Szkoła Scalpingu
TeXs, wchodziles moze w longa w miejscu pokazanym na scr, teoretycznie byloby to trzecie odbicie od LT. Jesli nie, to co wedlug Ciebie przemawialo za przebiciem LT a nie odbiciem?TeXs pisze:retest LT na ejku Smile
trochę późno (powinno być w okolicach lokalnego SR - to ta fioletowa linia) ale z 60p wpadło
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie brałem tam Lki ale faktycznie można było się pomylić,goose pisze: Jesli nie, to co wedlug Ciebie przemawialo za przebiciem LT a nie odbiciem?
teraz jak to analizuję, to zastanawiam się dlaczego nie brałem długiej pozycji

nie chciałbym aby zabrzmiało to zbyt zarozumiale ale to już chyba pewne "opatrzenie się na niektóre setupy"
na pewno zauważyłeś, że narysowałem w tym miejscu SR słabszego (fioletowa linia) dla mnie idealny SR w tym miejscu to linia biała bądź żółta
(dla przypomnienia, fioletowy to lokalny SR rysowany podczas aktualnej sesji na wykresie m5, żółty to widoczne duże SR rysowane na H1 a biały to najmocniejszy czyli taki (żółty)na który nachodzi fibo)
I najważniejsze, patrzę z jaką szybkością cena leci w kierunku LT im wolniej (z większym trudem) tym jest większe prawdopodobieństwo, że odbijemy się od niej.
Szkoła Scalpingu
Moje dzisiejsze wejścia. Łącznie 102 pipsy. Koniec na dzisiaj.
Jak dla mnie to rynek sobie dzisiaj dziwnie chodzi.
Jak dla mnie to rynek sobie dzisiaj dziwnie chodzi.
Re: Szkoła Scalpingu
[quote="mabe"]Moje dzisiejsze wejścia. Łącznie 102 pipsy. Koniec na dzisiaj.
Jak dla mnie to rynek sobie dzisiaj dziwnie chodzi.[/quote
mabe, super setup'y aby tak dalej.
p.s S na kablu +26p, jak zwykle mam problem z prowadzeniem pozycji
Jak dla mnie to rynek sobie dzisiaj dziwnie chodzi.[/quote
mabe, super setup'y aby tak dalej.

p.s S na kablu +26p, jak zwykle mam problem z prowadzeniem pozycji