System opierający się na sygnałach ze strony www?? Jak?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Mioodek30
Uczestnik
Uczestnik

System opierający się na sygnałach ze strony www?? Jak?

Nieprzeczytany post autor: Mioodek30 »

Potrafiłby ktoś zrobić system, który opiera się na wyciągnięciu danych ze strony np. http://www.forexpros.pl/currencies/eur-usd-technical
z analizy H1. Próbowałem coś kombinować, ale ten język MT4 jest dla mnie niezrozumiały, nie wiem jak tego dokonać. Proszę o pomoc jeżeli ktoś ma pomysł jak to zrobić.
Można używać (podpinać) PHP? Np. do wyciągania danych - CURL. Jakiś przykład kodu może?

Pozdrawiam,
Paweł.

rrozak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rrozak »

Trochę zabawy :)

Ja bym to zrobił tak:

1. pobrał stronę (np. wget)
2. wyciął zbędną treść (perl, sed, awk... co tam lubisz)
3. jak już będziesz miał wynik końcowy w postaci np. sygnal.txt, a w nim np. (long, short)
4. sprawdzał zawartość tego pliku w EA
Orły nie jedzą much

Mioodek30
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mioodek30 »

Dobry pomysł, ale rozumiem że nie chce ci się podjąć tego "questa" :D
Po prostu chciałbym to sam zrobić ale nie potrafię i tu jest psikus. xD

rrozak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rrozak »

Samo EA to przyszcz. Poszukaj tematu w stylu " działanie EA na podstawie wskazań innego" - to ten sam mechanizm.

Natomiast jeśli chodzi o obróbkę zawartości strony, to dawno nie musiałem nic robić w językach skryptowych i bym się motał. Mam zresztą wątpliwości czy metoda na wyłuskanie sygnału, którą Ci podałem jest najprostsza ;) Może można czymś sprawdzić bezpośrednio zawartość danego pola na stronie.

Edit.
Zerknąłem na tamtą stronę: widzę, że sygnały które tam podają oparte są na podstawowych, dostępnych w mql wskaźnikach. Prościej niż parsować stronę będzie sprawdzać wartość tych wskaźników bezpośrednio w EA. Przykłady takich EA masz w katalogu expert platformy.
Orły nie jedzą much

ODPOWIEDZ