Potrafiłby ktoś zrobić system, który opiera się na wyciągnięciu danych ze strony np. http://www.forexpros.pl/currencies/eur-usd-technical
z analizy H1. Próbowałem coś kombinować, ale ten język MT4 jest dla mnie niezrozumiały, nie wiem jak tego dokonać. Proszę o pomoc jeżeli ktoś ma pomysł jak to zrobić.
Można używać (podpinać) PHP? Np. do wyciągania danych - CURL. Jakiś przykład kodu może?
Pozdrawiam,
Paweł.
System opierający się na sygnałach ze strony www?? Jak?
Samo EA to przyszcz. Poszukaj tematu w stylu " działanie EA na podstawie wskazań innego" - to ten sam mechanizm.
Natomiast jeśli chodzi o obróbkę zawartości strony, to dawno nie musiałem nic robić w językach skryptowych i bym się motał. Mam zresztą wątpliwości czy metoda na wyłuskanie sygnału, którą Ci podałem jest najprostsza
Może można czymś sprawdzić bezpośrednio zawartość danego pola na stronie.
Edit.
Zerknąłem na tamtą stronę: widzę, że sygnały które tam podają oparte są na podstawowych, dostępnych w mql wskaźnikach. Prościej niż parsować stronę będzie sprawdzać wartość tych wskaźników bezpośrednio w EA. Przykłady takich EA masz w katalogu expert platformy.
Natomiast jeśli chodzi o obróbkę zawartości strony, to dawno nie musiałem nic robić w językach skryptowych i bym się motał. Mam zresztą wątpliwości czy metoda na wyłuskanie sygnału, którą Ci podałem jest najprostsza

Edit.
Zerknąłem na tamtą stronę: widzę, że sygnały które tam podają oparte są na podstawowych, dostępnych w mql wskaźnikach. Prościej niż parsować stronę będzie sprawdzać wartość tych wskaźników bezpośrednio w EA. Przykłady takich EA masz w katalogu expert platformy.
Orły nie jedzą much