Gra z "sl"em deczko innym, widac na drugim skrinie, ale z szacunku dla grafmaxa, Mr.T. Texa, Vanguarda zakonczmy temat.Good Will Hunting pisze:Dalej nie widzę. Zresztą z tego co pamiętam to kolega polbanda gra bez S/L.
Szkoła Scalpingu
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 00:22 przez bbq, łącznie zmieniany 2 razy.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Czy to ważne kiedy otwiera się pozycję? Oczywiście, że tak. Czemu? Chociażby dlatego że gdybyś lepiej otworzył swoje pozycje to miałbyś o kilkaset pipsów lepszy zyskmurdock pisze:Czy to ważne kiedy się pozycję otwiera? Ważne jest ile można na niej zarobić, czyli kiedy ją zamknąć. AT to chaos wymyślony przez sterników tego rynku. Na M1 otwieram na górkach, ale z perspektywy wyższych TF to jest pędzenie równo z trendem. Pips po pipsie. Nie ma AT i AF. Jest tylko cena i MOJE pozycje. Jedyne co mi jest potrzebne, to płynność i zmienność. Na resztę nie mam już czasu i nerwów.

Na screenie nie ma S/L-a. Kropka.Gra z "sl"em deczko innym, widac na pierwszym skrinie, ale z szacunku dla grafmaxa, Mr.T., Vanguarda zakonczmy temat.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Skończmy. Ale tak na przyszłość Kolego - S/L to taka mała czerwona kreska na wykresie. Jej tu nie ma i naprawdę obojętne mi jak tam sobie czarujecie wykresy, czerwonej kreski to tu nie ma. EOT z mojej strony.
---

---
To gdzie tu SL?Dokladnie
A ze oczekujące było sell to mogl nim zamknąć wszystkie buy czyli wykorzystać jako zwykly „SL”, bądź zamknąć buy i dozlozyc do pieca w kierunku sell, licząc, ze cena odjedzie na tyle iż odrobi strate i jeszcze zarobi, bądź….. opcji jeszcze pare jest, ale która z nich to murdock tylko wi

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 08:13 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
chodzilo zapewne o przeciwstawne oczekujace.bakubaq pisze:Skoro tak podchodzisz do tematu, ze S/L to taka mała czerwona kreska na wykresie to rzeczywiscie skonczmy.Good Will Hunting pisze:Skończmy. Ale tak na przyszłość Kolego - S/L to taka mała czerwona kreska na wykresie.
gra murdocka jest zabojcza dla typowego skalpera gdyz taki z reguly mocno lewaruje i glupie 100 pips moze mu wykasowac konto. ale mozliwe ze to tez jakas metoda - w sumie zamknal wszystko na +.
Nie wierz w trendy.
DokladnieVanguard pisze:
chodzilo zapewne o przeciwstawne oczekujace.

A ze oczekujące było sell to mogl nim zamknąć wszystkie buy czyli wykorzystać jako zwykly „SL” a raczej bezpiecznik jaby cos poszlo nie tak, bądź zamknąć buy i dozlozyc do pieca w kierunku sell, licząc, ze cena odjedzie na tyle iż odrobi strate i jeszcze zarobi, bądź….. opcji jeszcze pare jest, ale która z nich to murdock tylko wie. Zreszta nie pokazal chyba wszystkich pending.