wstrzelić? hymm to zależy od sytuacji technicznej, wczorajszy dzień nie wspominam za dobrze, przy silnym trendzie łamane jest większość SR i LT (bo tylko na to gram) wole takie dni jak dziś czyli konsole są bardziej przewidywalne i łatwiej (przynajmniej dla mnie ) zarobić kilka pipsów...

No ale jak się uda złapać trend to można po płynąć z nim :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

No właśnie wczoraj nie było jakoś lekko. Ostatnio sobie pewne sprawy uporządkowałem to postaram się tu trochę swoich wejść wrzucać... Szkoda by było, gdyby ten dziennik upadł, moim zdaniem jest najlepszy na tym forum.

BTW
Panowie, proszę, wskaźniki? RSI? Nie w skalpingu, przecież to nic nie daje...

Wiem, że o tej porze nie powinienem tradować, ale nie mogłem się powstrzymać bo setup perfekcyjny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cierpliwości...

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

BonzoMen pisze:Panowie, proszę, wskaźniki? Nie w skalpingu, przecież to nic nie daje...
Czasami daje :wink: chociażby przy trzymaniu trejdu

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Ktoś miał w stopce kiedyś cytat Piłsudskiego, "Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" :) Może daje, może nie... Ja przerabiałem, gdyby to działało to byłaby masa działających robotów, a takowej nie ma.
cierpliwości...

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

BonzoMen pisze:Ja przerabiałem, gdyby to działało to byłaby masa działających robotów, a takowej nie ma.
Nie napisałem o używaniu ich jako sygnałów wejścia, bo do tego wystarczy kreska, tylko o maksymalnym wyciąganiu trejdów, popatrz co robi Mr.T, no ale skoro to przerabiałeś to ok :wink:
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem czy używa wskaźników, ale ja po prostu do nich jakoś nie jestem przekonany. Na moje to można przyrównać trochę do medycyny, PA to stosowanie nowoczesnych technik, średnie to załóżmy szpitale 20 lat temu (polskie oczywiście), a wskaźniki to hmm... Szamani i rzucanie uroków :D Takie tam rozmyślanie, oczywiście wszystkim da się zarabiać, nie przeczę, ale moja opinia jest taka, że wszelkie indyki są błe :)
cierpliwości...

ODPOWIEDZ