Szkoła Scalpingu
-
- Pasjonat
Krystian jeśli znasz jakieś, które nie repaintują na historii to napisz, wtedy taki wskaźnik mógłby ułatwiać grę, można by było wychwycić na historii rzeczywiste sygnały, a z tymi popularnymi jak wiadomo nie ma takiej szansy.Jest tu choć jedna osoba która ma jakieś inne wskaźniki niż te podstawowe typu STS, MACD, itd
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Czy ciężko się wstrzelić? hymm to zależy od sytuacji technicznej, wczorajszy dzień nie wspominam za dobrze, przy silnym trendzie łamane jest większość SR i LT (bo tylko na to gram) wole takie dni jak dziś czyli konsole są bardziej przewidywalne i łatwiej (przynajmniej dla mnie ) zarobić kilka pipsów...BonzoMen pisze:mandrejk, mam pytanie, co robisz w dniach taki jak wczoraj, z silnym trendem? bo nie raz mimo tak dużego ruchu ciężko się tam wstrzelić.
No ale jak się uda złapać trend to można po płynąć z nim

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
No właśnie wczoraj nie było jakoś lekko. Ostatnio sobie pewne sprawy uporządkowałem to postaram się tu trochę swoich wejść wrzucać... Szkoda by było, gdyby ten dziennik upadł, moim zdaniem jest najlepszy na tym forum.
BTW
Panowie, proszę, wskaźniki? RSI? Nie w skalpingu, przecież to nic nie daje...
Wiem, że o tej porze nie powinienem tradować, ale nie mogłem się powstrzymać bo setup perfekcyjny.
BTW
Panowie, proszę, wskaźniki? RSI? Nie w skalpingu, przecież to nic nie daje...
Wiem, że o tej porze nie powinienem tradować, ale nie mogłem się powstrzymać bo setup perfekcyjny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cierpliwości...
Nie napisałem o używaniu ich jako sygnałów wejścia, bo do tego wystarczy kreska, tylko o maksymalnym wyciąganiu trejdów, popatrz co robi Mr.T, no ale skoro to przerabiałeś to okBonzoMen pisze:Ja przerabiałem, gdyby to działało to byłaby masa działających robotów, a takowej nie ma.

“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Nie wiem czy używa wskaźników, ale ja po prostu do nich jakoś nie jestem przekonany. Na moje to można przyrównać trochę do medycyny, PA to stosowanie nowoczesnych technik, średnie to załóżmy szpitale 20 lat temu (polskie oczywiście), a wskaźniki to hmm... Szamani i rzucanie uroków
Takie tam rozmyślanie, oczywiście wszystkim da się zarabiać, nie przeczę, ale moja opinia jest taka, że wszelkie indyki są błe 

cierpliwości...