Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Muszę próbować wyciągnąć więcej zysku z pojedynczego trejdu.
właśnie mam ten sam problem :?

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

grafmax pisze:jeśli ma być kiedyś ze mnie trader to muszę wprowadzić jakieś zmiany. Muszę próbować wyciągnąć więcej zysku z pojedynczego trejdu.
Z czasem Ci to przyjdzie i będzie wtedy łatwiej

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Jankes pisze:grafmax mój przepis to M5 + M30 + H1. Sam teraz kombinuję z zamykaniem pozycji na raty. Fajnie to wychodzi, aż się sam zdziwiłem.
Każdy ma swój przepis i ważne żeby dobrze się z nim czuć :wink: Na razie jeszcze pogram bez dzielenia pozycji na raty ale możliwe że kiedyś o tym pomyśle.

mdmainside pisze:właśnie mam ten sam problem Confused
To może spróbuj z tym zamykaniem oczu :wink:

Mr.T pisze:Z czasem Ci to przyjdzie i będzie wtedy łatwiej
No mam nadzieję że kiedyś przyjdzie takie oświecenie które zmieni mój trading na bardzo zyskowny

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

grafmax może Cie przekonam. Zobacz, efekt zamykania pozycji na raty : + 24 pipsy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Jankes pisze:grafmax może Cie przekonam. Zobacz, efekt zamykania pozycji na raty : + 24 pipsy :)
Przemyśle tą opcję :) Nie mówię że to jest złe, to jest dobry sposób ale póki co moje założenia nie pozwalają na dzielenie pozycji

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD:
Wejście 1: -4,1
Wejście 2: -4,8

GBP/USD:
Wejście 1: -5,5
Wejście 2: 1,7 BE ( próba osiągnięcia wysokiego TP)
Wejście 3: 17,2

EUR/JPY:
Wejście 1: 1,4 BE ( próba osiągnięcia wysokiego TP)

Razem: 5,9

Dzisiejsze próby zwiększania zysku z pojedynczego zlecenia spełzły na niczym. Gdybym stosował dziś standardowe TP20 pips to obie transakcje zostałyby na tym TP zamknięte.
Niech mi ktoś powie jak to jest. Jak zamykam zlecenie z reki na kilu pipsach albo na TP 20 to wykres leci jeszcze 20 lub 30 pipsów dalej. Jak czekam do wyższego TP to nie pójdzie tylko wraca do BE. I nie że to się zdarzyło raz czy dwa, prześladuje mnie to ciągle. Za jakie grzechy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

grafmax pisze:Niech mi ktoś powie jak to jest. Jak zamykam zlecenie z reki na kilu pipsach albo na TP 20 to wykres leci jeszcze 20 lub 30 pipsów dalej. Jak czekam do wyższego TP to nie pójdzie tylko wraca do BE. I nie że to się zdarzyło raz czy dwa, prześladuje mnie to ciągle. Za jakie grzechy?
na pocieszenia kazdy tak ma ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

grafmax to normalne. Musisz pamiętać o money management. O zarządzaniu pozycją. Ty tego nie stosujesz. Robisz cały czas tak samo więc cały czas masz taki sam skutek. Nie wystraczy jeden dzień żeby sprawdzić "czy to się sprawdza". Nic w tym dziwnego.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak "standardowe TP".
Piszę z doświadczenia.

Otwórz pozycję którą można podzielić. Np. 0.2 lota czy ile tam otwierasz, wyznacz poziomy TP1 i TP2 i SL. Na poziomie TP, ale rozsądnym ;), zamknij 0.1 lota, reszta pozycji na BE i "zamknij oczy". I tak przez dwa tygodnie.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

szulczas pisze:na pocieszenia kazdy tak ma Wink
No marne pocieszenie ale dzięki :wink:
Jankes pisze:Otwórz pozycję którą można podzielić. Np. 0.2 lota czy ile tam otwierasz, wyznacz poziomy TP1 i TP2 i SL. Na poziomie TP, ale rozsądnym Wink, zamknij 0.1 lota, reszta pozycji na BE i "zamknij oczy". I tak przez dwa tygodnie.
Z dzieleniem pozycji to jest taki problem że na wyższe TP leci tylko połowa pozycji ale jak łapie SL no na straty idzie wszystko. To by się dobrze sprawdzało przy wysokiej skuteczności wejść ale wydaje mi się że przy mniejszej skuteczności efektywność tej metody będzie słaba.

Jankes
Gaduła
Gaduła

grafmax nie nalegam ale moim zdaniem z takim podejściem będzie trudno zostać rekinem rynku. Powodzenia ;)

ODPOWIEDZ