ejek-demo
Szkoła Scalpingu
- RAY of Sunshine
- Gaduła

RAY of Sunshine pisze:Świetne wejściemandrejk pisze:Trzecie wejście dziś i fajrantelka na edku retest SR +72p
ejek-demoMandrejk z jakiego interwału wyznaczyłeś ten S/R? Na M1 jest często przebijany, a Ty mimo to zagrałeś
Chodzi mi o edka oczywiście. Mógłbyś w wolnej chwili wrzucić rysunek?
Pzdr.
Jak tylko będę miał trochę prądu
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
- RAY of Sunshine
- Gaduła

Witam
dzisiaj rano były 2 pozycje i to na tyle. Jakoś nie czuję rynku dzisiaj poza tym cos nerwowy jestem co przekłada się na decyzje podejmowane podczas trejdingu, które widać na wykresie
Powód zajęcia pozycji 1 to retest oporu od dołu po fałszywym przebiciu(go górą) stworzenie się konsolidacji. Pozycje bez sensu zamknąłem z ręki przed sl po czym cena ruszyła w moim kierunku. Po wybiciu w dół cena zrobiła nowy dołek dodatkowo słupki M1 zaczęły się ładnie układać (każdy kolejny słupek miał niższy szczyt dlatego zdecydowałem się wejść ponownie. Sl powyzej konsolki tp rejon ceny 1.3900. Zamknąłem po tym jak cena zatrzymała się na chwilkę po czym dojechała do mojego TP. Dzisiejszy dzień strasznie zapachniał totalną amatorszczyzną dlatego lepiej się wycofać zawczasu
Do jutra pipsów życzę
dzisiaj rano były 2 pozycje i to na tyle. Jakoś nie czuję rynku dzisiaj poza tym cos nerwowy jestem co przekłada się na decyzje podejmowane podczas trejdingu, które widać na wykresie
Powód zajęcia pozycji 1 to retest oporu od dołu po fałszywym przebiciu(go górą) stworzenie się konsolidacji. Pozycje bez sensu zamknąłem z ręki przed sl po czym cena ruszyła w moim kierunku. Po wybiciu w dół cena zrobiła nowy dołek dodatkowo słupki M1 zaczęły się ładnie układać (każdy kolejny słupek miał niższy szczyt dlatego zdecydowałem się wejść ponownie. Sl powyzej konsolki tp rejon ceny 1.3900. Zamknąłem po tym jak cena zatrzymała się na chwilkę po czym dojechała do mojego TP. Dzisiejszy dzień strasznie zapachniał totalną amatorszczyzną dlatego lepiej się wycofać zawczasu
Do jutra pipsów życzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam otwarte trzy okienka M1, M5 i H1 obserwuję wszystkie na raz, na H1 kilka krotnie poziom był przebijany ale nie było wybicia, na M5 cena nie zrobiła nowego dołka, na M1 bary zaczęły układać się do góry, z tąd decyzja o zajęciu pozycji długiej.RAY of Sunshine pisze:Świetne wejściemandrejk pisze:Trzecie wejście dziś i fajrantelka na edku retest SR +72p
ejek-demoMandrejk z jakiego interwału wyznaczyłeś ten S/R? Na M1 jest często przebijany, a Ty mimo to zagrałeś
Chodzi mi o edka oczywiście. Mógłbyś w wolnej chwili wrzucić rysunek?
Pzdr.
p.s jeśli cena przebija kilka razy SR to nie znaczy ,że nie wolno wchodzić w pozycję, to zależy od danej sytuacji...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...