Szkoła Scalpingu
Szkoła Scalpingu
Taki sobie trade. Lekko się wku...łem, bo zamiast 46 jest 31. Nie zauważyłem że kabel dobił do okrągłego poziomu no i ubzdurało mi się że dobije do 50 pipsów. Wypadłem przez to z rytmu i pozycję zamknąłem. Póki co przerwa. Może zagram później.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja zagrałem na edku O godz 9 cena na wykresie h1 odbiła się od ceny otwarcia sesji 1.4399 tworząc spadkowy pinbar. Na m5 ustawiłem zlecenie oczekujące sell stop pod lokalnym dołkiem po cenie 1.4344, sl 20p 1.4364, tp 20p 1.4324. O godz 9:13 cena dotknęła tp 1.4324 niestety nie zamykając pozycji. O godz 11:15 pozycja została zamknięta na tp 1.4324. I drugie wejście też na edku.
Moje oczy nowicjusza widzą tutaj dość ryzykowne zagrania,bo dla mnie jest to całkiem dobre wsparcie,teoretycznie próbujesz postawić zlecenie pare pips niżej,no ale cena lubi postraszyć,wyciąć SL,i cofka.
Niby zgodnie z trendem,ale jak dla mnie są to dobre miejsca na korekte,i w tej korekcie powinno się szukać wejścia.
Według mnie mogło się to zakończyć wejściem w S na dołku,a przynajmniej dużym ryzykiem wycięcia SL.
Niby zgodnie z trendem,ale jak dla mnie są to dobre miejsca na korekte,i w tej korekcie powinno się szukać wejścia.
Według mnie mogło się to zakończyć wejściem w S na dołku,a przynajmniej dużym ryzykiem wycięcia SL.
Kiedyś też bym tak nie zagrał z obawy, że się odbije i trafi w SL. Teraz próbuję grać inaczej. Aktualnie robię eksperyment, który przedstawił Redlion. Gdybym zagrał patrząc tylko na m5 i m1 miałbym dwie opcje SL 13p i po 8p do przodu SL przestawiony na BE czekałbym co się stanie i wtedy wyrzuciło by mnie na BE. Druga opcja to SL 13p przesunięcie stopa na +2 przy ruchu o 8p i zamknięcie pozycji na 13p. Wchodził bym podobnie jak pierwszy trejd tylko z ręki po wybiciu z małej konsolki na m1 zaznaczona kolorem na wykresie.Songo89K pisze:Moje oczy nowicjusza widzą tutaj dość ryzykowne zagrania,bo dla mnie jest to całkiem dobre wsparcie,teoretycznie próbujesz postawić zlecenie pare pips niżej,no ale cena lubi postraszyć,wyciąć SL,i cofka.
Linia SL i TP jest z pierwszego zagrania nie chciało mi się przerabiać screena.
retest LT na ejku 
trochę późno (powinno być w okolicach lokalnego SR - to ta fioletowa linia) ale z 60p wpadło

trochę późno (powinno być w okolicach lokalnego SR - to ta fioletowa linia) ale z 60p wpadło
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 17:32 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.