Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

EUR/USD
Wejście 1: +20 pips

Nie pierwszy już raz trafiam na takę sytuację że wykres po dojściu do poziomu s/r wykonuje "próbne" odbicie po czym wraca do tego samego poziomu i dopiero wtedy robi odbicie "główne". Dziś akurat odbicie "próbne" było na tyle mocne że dobiło do TP ale wcześniej przy takich akcjach często łapałem BE. Dziś odbicie "główne"(48 pips) było dokładnie 2 razy silniejsze niż odbicie "próbne"(24pips). Hmm... może wniosek z tego taki że zawsze powinienem czekać na odbicie "główne" i dopiero na nim wchodzić :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

IMHO zbyt wcześnie przestawiasz stopa na BE. Ja zawsze czekam na pierwszą korektę i dopiero potem przestawiam SL.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Jakby nie patrzeć to coraz lepiej Ci idzie. :wink:

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Mihau pisze:IMHO zbyt wcześnie przestawiasz stopa na BE. Ja zawsze czekam na pierwszą korektę i dopiero potem przestawiam SL.
Akurat wyjścia to moja pięta achillesa. O różnych technikach już myślałem ale nie znalazłem żadnej optymalnej metody. Raz coś się sprawdza dobrze a raz byle jak. Jak narazie najlepiej sprawdza się otworzyć zlecenie, zamknąć oczy i czekać na TP lub SL :wink:

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Mr.T pisze:Jakby nie patrzeć to coraz lepiej Ci idzie. :wink:
Dzięki. Zobaczymy jak to będzie dalej :wink:

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD:
Wejście 1: 2,2

GBP/USD:
Wejście 1: -3,3
Wejście 2: 7

Razem: 5,9

Jakoś tak nie najlepiej poszło. Rano za bardzo uparłem się na L a po południu na kablu trochę psycha siadła i zamknąłem na +7.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

grafmax Próbowałeś na M5? Grasz zgodnie z jakimś wyższym terndem?
Metoda z zamykaniem oczu sprawdza się najlepiej.

Może nie przesuwaj całości na BE ale zamknij 50% pozycji i resztę przesuwaj na BE.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD:
Wejście 1: -3,9

GBP/USD:
Wejście 1: -6,2
Wejście2: 13,7

Razem: 3,6

Dziś kolejny słaby dzień. Wejście na edku okazało się podatkiem od głupoty. Na kablu trochę lepiej ale też bez rewelacji.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Jankes pisze:grafmax Próbowałeś na M5? Grasz zgodnie z jakimś wyższym terndem?
Metoda z zamykaniem oczu sprawdza się najlepiej.

Może nie przesuwaj całości na BE ale zamknij 50% pozycji i resztę przesuwaj na BE.
Zlecenia odpalam z M1, jakoś tak z przyzwyczajenia. A ogólną sytuację na rynku i poziomy s/r wyznaczam na M15 i H1.
Na razie z dzieleniem pozycji nie chce kombinować ale faktem jest że jeśli ma być kiedyś ze mnie trader to muszę wprowadzić jakieś zmiany. Muszę próbować wyciągnąć więcej zysku z pojedynczego trejdu. Spróbuję grać trochę ostrzej, jak się uda to dobrze, jak nie to trudno najwyżej trochę stracę.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

grafmax mój przepis to M5 + M30 + H1. Sam teraz kombinuję z zamykaniem pozycji na raty. Fajnie to wychodzi, aż się sam zdziwiłem.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ODPOWIEDZ