grafmax może Cie przekonam. Zobacz, efekt zamykania pozycji na raty : + 24 pipsy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
GBP/USD:
Wejście 1: -5,5
Wejście 2: 1,7 BE ( próba osiągnięcia wysokiego TP)
Wejście 3: 17,2
EUR/JPY:
Wejście 1: 1,4 BE ( próba osiągnięcia wysokiego TP)
Razem: 5,9
Dzisiejsze próby zwiększania zysku z pojedynczego zlecenia spełzły na niczym. Gdybym stosował dziś standardowe TP20 pips to obie transakcje zostałyby na tym TP zamknięte.
Niech mi ktoś powie jak to jest. Jak zamykam zlecenie z reki na kilu pipsach albo na TP 20 to wykres leci jeszcze 20 lub 30 pipsów dalej. Jak czekam do wyższego TP to nie pójdzie tylko wraca do BE. I nie że to się zdarzyło raz czy dwa, prześladuje mnie to ciągle. Za jakie grzechy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
grafmax pisze:Niech mi ktoś powie jak to jest. Jak zamykam zlecenie z reki na kilu pipsach albo na TP 20 to wykres leci jeszcze 20 lub 30 pipsów dalej. Jak czekam do wyższego TP to nie pójdzie tylko wraca do BE. I nie że to się zdarzyło raz czy dwa, prześladuje mnie to ciągle. Za jakie grzechy?
grafmax to normalne. Musisz pamiętać o money management. O zarządzaniu pozycją. Ty tego nie stosujesz. Robisz cały czas tak samo więc cały czas masz taki sam skutek. Nie wystraczy jeden dzień żeby sprawdzić "czy to się sprawdza". Nic w tym dziwnego.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak "standardowe TP".
Piszę z doświadczenia.
Otwórz pozycję którą można podzielić. Np. 0.2 lota czy ile tam otwierasz, wyznacz poziomy TP1 i TP2 i SL. Na poziomie TP, ale rozsądnym , zamknij 0.1 lota, reszta pozycji na BE i "zamknij oczy". I tak przez dwa tygodnie.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Jankes pisze:Otwórz pozycję którą można podzielić. Np. 0.2 lota czy ile tam otwierasz, wyznacz poziomy TP1 i TP2 i SL. Na poziomie TP, ale rozsądnym Wink, zamknij 0.1 lota, reszta pozycji na BE i "zamknij oczy". I tak przez dwa tygodnie.
Z dzieleniem pozycji to jest taki problem że na wyższe TP leci tylko połowa pozycji ale jak łapie SL no na straty idzie wszystko. To by się dobrze sprawdzało przy wysokiej skuteczności wejść ale wydaje mi się że przy mniejszej skuteczności efektywność tej metody będzie słaba.
grafmax nie nalegam ale moim zdaniem z takim podejściem będzie trudno zostać rekinem rynku. Powodzenia